szmydu Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 (edytowane) Mam Rigumy w grandtourze i ich nie polecam. Po pierwsze nie zakrywają dobrze podłogi z tyłu (pusta przestrzeń za szynami fotela), co widać na dołączonych przez altair4 zdjęciach. Te dywanik są do hatchbacka. Dodatkowo po pół roku użytkowania dywanik kierowcy jest już przetarty i przed zima muszę kupić kolejny :( Edytowane 24 Lipca 2018 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek80 Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Dzięki, zatem zostaje sprawdzić te z Sącza. Jakiś czas temu przyszły welurowe, te które ma @lordboss . Przednie pasują idealnie, ten pasażera jest dość długi. Ten od kierowcy zatrzaski ma w odpowiednich miejscach. Jedynie na minus to, to że tylne mają za mocno wycięte części za szynami foteli. Dla potomności, dywaniki są czarne, nitka biała, napis srebrny. Wg mnie ten srebrny to praktycznie jak biały. Jak ktoś chce pod kolor srebrnego auta to pewnie lepszy będzie napis o ton ciemniejszy od srebrnego. Edytowane 26 Lipca 2018 przez Jarek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 " Jedynie na minus to, to że tylne mają za mocno wycięte części za szynami foteli. " bo tak jak te rigumy są do hatchback'a. Hatchback ma mniej miejsca z tyłu. Osobiście nie znalazłem dywaników, które byłyby zaprojektowane z myślą o grandtourze (co jest dość dziwne). Pozostają więc chyba tylko oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek80 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 (edytowane) Jestem kilka dni po zakupie gumowych. Wybrałem jedne z tych niby Ruskich. Sprzedająca na alledrogo poleciła ten model, wg niej jest lepiej dopasowany. Niestety nie można podjechać, żeby przymierzyć i sprzedaż tylko wysyłkowa. Na plus: - nie śmierdzą nic - pasują bardzo dobrze (lepiej niż oryginalne - jak patrzyłem po zdjęciach) - mają osłonę tunelu za przednimi siedzeniami - mają 3-4cm rant - mają mocowania przednich dywaników - mają osłonę pod lewą stopę Na minus: - mocowania mogłyby być umieszczone tak jak fabryczne - osłona na tylny tunel po kilku dniach jeszcze się całkiem nie ułożyła (może to spowodowane, że nie są one z miękkiej gumy, tylko jakby hmmm.... plastikowe ? Nie wiem jak będzie z trwałością, ale narazie polecam/. Edytowane 10 Listopada 2018 przez Jarek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 @Jarek80 kolego podrzuć link z tymi dywanikami, może dobiorę takie do coupe... zima się zbliża, a Ja tylko welur mam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek80 Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Proszę http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7207170884 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Czy w wersji Bose M3Ph3 dywanik pasażera jest jakis inny niż w innych wersjach? Czy Rezaw lub ten ruski będą pasować? Nie wiem na które się zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Inny nie jest, podłoga pod nogami pasażera jest lekko podniesiona z uwagi na znajdujący się subwoofer, ale dywaniki standardowe pasują jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 (edytowane) Dzięki bo na fb ktoś pisał, że jest inny. Teraz jeszcze dylemat czy Rezaw czy ten drugi... Edytowane 17 Grudnia 2018 przez emmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 @emmo większość osób z forum ma Rezawa i bardzo sobie chwalą. Też przymierzam się do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emmo Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Rezaw mam w drugim aucie i w poprzednim miałem i jest/były ok. Ale tutaj jest dodatkowa opcja i dlatego się zastanawiam. Ale chyba jednak skłoni ę ku rezawom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Jeśli ktoś chciałby się skusić na te dywaniki https://allegro.pl/oferta/renault-megane-iii-3-gumowe-dywaniki-stopery-7056801997 to odradzam. Miejsca na stopery znajdują się w innych miejscach niż te, które są w samochodzie. Dodatkowo nie pokrywają się prawidłowo z podłogą. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Silverek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 @SilverekMoże to są dywaniki do HB, a nie Grandtour... Nie wiem czy jest różnica w przednich, ale w tylnych jest na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Tylnych nawet nie przymierzałem bo najważniejszy, czyli od kierowcy mi nie podpasował Wychodzi na to, że nie ma co "dziadować" tylko trzeba troszkę dołożyć i brać Rezawa. Na chwilę obecną to chyba najlepsze dywaniki do MIII. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Silverek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszNS Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Ja mam matę bagażnika z Rezawa i jestem zadowolony. Wysoka jakość wykonania, dobre materiały, pasuje bardzo dobrze. Jak kupiłem auto i zobaczyłem dywaniki, które w nim były to już wiedziałem, że to będą jedne z pierwszych rzeczy do zrobienia. Tylne zakrywały może połowę powierzchni, przedni kierowcy też jakiś za skromny jak dla mnie, jedynie przedni pasażera był/jest OK. Teraz z tyłu mam dywaniki z... Corsy C. Pasują całkiem nieźle. Z przodu jakiś polski "made in China" za 2 dychy z allegro (wietrzyłem kilka tygodni i jest teraz bardzo dobry) Edytowane 22 Stycznia 2019 przez MariuszNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi