Profit Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 właśnie przed minutą dostałem nowego Newsletter MY Renault jest tam o nowym Renault Grang Coupe https://www.renault.pl/premiery/megane-grandcoupe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Może do niego włożą te 1,6 Tce choć by te 150KM to już by było coś, i na pewno klientera by się rzuciła na taki kąsek bo wygląda świetnie z tymi groźnymi lampami z tylu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Polskie ceny wersji Grandtour: << zobacz >> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Może do niego włożą te 1,6 Tce choć by te 150KM to już by było coś dlatego , po mimo dużego sentymentu do marki Renault , dla siebie ( do wożenia swojej dupy) wybrałem Seata Cuprę. Nie to , żeby mnie od razu powalił na kolana swoją sylwetką czy technologią. Po prostu już praktycznie nie można kupić auta z dużym silnikiem i jakąś tam konkretną mocą. (pomijam auta premium za 300 PLN i wzwyż). A tak , mam rodzinne kombi po małym programie na 360 KM i 460Nm i mogę spokojnie wyprzedzać. Jak jadę Kadjarem żony ( 1.2 130 KM) to od razu włączam tryb eco , bo nie chcę się irytować i przestawiam się wtedy na Eco jazdę :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Krótki test MIV htb 1.2 TCe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Witam fachowców...jutro prawdopodobnie ostatnie szlify w jednym z trójmiejskich salonów Renault odnośnie zbijania ceny - Megane 4 intense 1,6 114km ,zaraz nastąpi grzmot w kierunku moim dlaczego taka stara konstrukcja ;) z czystej zasady trwałości silników ,chciałbym trochę pośmigać dłużej autkiem a wysilone serduszka(ecobost,tsi,tce itd) aut prawie już wszystkich koncernów napewno do 100 tyś km spowodują nie jeden zawał ;) i wizytę w tzw szpitalu ASO ;)...a druga sprawa nie potrzebuje szybszego sprzętu zresztą nawet , gdzie jezdzić jak trójmiasto od 7 rano do 19 jest zapakowane jak tir paczkami dla uchodzców. Dam znać na dniach jak się sprawy potoczyły :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek1231 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Cicho nie będzie. Szybko też nie będzie. Taniej może i będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekrus Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Jeśli zamierzasz trzymać ten samochód do 203x roku i przejechać nim ponad 250 tyś km to możesz zastanawiać się nad tym silnikiem. W każdym innym przypadku sens tego będzie mocno wątpliwy. Jak wspomniał mój przedmówca - nie będzie ani szybko ani cicho, ja dodam ze nie będzie też tanio bo lpg nie założysz a silnik mistrzem oszczędności nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Moim zdaniem szkoda pieniędzy pchać się w ten silnik, ale jak uważasz. Jeśli jeździ tak jak mój 1.6 to bez możliwości montażu lpg zakup bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Jezdziłem z tym silnikiem na jazdach próbnych - mega porażka, kompletnie bez sensu, jak będziesz chciał sprzedać to auto za parę lat to tylko jakiś dziadek to kupi. Przejedź się Tce a później swoim wyborem to zrozumiesz o czym piszemy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ta, a 1200 Tce to rakieta jak cholera :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 (edytowane) Już pisałem setki razy, powtórzę po raz kolejny. :) Nie warto się absolutnie pchać w silnik wolnossący 1.6. Ten silnik nie zapewnia komfortu jazdy. Poziom hałasu podobny do samochodów 20 i 30 letnich wolnossących jak np. Golf 2. Daewoo Nexia która ma korzenie z lat 80-tych, zapewnia podobny poziom wyciszenia. Dopiero turbodoładowane benzynowe silniki mają duży moment obrotowy, co pozwala im na zamontowanie długiej skrzyni biegów, co z kolei przekłada się na niskie obroty przy dużych prędkościach. Dodatkowo turbo doładowane benzyny mają lepsze wyciszenie kabiny od wolnossących silników. Ja wybrałbym ciszę i komfort przy 130 km/h na autostradzie, niż kupa hałasu jak w Zaporożcu. Silniki TCe bez problemu powinne przejechać 200-250 tyś km. 70 tyś za Intens z silnikiem 1.6 to błędne wykorzystanie pieniędzy. Lepiej kup za połowę tej kwoty Megana III 1.6 z wiarygodnego źródła (np. Renault ASO używane), za 18 tyś zł z żoną poleciałbym na daleki zakątek świata jak np. Australia :) Resztę kasy odłożyłbym na czarną godzinę, lub jakieś inwestycje. Poniżej zdjęcie, co prawda nie Renault, ale Skoda Octavia 2013 rok 1.4 TSI. Przy prędkości 140 km/h jest bardzo cicho, spokojna jazda bez nerwowej atmosfery. Megane III z silnikiem 1.6 16V zachowuje się nerwowo, do tego dochodzi spory hałas silnika wyskakującego spod maski. Ogólnie męczarnia. Skoro chcesz kupić nowy, przemyśl to jeszcze raz, mając na uwadze że w Polsce mamy coraz więcej dróg szybkiego ruchu. Jakie odcinki pokonujesz najczęściej, np. do pracy ? Edytowane 18 Sierpnia 2016 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq84 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgadzam się, stałem przed dylematem 1.6 SCI 115 czy 1.2 TCE 100 KM. Dobrze że wybrałem TCE, niskie spalanie,cicho i komfortowo. A przy przebiegach żony <10 tyś rocznie nie liczę specjalnie na awarie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Ta, a 1200 Tce to rakieta jak cholera :lol: kto jeździł jednym i drugim widzi różnicę. Mówię o Tce 115 KM, bo takim miałem okazję się przejechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek1231 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Między 1.6, a 1.2 tce 130KM jest gigantyczna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi