punxhc Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 trwałość na 5 tys. godzin przy sr. 50 km/h A przy średniej 30km/h wytrzymają już 8tys. godzin? :) Co tu ma średnia prędkość do rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Co tu ma średnia prędkość do rzeczy To wynika z praw fizyki i wykresu E=mc2. Powyżej pewnej prędkości czas płynie wolniej. Biorąc pod uwagę teoretyczną prędkość 30km/h i wzór jasno wynika jaka jest ich żywotność :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 ojaciee... czyścisz mi monitor! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Tylko że te Philips 4 LED maja trwałość na 5 tys. godzin A rok kalendarzowy ma 365 dni (nie przestępny) czyli 8760 godzin. Choćbym się uparł to nie jestem w stanie przejechać 208,33333333333(3) dób w roku tylko na dziennych. Jeżdżąc codziennie po mieście ok. 60-100 km. ( mój przebieg 24000 km. rocznie jaki mi ostatnio wychodzi daje 65 km. dziennie) to załóżmy spędzam w samochodzie jakieś 2-3 godziny dziennie (wg komputera u mnie w samochodzie prędkość przeciętna to ok. 33-35 km/h i w czasie już uwzględniam zwykle korki-czyli stoję a światła się świecą) a część z tego przejeżdżam po zmroku na światłach mijania. To powinienem tylko na SdJD przejechać w ciągu roku 730 godzin (przy 2 godzinach włączonego silnika samochodu)... Więc gdzie ta krótka żywotność, tylko 5 tys. godzin? Nawet ona wykazuje mi 6,84 roku użytkowania, więc chyba już w momencie jak te lampy zdechną będzie to problem następnego właściciela o ile nie jeszcze kolejnego albo i złomowiska.... Edytowane 6 Marca 2013 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) hihihi :) oblicz mi kolego pizza ile moje WAŚki już świecą, bo jeżdżę na nich dopiero 2,5 roku, a przebieg roczny mam ok. 21 kkm :lol: prędkość średnią z kompa pokazuje na 33,1 km/h... lampy świecą jak w dniu zakupu Edytowane 6 Marca 2013 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Tak na szybko: 1586 godzin? :) Gdyby miały mieć żywotność 5000 godzin, jak te Philipsy, to daje prawie 8 lat - zbieraj kasę, bo za 5,5 roku musisz kupić nowe :lol: Edytowane 6 Marca 2013 przez Jaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 A ja koledzy szukam całych przednich reflektorów z wbudowanymi już ledami do scenic II z 2008r.Sa tylko do poprzedniego modelu czemu nie do naszego ?? wie ktoś ?.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Ponieważ fabryki które produkują te lampy, (VALEO, HELLA) robią tylko homologowane bez tych dodatków na które brak homologacji, a Chińczycy jeszcze tego nie produkują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 (edytowane) gojgien ale na tamtych tez pisze ,że z homologacją-oczywiście wszystko chciałbym lega-artis. Edytowane 17 Marca 2013 przez sobiepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Wiem że tak pisze ale to tylko pisze..... Nikt nie zabrania naiwnych z kasy doić... Poza tym, w tamtych jest też zazwyczaj napisane, że to LED pozycyjne/postojowe, a nie dzienne. Jakbyś dokładnie sprawdził co to za homologacja, to znalazłbyś się w lesie... takim dalekowschodnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Kurde a tak ładnie wyglądają .Już sobie robiłem nadzieję.Mnie to właściwie obojętne można założyć Philips 4 led ,zona się uparła,że ładniejsze wbudowane fabryczne bez względu na cenę.pozostaje tylko zakup fabrycznie nowego auta tylko jakby jakoś obecnie kasy brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jozek Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) panowie, montuję SD2 w MII jednak mam problem, w jaki sposób dostać się do wszystkich złączek ? po zdjęciu tej obudowy dostęp jest bardzo kiepski, mocujecie się w ten sposób czy tą obudową można jakoś ściągnąc (nie chciałem nic urwać). Fotki wklejamy zgodnie z zaleceniami na forumowy serwer!!! Wystarcza miniaturki, takie plakaty to sobie nad łóżkiem powieś!! ZALECAM POPRAWĘ zalecam trochę pościągliwości i odrobinę kultury, jak będę chciał powiesić cokolwiek nad łóżkiem, to to zrobię, szanownemu moderatorowi nic do tego Edytowane 18 Marca 2013 przez jozek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jeśli doprowadziłeś do etapu z drugiej fotki, to teraz odłączasz i wyciągasz akumulator odkręcasz śruby na styku plusowym w tym module i moduł wyciągasz jak szufladę w lewo z tej czarnej obudowy. Będą jeszcze w tym przeszkadzać zaczepy. Jeśli jeszcze coś po drodze przeszkadza musisz także zdemontować. Chyba nawet w tym temacie jest to gdzieś opisane na wcześniejszych stronach. (albo w downloadzie manual) Patrząc na model auta jaki masz, to i tak masz mniejszy problem jak w wersjach poliftowych gdzie moduł jest odwrócony do góry dnem według tego jak u Ciebie. Ty wyciągasz go częściowo by podłączyć dzienne, w drugiej wersji trzeba całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) Ciekawa oferta poważna firma i niezła cena: http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-24volt-ciezarowka-krakow-i3063315292.html http://allegro.pl/swiatla-do-jazdy-dziennej-narva-drl4-dzienne-drl-4-i3086650841.html Warte zakupu? Edytowane 19 Marca 2013 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) powiem tak: żadna nowośc! polska firma WAŚ sprzedaje lampy dzienne (Indeks produktu W89) na napięcie 12V-24V, więc i do ciężarówek pasują. kwota podobno 105 PLN/szt. można kupić jedną sztukę. patrząc na fotkę z aukcji to wśród tego obowiązkowego graciarstwa WAŚ ma tylko lampy. żadnych wyłączników, przełączników, spinek i druciarstwa. Edytowane 19 Marca 2013 przez mrarek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi