Chudy646 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 To była korekta 3etapowa,glinkowanie, dekontaminacja. Grubości lakieru nie jestem w stanie oszacować, nie mam do tego sprzętu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) @Chudy646 A jaką miałeś grubość lakieru przed zabiegiem? Profesjonalny detailer bez pomiaru nie zaczyna swojej pracy. Według mnie przy takiej robocie zawsze ale to zawsze powinno się mierzyć lakier przed i po. A co gdyby na którymś z etapów korekty spec doszedł do podkładu? Czyja to byłaby wina? No i teraz nie wiesz czy kiedyś możesz coś jeszcze przepolerować np. drobne ryski czy już nie. Edytowane 22 Listopada 2018 przez pbet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 @konwil, na trzyetapowej korekcie stracisz najwyżej z 3 mikrony, a prawdopodobnie mniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince1986 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Korzystajac że laguna jest na malych poprawkach u lakiernika :p wzialem pod lupe Megane II żony... i niestety zobaczylem wieloletnie zaniedbania na lakierze. Odswiezylem maske i dach narazie. Najpierw mycie, glinka, Twardy pad + Menzerna 1100 heavy cut, nastepnie miekki + Final Finish 3000 Menzerna. Na koniec wymyta reszta pasty i poszedl wosk fusso od Soft99 kilka godzin roboty. Ale na wiosne trzeba bedzie wziasc sie za cale auto. Odswiezone listwy na dachu Przed: REGULAMIN - 5.6 literki PL. - mireczek01 I po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy646 Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Dziś w końcu zmieniłem opony, wraz z felgami. Trochę późno, ale przysłali mi stalowe 16 mimo że zamówiłem 15, wiec musiałem odesłać, coś mnie podkusiło i wybrałem jednak alusy. Tak się prezentuje teraz : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertn5012 Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Od początku zakupu mojej Renaty (czyli jakieś 3 lata) nie działało mi podgrzewanie fotela kierowcy. Dzisiejszy dzień rozpocząłem od wymontowania fotela kierowcy. Co się okazało? dolna mata przepalona. Sprawdzając miernikiem mate złączyłem przerwany fragment i zamontowałem do siedzenia. Grzeje aż miło!!!! Kolejny punkt z mojej listy zrobiony!!! Dodam, że w sobotę zakupiłem używaną matę ze SCENICA, ale okazało się że jest na lędźwie a nie na tyłek (która była u mnie przerwana). Po złączeniu sprawdziłem opór elektryczny na całym przewodzie i kostce. Trzeba pamiętać, że obie maty siedzenia są połączone szeregowo więc jeżeli jedna padnie to i druga również. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Mi udało się w końcu zamontować grzanie foteli w Meganie Może nie jest to fabryczne rozwiązanie, ale grzeje przyjemnie (a czasem wręcz parzy) a mały kontroler na 2 fotele nie szpeci wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Dnia 16.11.2018 o 09:39, tomqu86 napisał: U mnie zimóweczki wpadły w sobotę, zamontwałem oryginalne felgi na dystansach 20mm który mam do kół letnich wygląda trochę lepiej niż seria. Na przodzie też dystans czy tylko tył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Przód i tył , szczerze autko teraz sporo fajniej się prowadzi, nawet przy niskicj temp. poniżej 5stopni na deszczu nie ma podsterowności mimo zwiększonej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 @tomqu86 A jakie dystanse konkretnie założyłeś i ile Cię to kosztowało jeżeli można wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) 20mm producent Gitcar, chyba jakieś 270zł płaciłem razem z dłuższymi śrubami. Edytowane 10 Grudnia 2018 przez tomqu86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 z przodu i z tyłu dałeś 20mm? i wszystkie 4 za 270zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Tak komplet przód i tył , 105 kosztuje na komplet na oś (bez śrób), brat też ma w Volvo C70 od nich dystanse kilka lat i nic się z nimi nie dzieje. U mnie siedzą jeszcze sprężyny Eibacha więc to też ma znaczenie w prowadzeniu. http://gitcar.pl/p/173/529/dystanse-20mm-5x114-3-66-1-5x114-3-20mm-przelotowe-dystanse.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 (edytowane) Od piątku do niedzieli popołudnia glinkowanie lakieru, działanie pastą średnio-ścierną, wykańczającą oraz na koniec wosk Przy okazji przepolerowane tylne lampy i zabezpieczone wszystko woskiem Soft99 do ciemnych lakierów. Aż źle mi było potem wyjechać z garażu po wszystkim video-1544439228.mp4 Tak przy okazji zmieniłem sobie podświetlenie licznika i sam licznik. Jak na diesla przystało w końcu skala do 5k a nie 7k . Białe podświetlenie zdecydowanie fajniejsze Edytowane 10 Grudnia 2018 przez marek789 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Dzisiaj wymieniona szyba czołowa po pęknięciu. Koszt 400zł z wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi