aniewa Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Prosta sprawa, podłączasz clipa lub maxiecu lub DDT4all lub jeszcze coś innego i konfigurujesz. Bez sprzętu tego nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koveras Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Mam interfejs od Delphi i stary soft od niego jedynie. Niestety ten sprzęt nie łączy się z CLIPem, sprawdzałem na v.178. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomrud Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Stoję przed dylematem montażu czujników ciśnienia w kołach zimowych. Przeczytałem cały ten wątek i mam mieszane uczucia. Chciałbym prosić o pomoc w tej kwestii: 1. Jaki nr części mają czujniki ciśnienia w tej nowszej wersji "bez gumek"? 2. Czy te czujniki same się programują jeśli mam samochód z 2016 roku bez HF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 1 godzinę temu, tomrud napisał: 1. Jaki nr części mają czujniki ciśnienia w tej nowszej wersji "bez gumek"? Znajdź moje zdjęcie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 19 godzin temu, tomrud napisał: 2. Czy te czujniki same się programują jeśli mam samochód z 2016 roku bez HF? Wg mnie - po wymianie opinii na Forum - nie zaprogramują się, muszą być wpisane, a jak pomylisz koła, to czujniki zostaną w komputerze na swoich miejscach (przód/tył/lewo/prawo). Nie napiszę, że to tylko teoria, ale osobiście sprawdziłem tylko to, że bez HF czujniki muszą być na swoich miejscach, ale mam tylko 4 oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Kupiłem w ASO nowe czujniki ciśnienia w cenie 90zł sztuka. Dziś wrzuciłem zimówki i po przejechaniu 500m ładnie wykryło wszystkie koła. Samochód z HF. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Możesz podać numery OEM tych czujników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 7 godzin temu, kede86 napisał: Dziś wrzuciłem zimówki i po przejechaniu 500m ładnie wykryło wszystkie koła. Zobaczysz jutro :) Z doświadczenia Ci powiem, że czujniki kodują się raczej po dłuższym czasie. Ja zmieniałem koła w ubiegły piątek. Po wymianie ciśnienie było z letnich opon. Na następny dzień dłużej niż zwykle były "---" w każdym kole, a później wskoczyło ciśnienie. Inne niż miałem w oponach letnich więc to 100% pewna informacja. Zweryfikowana na kompresorze przy stacji paliw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 (edytowane) 23 godziny temu, aniewa napisał: Możesz podać numery OEM tych czujników. 407000435R pbet, przed zmianą kół sprawdziłem ciśnienie w oponach letnich i wynosiło ono przód 2.2 oba koła, tył 2.0 oba. Wrzuciłem zimówki i jechałem z garażu pod blok jakieś 800m(przesadziłem z tym 500m) efekt to przód 2.4 oba, tyl 2.2 oba. Później jechałem do pracy i ciśnienie było takie same. Jutro jeszcze zweryfikuje ciśnienie manometrem. Edytowane 17 Listopada 2018 przez kede86 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 (edytowane) Spoko. Najważniejsze, że jest ok. U mnie to działa tak jak napisałem. Od oponiarza do domu mam jakiś kilometr z kawałkiem. W dzień wymiany jechałem tylko ten odcinek. Sytuacja powtórzyła się dwa lata z rzędu. Przy zmianie z zimy na lato auto zachowuje się identycznie. Podobnie mam w służbowej Toyocie Auris, tylko że tam nie da się dopisać dwóch kompletów. Po wymianie na koła z czujnikami, które nie są przypisane do auta błąd w drodze do domu się nie pojawia. Następnego dnia po przejechaniu niewielkiego odcinka wywala kontrolkę na desce. Ciekawe, że numery które podałeś są inne niż te z mojego zdjęcia 407003743R. Edytowane 17 Listopada 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 No właśnie szukałem po tych numerach od Ciebie, ale nie znalazłem oryginałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 To co kupiłeś to też widać, że są oryginały. Tylko zastanawiają mnie te kolorowe gumki. Czy jak przełożysz koła na inną oś albo stronami to nie będzie jaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Panowie - sprawa prosta, jeśli ktoś ma wątpliwości czy 500 metrów, czy >>na drugi dzień<< - reset (przytrzymanie przycisku do przełączania góra lub dół) i wszystko jasne: samochód musi odczytać ciśnienie z obecnych czujników. Ja w ten sposób resetowałem z nadzieją, że w wersji bez HF się same "ułożą" w odp. miejscach. Niestety próżny trud... @kede86 a jak tam Alpiny 6? Mam 2 komplety 5-ek, ogólnie jestem zadowolony. Dużo droższe niż poprzednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 19 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 @konwil na razie mogę o nich powiedzieć, że są ciche. Jeżdżę na nich dopiero 3 dni. Były tańsze od 5-ek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Ciekawa sytuacja. Po wymianie kół nie byłem sprawdzać ciśnienia, a że temperatura się ustabilizowała w okolicy 0 stopni to mając wskazania kompa LP 2.2 PP 2.3 LT 2.1 PT 2.1 postanowiłem pojechać na Orlen gdzie zawsze pompuję i uzupełnić na 2.4/2.1. Jakieś było moje zdziwienie gdy miałem LP prawie 2.4, PP trochę ponad 2.4, LT 2.2, PT 2.2. Zrobiłem 2.4/2.1 i komp mi pokazuje LP 2.2 PP 2.3 LT 2.0 PT 2.0 Na letnich kołach ciśnienie w kompie idealnie pokrywało się z pistoletem z tej stacji. Nie pamiętam jak było zimą ubiegłego roku ale też się chyba pokrywało. No i teraz nie wiem czy mam w kołach za mało czy czujniki zaczynają oszukiwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi