blake Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Nie bierz tych dywaników bo to shit, znajomy kupił dokładnie takie i naprawdę gówno bez rantu ... dokładasz 10-15 zł i masz REZAW-PLAST porządne dywaniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 (edytowane) Tydzień darmowej dostawy do paczkomatu na Alle... więc nic tylko kupować takie rzeczy Jakby ktoś szukał to najtańsza oferta po uwzględnieniu darmowej dostawy do paczkomatu. Ja właśnie skorzystałem bo te oryginalne korytka nie nadają się na nadchodzącą zimę, a wszystkie tańsze powodują ból głowy od zapachu przez pół roku jak nie lepiej od wsadzenia ich do auta. Edytowane 20 Listopada 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Miałem takie z tymi korytai w Polonezie, jak to wygląda? Ale zależy co kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Ok pewnie kupię te Rezaw plast . Ostatnie 2 pytania czy HB a grandtour to takie same i czy dobrze pasują stopery ? Edytowane 21 Listopada 2017 przez Mislaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Stopery nie pasują idealnie i trzeba lekko przerobić. Jest już o tym mowa w wątku. Jeśli chodzi o HB i kombi to tak, będą to te same dywaniki. 2017-11-27 dywaniki od Rezaw-Plast faktycznie nie śmierdzą. Nawet delikatnie i ładnie pachną Edytowane 27 Listopada 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Podłączam się pod temat. Moje aktualne oryginalne, chyba od nowości dywaniki, kończą swój żywot (szczególnie kierowcy i pasażera). Welurowe odrzucam, miałem w poprzednim aucie i są beznadziejne. Czytając ten temat nie zrozumiałem 2 rzeczy: 1. czy trzeba przerabiać dywaniki od rezaw-plast, żeby weszły w te dwa bolce w podłodze kierowcy? 2. czy tylne dywaniki są za małe do wersji kombi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 @maciejmacku jak wpadniesz do mnie to Ci dam przymierzyć Nawet ich do auta jeszcze nie włożyłem bo śniegu nie było, a na śnieg je kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Przed chwilą, pbet napisał: @maciejmacku jak wpadniesz do mnie to Ci dam przymierzyć A może chociaż zrobisz fotki jak wyglądają dopasowane w aucie? Na której aukcji kupowałeś? Edytowane 4 Marca 2018 przez maciejmacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Hm... @konwil ma już zamontowane. Konrad, cykniesz fotki? @maciejmacku tej aukcji już nie ma, a cena skoczyła o 2 zł u tego sprzedawcy: Link A tak swoją drogą to myślę, że jakbym je wsadził do auta to nie robiłbym dziur na stopery żeby nie utracić szczelności dywaników. Edytowane 4 Marca 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 24 minuty temu, pbet napisał: A tak swoją drogą to myślę, że jakbym je wsadził do auta to nie robiłbym dziur na stopery żeby nie utracić szczelności dywaników. A czy na dywaniku kierowcy są te miejsca na bolce, które wychodzą z podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Nie do końca jest to Plug&Play co widać na porównaniu: i w komentarzu dodanym przez @konwil (podkreśliłem najważniejsze): Dnia 5.10.2017 o 08:44, konwil napisał: W kwestii stoperów: ma je tylko dywanik kierowcy, trzeba wyciąć nożem i najlepiej wyciąć tylko jeden (lewy), bo prawy jest na granicy i blisko rantu, ale da się to zrobić, z tym że tam nie ma przygotowanego miejsca. Z wycięciem otworu w miejscu, gdzie jest to sugerowane nie ma problemu i idealnie pasuje, i blokuje dywanik tak jak trzeba. Do dywaników jest dołączony zestaw, chyba 4-ech, stoperów i da się je zamontować na fabrycznych bolcach, a właściwie bolcu. Można też wkręcić plastikowymi wkrętami do wykładziny, ale wydaje mi się do lekko głupie - trzeba zrobić dziury w wyłożeniu podłogi. Dywanik pasażera trzyma się idealnie. Edytowane 4 Marca 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Czyli tak naprawdę nie ma dedykowanych dywaników do Megane, trochę słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Dokładnie tak jak piszesz. Zawsze możesz kupić oryginały ale nie dość, że korytka tam praktycznie nie ma to jeszcze cena przyprawia o palpitację serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Najładniejsze są welurowe, ale miałem w poprzednim aucie i szybko je zajechałem, bo u mnie głównie jazda po mieście. Te co mi wysłałeś: czy nie będzie problemu z dywanikiem od kierowcy jeśli nie ma stoperów? Nie będzie leżał wyżej na tych bolcach w podłodze i nie będzie "latać"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Przed chwilą, maciejmacku napisał: Te co mi wysłałeś: czy nie będzie problemu z dywanikiem od kierowcy jeśli nie ma stoperów? Mówisz o Rezaw? Przed chwilą, maciejmacku napisał: Nie będzie leżał wyżej na tych bolcach w podłodze Będzie ale to milimetry. Przed chwilą, maciejmacku napisał: nie będzie "latać"? Może ale nie powinien. W służbowym aucie mam byle jaki dywanik gumowy nałożony na welur, nie przymocowany w żaden sposób i nic mi się nie przesuwa. Dywaniki od Rezaw ponoć są mega antypoślizgowe więc też nie powinno. Do sprawdzenia. Jak większego śniegu w tym roku nie będzie to moje przeleżą spokojnie w piwnicy bo fabryczne mi się podobają i nie będę ich zmieniał jeśli śnieg nie nadejdzie. W MII miałem dywaniki gumowe niefabryczne zamiast welurów i też nie były wpięte w stopery. Raz na jakiś czas musiałem poprawić, nic poza tym. 6 minut temu, maciejmacku napisał: Najładniejsze są welurowe, ale miałem w poprzednim aucie i szybko je zajechałem, bo u mnie głównie jazda po mieście. Raz, że się przecierają, a dwa że są fajne ale tylko jak jest sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi