blaszczu91 Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Fajne siuwaxy ;) Woski od Softa dają radę, naprawdę trwałe skubańce ;) Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 21 Czerwca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Pod warunkiem odpowiedniego przygotowania samego lakieru przed nałożeniem wosku. Bez tego-efekt taki sobie. Edytowane 21 Czerwca 2016 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 No wiadomo, że każdy wosk lepiej wygląda i dłużej się trzyma na przygotowanej powierzchni. Ale akurat Fusso Coat dobrze maskuje niedoskonałości lakieru, więc efekt nawet bez uprzedniej korekty jest fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu91 Opublikowano 23 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2016 Ja testowałem Kiwami jakiś czas temu i ponad 3 msc siedział jak zły - teraz kończy mi się już pucha i myślę nad jakimś następcą od Softa. Znów będą testy... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Co jest powodem że lakier nie "ślizga się" tzn takie nie głaski(???) lakier. Spróbowałem politurem i nic... czyli na dachu, na masce i na klapie bagażnika. Edytowane 10 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 lakier nie ,,ślizda się,, tzn takie nie głaski lakier :huh: :huh: :huh: :blink: jakieś nowe pojęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Co jest powodem że lakier nie ,,ślizda si syf który tkwi w lakierze, taki jak sok z drzew, smoła, lotna rdza itd itd, żeby był idealnie gładki trzeba go oczyścić glinką a następnie cleanerem który usunie reszt syfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 W związku, że mój watek został zamknięty podpinam się tu. Moglibyście polecić czym można czyścić kokpit samochodu, plastikowe elementy wnętrza, tylne strony fotela kierowcy i pasażera (powierzchnię pokrytą skóropodobnym obiciem) , jakimi środkami, a czego unikać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Są specjalne środki do skór i takich bym używał. Nie będę polecał konkretnej marki ale pełno tego na rynku. Nawet chusteczki specjalnie nawilżone do tworzyw i do skóry, tej pseudo też. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Do kokpitu używam preparatu Blue firmy Tassini Polska i wg mnie jest to idealne rozwiązanie jak deskę - kurz nie osiada tak bardzo, ładnie wygląda, tj nie błyszczy jak po plaku. Ostatnio stosowałem w lipcu, niedługo zastosuję jeszcze raz. Jak dla mnie jest bardzo ok, ciekaw jestem opinii innych osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Ja nadal polecam to co zaproponowałem w zamkniętym temacie. Czyścisz raz do stanu pierwotnego i zapominasz o kolejnych czyszczeniach. Okazjonalnie w czasie mycia auta wystarczy tylko ściereczką na wilgotno przetrzeć. Najmniej roboty i najtaniej, a efekt znakomity. Do renówki środki do skór naturalnych to nieporozumienie, bo te pseudo skóry to zwykły skaj, tylko szumnie ekoskórą nazwany. Przeglądając stare tematy znalazłem i takie, nawet nie zamknięte: http://megane.com.pl/topic/32859-czym-czyscicie-deske-rozdzielacza/ http://megane.com.pl/topic/13050-czyszczenie-wnetrza-i-tapicerki/ Edytowane 9 Października 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meggiespi Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Szampon Autoland, chusteczki do kokpitu zwilżone z woskiem pszczelim, komplet dobrej irchy do szyb, wosk TurtleWax Color Magic Plus (z pigmentem, polecam!!!). Kosmetyczka Megi wprawdzie jest pojemniejsza od mojej, wymieniłam te najbardziej podstawowe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Troszkę odkopię. Czy sądzicie, że naniesienie tego (SONAX Polish & Wax COLOR Nano Pro) na auto ma sens? Auto-kosmetyka, w której pielęgnuję auta tylko taki wosk nanosi. Cena usługi (kompleksowe sprzątanie, dokładne mycie, naniesienie Sonaxu) to 220,00 zł. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Nie warto, ma właściwości ścierne. Za taką cenę nie warto i to nie profescionalne woski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) Wiem, że to nie profesjonalny środek dlatego zapytałem. Co do właściwości "polerskich" to Sonax nic nie pisze, żeby ścierało lakier (a tego bym nie chciał). Szkoda, że nie nakładają nic innego bo myją rewelacyjnie. Zastanawiam się jeszcze nad polimerową powłoką hydrofobową dokładnie taką jak ta. Koszt 300 zł za mycie detailingowe i przygotowanie lakieru do nałożenia powłoki (tj dekontaminacja, cleaner itp..). Ewentualnie +50 zł jeśli auto wymaga glinkowania. Trwałość powłoki to ponoć 6 miesięcy. Edytowane 18 Września 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi