Tommi3737 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Dobra skoro prosiłem o zdjęcie MagnettiMarelli to nie po to zeby oglądać czyjeś Philipsy na innych zdjęciach. Wiem jak wyglądają Philipsy na megance, i jak wygladają MagnettiMarelli na stole. CHcialem zobaczyc je zapalone na aucie. Nie chodzilo mi o zdjecia montażu... Twoje tłumaczenie że nie bede pierwszy... generalnie jest słabo pomocne. Jesli mówisz ze nikt nie chciał ci pomóc to OK-teraz ty nie pomagaj tez innym żeby było po równo.... Swoją drogą z twojej wypowiedzi też nie wszystko da się zrozumieć poniewaz piszesz troche nie po polsku: Ledy magnetti jak pisałem róznią sie:biorą 4 w zamiast 6 kolejna oszczedność..... ??? Edytowane 24 Czerwca 2013 przez Tommi3737 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Żartowałem, ale fakt biorą tylko 4 waty a phil,6wat.Czy nie znałeś jednego z myślę ważnego parametru LEDÓW firmy jakiejkolwiek?. w=watt.!!! :) Co do zdjęcia jasnośći-ja i tak nie widziałem tego prawidłowo na zdjęciach tylko o tyle o ile.Magnetti świecą jak pisałem porównywalnie z phil.może ciut mniej jasno.Lecz oczywiście bez prównania mocniej jak ledy za 30 zł z all. Edytowane 24 Czerwca 2013 przez sobiepan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) w=watt.!!! Dla ścisłości wat (jednostka mocy) oznacza się przez dużą literę W. Wtedy na pewno każdy by zrozumiał. Edytowane 24 Czerwca 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 racja!. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Chyba jedynym wyjściem dla porównania jasności świecenia jest ustawienie kilku autek z różnymi "kagankami" w jeden rządek i zobaczenie z pewnej odległości, które i jak są widoczne i jak jasno nadają. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Wystarczy luksomierz, ewentualne przeliczenie na kandele i można najlepiej porównać wszystko co świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Lepszy pomysł prezes-a.Tak myślę ale to tylko moje zdanie.Także o czymś takim myślałem. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Wystarczy luksomierz Pod warunkiem, że zgromadzisz autka tak jak zaproponowałem i przeprowadzisz pomiar tym samym luksomierzem, w tych samych warunkach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) czyli za pommoca smarfona zmierzysz luksomierzem. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti1980 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Nieważne jak święcą byleby świeciły.... jak najdłużej. Chyba też skuszę się na te Magnetimarelli. Tylko nie wiem jak z tymi diodami, bo te żółte diody ma Vertex/NSCC, a z tymi DRL-ami bywa różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newfsw Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 mam pytanie: w złączu CM pin 1 żółty kabelek to + po zapłonie, z jakiego bezpiecznikia i przez jaki przkaźnik jest tam zasilanie ? podłączyłem z tamtąd zasilanie moich świateł dziennych i zastanawiam się czy dodatkowe 3,5A nie będzie zbytnim obciążeniem tego obwodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 3,5 A? Przeciez diody pobierają kilka wat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 3,5A = 49 W ;) duże ledy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 No to duzy pobor jest ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Jezeli mówimy o philipsach to sprawdzilem na aukcji: "mały pobór prądu: 6Watt" Nie wiem skad ty wymysliłeś 49W..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi