andrzejm36 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 (edytowane) no tak...ale clip tak jak u mnie nie widzi radia , a dopiero w konfiguracji radia można załączyć c-boxa...czyli na jednym wózku jedziemy :D Pytanie do kolegów z clipem.Czy clip widzi multimedia / szarą skrzynkę / jeśli radio nie jest podłączone do systemu ?Myślę że jeśli podłączę sam ,, stary " wyświetlacz w którym jest wbudowany ukł ,, szarej skrzynki " a w niej prawidłowy numer VIN to clip powinien pozwolić się z nim połączyć.Aktualnie przy próbie połączenia z multimediami / szara skrzynka nie z tego auta /...wyskakuje komunikat..KALKULATOR JUŻ SKONFIGUROWANY... dodam że wszystko działa idealnie oprócz c-boxa Edytowane 5 Grudnia 2013 przez andrzejm36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kolego nie robisz ponownej konfiguracji kalkulatora multimediów tylko klikasz ikonkę klucza (po wybraniu tego kalkulatora) i wchodzisz jak dobrze pamiętam w podgląd konfiguracji i ją edytujesz. Już gdzieś pisałem jakie opcje są do wyboru podczas konfiguracji radia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejm36 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Dzięki Woytus .. pisząc o opcjach do wyboru..miałeś na myśli ten temat / post 69 /? http://megane.com.pl/topic/33713-tomtom-w-megane-iii/page__st__64 Edytowane 9 Grudnia 2013 przez andrzejm36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotroszczaq Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Jakby ktoś potrzebował mam na zbyciu komplet c-box + gniazdo aux/usb razem z okablowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaldach Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Witajcie, ja akurat posiadam Lagunę III z systemem Carminat DVD bluetooth, składa się ze zmieniarki, komputera nawigacji i amplitunera, czy ktoś się orientuje czy CBOX ruszy z tym systemem? Dzięki z góry za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Nie da rady, to zupełnie inny system audio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaldach Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 To jest właśnie ciekawy przypadek jak zadbali o możliwość podpięcia USB w LIII z Carminatem DVD, ACB też nie podłączy, czyli po prostu nie da się nic z tym zrobić. Masakra super system... W LII miałem USB, a tu nie mogę nic zrobić, nawet radia wymienić. Dzięki za odpowiedź Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Bardzo proszę zorientowanych o odpowiedź na następujące pytania: 1. Mam fabrycznie zamontowane radio z BT, ale bez nawigacji. Czy C-box będzie działał, czy musi być jednak jeszcze nawigacja? Jeśli odpowiedź jest twierdząca to: 2. Jakie są orientacyne ceny takich C-boxów? 3. Czy podłączenie ograniczy się tylko do wyjęcia gniazda chinch i włożenia w jego miejsce nowego z gniazdem usb i podłączeniu do radia, a potem aktywacji CLIPem? Czy też nie jest to takie proste? 4. Czy mogą to zrobić w ASO? Mam jeszcze wydłużoną gwarancję i nie chciałbym mieć ewentualnie problemów z nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 1 wystarczy to radio 2 polecam allegro / szroty od 100 - 250 zł + okablowanie 3 należy dorobić brakującą wiązke kabli 4 pewnie i mogą ale czy zrobia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 5 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 3. złącze chinch z c-boxem łączymy oryginalną wiązką kabli a c-boz łączymy z zasilaniem oraz z radiem (wlutowujemy się w złącze CAN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elarneal Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Wreszcie poznałem odpowiedz na pytanie dlaczego nie działało wejście AUX/USB. Brak aktywowanego c-box a wczoraj dokonałem aktywacji clip-em. Chociaż mnie to trochę dziwi że była taka sytuacja ponieważ nawigację cbox miałem zainstalowane fabrycznie. Dzięki wszystki za podpowiedzi i doniemania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komix777 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Witam. Ma ktoś na zbyciu lub orientuje się gdzie dostać kompletnego c-boxa>? bo jak szukam dzwonie to tylko moduły sprzedają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Szukasz z okablowaniem i gniazdem USB ? Raczej z wiązki być musiał wyszarpać potrzebujesz tylko kabele USB - gniazdo/c-box i audio gniazdo/c-box kabel co idzie teraz do gniazda podpinasz do c-boxa i zostaje kostka z zasilaniami Ja dorabiałem kabelki z wiązki wycinałem kostki - jest kilka takich co pasuje zasilanie , a USB to na szybko w schowku pasażera dałem przedłużacz USB z jednej strony obcięty i zalutowany do c-boxa , jedna wada taka iż pena wkładamy w schowku i go nie widać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komix777 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Dzięki opcja z usb w schowku nie jest głupia jak dobrze rozumiem wtedy odpada mi ten panel z pod klapki ? Czyli potrzebuje moduł cbox i dwa kable tak? a resztę muszę szarpać z wiązki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi