TOJO Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Hyundai to naprawdę marka która się mocno rozwija, ale też trochę ich poniosło z cenami zdecydowanie za drogie auta w stosunku do jakości... wiem, bo sam miałem kiedyś i30 a przed zakupem mojej Meganki testowałem Tuscona i drugą generacje i30 po faceliftingu,j akość materiałów w środku daleko daleko za Renault. pzdr Edytowane 2 Listopada 2016 przez aston76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 @Tojo: ponosi wszystkich, których auta dobrze się sprzedają. Przed zakupem meganki miałem kupić i30, ale przeraziła mnie cena, jakość materiałów i ten kokpit z dużą ilością tandetnych srebrnych plastików. Zobaczymy co teraz wymyślą, może będzie alternatywa przynajmniej w lepszych silnikach. Jak Renault nic nie wymyśli to ja za 2-3 lata muszę ich zdradzić. Z drugiej strony od roku mamy boom samochodowy i obecnie ciężko o jakąś sensowną promocję. Kraj niedawno był w ruinie a ludzie auta kupują jak opętani. W sobotę czekałem w salonie ok. 2 godzin na wymianę końcówki drążka kierowniczego (na gwarancji) i na moich oczach 3 osoby młode osoby, małżeństwa kupowały Kadjara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Hehe w każdym serwisie Renault widzę że się czeka 2h, wymiana głośników 2h, wymiana oleju 2h, przegląd 2h w dupach się Renault poprzewracało !!! Ja zdradzę zapewne Renault gdzieś też za jakieś 2,3 lata i bedę celował chyba już w Mercedesa A klase albo CLA i może byc w najbiedniejszej wersji 1,6 156KM i styka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 1,5h przegląd + wymiana oleju + filtr + filtr paliwa w ASO... ciekawe czy z tym Mercedesem też będziesz jeździł do ASO ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 W ostatnim Automaniaku (odc.5) porównali MIV GT, i30 i Astrę z najmocniejszymi silnikami. Megane wypadła słabo, mam wrażenie, że daleko jej do MIII GT coupe :( Też to oglądałem niestety. Ale ja mam diesla i się nie ścigam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Mod Team, albo u mnie tak wszystko przedłużają w tym ASO w Elblągu, ale z tego co pamiętam Gdynia Zdunek czekałem 2h z rodziną na samochód podczas pierwszego przeglądu,dobrze że w Gdyni maja choć dobre zaplecze dla klientów jest TV to przynajmniej można sobie pooglądać i kawkę z automatu wypić nawet dla dzieci jest kącik zabaw. To mój pierwszy nowy samochód i nie wiem jak się długo czeka w innych ale jak kiedyś miałem praktyki w legendarnym już Daewoo na warsztacie to szybciej to szło w Citroenie wydaje mi się że też ale to lata były 2000 dużo się pozmieniało w tym czasie :) a na Merca dopiero zaczynam odkładać trochę to potrwa no ale mam nadzieję że warto. Edytowane 7 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Będzie nowa Renault Megane Sport Tourer kombi. Silnik 2 litry o mocy 204 KM, 0-100 km/h w 7.4 s., V-max 233 km/h, 18 calowe koła. Ma być w planie Meganka z silnikiem o mocy 300 KM i prawdopodobnie w wersji kombi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 2.0 204KM? Dziwne skoro jest 1.6 TCe o tej samej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 1.6 Tce jest o mocy 160 KM czy 170 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Najpierw sprawdź - w MIV GT 1.6 TCe ma dokładnie 205KM. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ktoś tu kiedyś pisał na wiosnę, że pod koniec roku zostanie wprowadzony 1.6 TCe 150 KM - 160 KM do Meganki. Póki co cisza.mp3 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Ta wersja 300 KM ma mieć podobno 1.8 biturbo i 4x4 (chyba że chodzi o 4 koła skrętne) - co z tego wyjdzie... zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) raczej 4 koła skrętne, choć i to nie jest pewne. RS (bo on ma mieć kolo 300 koni) wg Renault będzie FWD, już nawet testowali na nurburgringu, ale póki co z buda GT. Co do silnika to tez nie wiadomo, raczej z tego co czytałem spodziewane jest nadal 2l... ale cholera ich wie :) Choć nie obraził bym się na 4x4, to wg przecieków się nie zapowiada :/ Edytowane 7 Grudnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 4x4 tylko dla suv i terenówek ale do osobówek? Śmiech na sali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 (edytowane) Jaki śmiech, przy 300KM napęd 4x4 wskazany. Obstawiam, że w wersji Grandtour napęd na tył będzie zapewniał silnik elektryczny. Dodano: 26 lis 2016 - 18:02 Dziś pierwsza przymiarka do MIV Grandtour w wersji Intens i... jestem rozczarowany. Prawie żadnego progresu w stosunku do MIII ph2/ph3 patrząc na funkcjonalność. Z przyjemnością wróciliśmy z żoną do naszej MIII stwierdzając, że zmiana nie ma sensu bo będzie na gorsze. Na plus: + wygląda dobrze, szczególnie przód, ale tył z tą plastikową czarną maskownicą wypada słabo (MIII ma zgrabniejszy tyłek) + zwykłe fotele jak i kanapa wygodniejsze od standardowych MIII (fotele GT MIII oczywiście lepsze) + spasowanie wnętrza (na zewnątrz dużo lepiej od wersji MIV htb) + zestaw audio gra dużo lepiej + wreszcie używalne uchwyty na kubki + składanie oparcia kanapy z bagażnika + spody schowków wyłożone materiałem Na wielki minus: - mniejszy bagażnik z kuriozalną podwójną podłogą (jest przynajmniej solidna), która służy tak naprawdę tylko wyrównaniu sporego uskoku po złożeniu oparcia kanapy. Pod spodem na oko mamy tylko 8cm i otwór z kołem dojazdowym - nie wiem co tam można sensownego spakować luzem. Uchwyty na siatkę rozmieszczone tak, że siatka jest na całej powierzchni bagażnika, można zapomnieć o wygodnym dostępie do schowków pod podłogą jak w MIII, zresztą i tak ich tam nie ma! - z przodu na wysokości kolan mniej miejsca i na dodatek mega twardy-gruby plastiki, o który opiera się cały czas prawe kolano (w MIII jest więcej luzu) - zapas to tylko koło dojazdowe - mniejsza pojemność baku, aż o 13 litrów - z tyłu minimalnie mniej miejsca na nogi pomimo większego rozstawu osi! - jakość eko-skóry, jest zupełnie gładka i cienka - zagłówki z tyłu nie dają się złożyć tak jak w MIII/MII (nie zachodzą na oparcie kanapy), przez co ograniczają widoczność, jakiś "mega mózg" wpadł na tak idiotyczny pomysł, żeby zrezygnować z idealnego rozwiązania - mniejszy schowek w podłokietniku - brak podłokietnika na tylnej kanapie z uchwytami na kubki (a to przecież wersja Intense) - brak w ofercie silnika o mocy 150-160KM To tak na szybko pierwsze wrażenia, niestety czas nas gonił. Jako ciekawostkę dodam, że Talisman w tej samej wersji ma identyczne materiały jak Megane oprócz... mega twardego podłokietnika na drzwiach, który w Megane jest wygodnie miękki :blink: I tak zamiast większego bagażnika z lepszą funkcjonalnością dostaliśmy podświetlane listwy w drzwiach. Trzeba naprawdę "nieźle" projektować, żeby zmniejszając bak, zastępując pełnowymiarowe koło dojazdówką, zwiększając rozstaw osi... otrzymać mniejszy bagażnik i mniej miejsca na nogi (minimalnie od MIII, ale zawsze). Edytowane 26 Listopada 2016 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi