buczki Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 (edytowane) wymieniłem ostatnio w 1.9dci, banalnie proste, najtrudniejsze odpięcie przewodów, montujcie tylko firmowe filtry, zamontowalem orginal Edytowane 17 Października 2015 przez buczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gresfucinio Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Witam! Czy ktoś z szanownych kolegów zna numer oryginalnego filtra paliwa do megane III 1,5 dci 106KM z 2010r.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Witam!!!, czy filtr Purflux FCS 770 będzie pasował do Megane III Ph I 1,9 dci z dpf? Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Tak będzie. Sam jeżdżę na takim tylko w 1.5dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Czy wymieniał ktoś fiiltr paliwa ale M3 ale benzyna 1.6 ? Z tego co widać filtr jest osobno a nie tak jak piszecie że razem z pompą paliwa,chyba że zależy jaki silnik... Ze zdjęcia widać że pompa jest z lewej a filtr całkiem po przeciwnej stronie , czy wystarczy ten filtr podmienić czy trzeba dodatkowo jakoś odpowietrzyć potem tak jak to w dieslu trzeba zrobić ? Ma ktoś może jakiś film jak się go wymienia ? Bo pełno filmów ale z wymiana na dieslu a nie na benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 To chyba ten sam przypadek jak w MII. Nie w każdym jest. Miałem dwie i żadna nie miała zewnętrznego filtra. Na forum znalazł się już ktoś kto miał ten zewnętrzny. Wymiana: całkiem prosta. W układzie jest ciśnienie i przy rozłączeniu rozbryźnie się paliwo. Węże mają szybkozłącza. Należy ścisnąć te zielone kwadraty i ściągnąć z króćca. Zakładając nowy należy założyć w tym samym kierunku przepływu co zdemontowany. Odpowietrzy się sam podczas rozruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Dostep do umiejscowienia filtra jest dosc dobry z lewarka , tylko nie wiem w jaki spsoob otworzyc obudowe na ten filtr paliwa ? Nie udalo mi sie tego dzis rozebrac , przewody paliwowe sa na zlaczki , ale jak sie dobrac do tego zbiorniczka z filtrem to nie mam pojecia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 To jest pochłaniacz par paliwa, filtra nie masz. Gdyby był to miałbyś coś niedużego okrągłego obok tej puszki którą chciałeś rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elf Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Wg książki to, co 240 tys wymienia się filtr z całym zespołem pompy. Albo odwrotnie.. cały zespół pompy wraz z filtrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 8 godzin temu, aniewa napisał: To jest pochłaniacz par paliwa, filtra nie masz. Gdyby był to miałbyś coś niedużego okrągłego obok tej puszki którą chciałeś rozebrać. Chyba w błedzie jestes , bo tam wlasnie znajduje sie filtr paliwa wg danych silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 (edytowane) To jest pochłaniacz oparów paliwa (nierozbieralne), a w M3 nigdy nie widziałem dodatkowego filtra, oprócz sitkowego w pompie paliwa. Edytowane 15 Kwietnia 2022 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 2 godziny temu, snowday napisał: Chyba w błedzie jestes , bo tam wlasnie znajduje sie filtr paliwa wg danych silnika Na rysunku masz zaznaczony pochłaniacz i filtr paliwa. Rysunek przedstawia wszystkie możliwe opcje jakie mogą wystąpić w pojeździe. Jeżeli pod samochodem znajdziesz okrągły filtr przymocowany do pochłaniacza to masz dodatkowy filtr. Na zdjęciu widać tylko pochłaniacz z widocznym uchem do mocowania filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowday Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Hmm to w któryk miejscu jest taki filtr paliwa w benzynie? Z pompą razem? Bo taki miałem przy zestawie filtrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Co tu nie rozumiesz? W Twoim egzemplarzu samochodu filtr ze zdjęcia nie występuje. To, że kupiłeś nie znaczy, że go zamontujesz. Brakuje odpowiednich rurek pod samochodem. Sprzedaj i po kłopocie. Przeczytaj post @jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi