Gość gophfer Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2017 (edytowane) Czy ktoś się może orientuje/pamięta który przewód biały czy zielony jest IN/OUT. IN mam na myśli że paliwo wchodzi z baku do filtra, a OUT wychodzi z filtra Edytowane 10 Kwietnia 2017 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 |<-- wlew <--| wylew Przynajmniej ja tak połączyłem, sugerując się strzałkami na filtrze, jeśli to zrobiłem źle niech mnie ktoś poprawi bo pewnie mam źle podpięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) Niby ok, ale zwróć uwagę gdzie idą węże u mnie są skręcone i tak naprawdę patrząc od nadkola trzeba je podłączyć odwrotnie, zielony jest chyba od baku.. Niestety nie mogę w tym roku sam wymienić oleju i muszę gdzieś podjechac. Znalazłem w Krk firmę która spuszcza olej przez korek a resztę oleju usuwa kompresorem co o tym sądzicie. Bezpieczne to jest? https://dobrymechanik.pl/mechanicy/krakow/fhu-z-gawlik-s-paczek.html Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Przerost formy nad treścią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrados1906 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 1 1.4 tce jest filtr paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Poprawcie mnie jeśli nie mam racji... Każde auto posiada filtr paliwa.... Dodano: 19 kwi 2017 - 16:48 Niestety nie mogę w tym roku sam wymienić oleju i muszę gdzieś podjechac. Znalazłem w Krk firmę która spuszcza olej przez korek a resztę oleju usuwa kompresorem co o tym sądzicie. Bezpieczne to jest? https://dobrymechanik.pl/mechanicy/krakow/fhu-z-gawlik-s-paczek.html Ale jeśli jest to bezpieczne nie szkodliwe dla silnika może warto taka wymianę zrobić raz na kilka lat,żeby wyczyścić silnik ze starego zalegającego oleju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Nie dajcie się zwariować! Jeśli spuścisz olej przez korek, poczekasz jeszcze 20 minut aż całkowicie ścieknie to co i ile oleju ma tam zostać? Zostaną może jakieś szlamy. Ciekaw gdzie oni końcówkę z kompresora wkładają? Przez bagnet czy przez otwór spustowy, bo jak przez otwór to jak ta resztka ma wyciec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Też moim zdaniem jest to przerost formy... i chyba lepszy efekt da zastosowanie płukanki ale niech każdy decyduje sam co chce robić ze swoim samochodem. Jeśli cię to przekonuje to pojedź na takową wymianę i zdaj z niej relację w jaki sposób oni ją przeprowadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) W tym roku filtr paliwa wymieniam na taki który ma strzałki a nie ma oznaczeń kolorami zielony/biały i chce się upewnić na 100%. Filtr ma strzałki --> i <-- ja to rozumiem tak, jak oznaczyłem. IN-paliwo wpływa do filtra z baku, OUT-paliwo wypływa z filtra i idzie do pompy paliwa. Na drugim zdjęciu oznaczyłem według mnie jako A-przewód od zbiornika paliwa wchodzące paliwo do filtra, przewód B-paliwo wychodzące z filtra i wpadające do pompy paliwa. W związku z czym powinienem podłączyć mój IN z filtra z przewodem A a OUT z filtra z przewodem B, zgadzacie się? Wymieniłem tak jak opisałem auto pali i jeździ :D Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Używał ktoś takie cudo jako filtr kabinowy? https://allegro.pl/oferta/filtr-kabinowy-renault-megane-iii-cc-antysmogowy-7684755376?utm_source=facebook&utm_medium=app_share&utm_campaign=AndroidShowitemShare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Nie wiem czy to nie ściema, ja kupuję zwykle węglowe, zresztą u tego sprzedawcy FILTR KABINOWY WĘGLOWY RENAULT MEGANE III + CC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Pisaliśmy kiedyś o tym filtrze antyalergicznym chyba w temacie o wymianie tego filtra. Wygląda to dobrze, jak ktoś ma problemy warto spróbować. Mi wystarcza z węglem ale i tak niestety nie blokuje wszystkich zapachów z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Dnia 29.04.2016 o 08:32, gophfer napisał: Czy poniższa kolejność będzie prawidłowa: 1. Wyjmuje filtr kabinowy 2. Odgrzybiam środkiem jak z filmiku (pianka K2 klima doctor) 3. Zakładam nowy filtr 4. Jadę do serwisu uzupełniam czynnik chłodzący 5. Ozonuje (czy to jest już może zbyteczne skoro odgrzybiłem pianką K2 klima doctor ? ) Czy może w tej kolejności: 1. Jadę do serwisu uzupełniam czynnik chłodzący 2. Ozonuje (czy to jest już może zbyteczne skoro będę odgrzybiał pianką K2 klima doctor) 3. Wyjmuje filtr kabinowy 4. Odgrzybiam środkiem jak z filmiku (pianka K2 klima doctor ) 5. Zakładam nowy filtr wracam jeszcze raz do mojego pytanie sprzed lat tuż przed serwisem klimy, która kolejność będzie poprawna, czy może nie ma to żadnego znaczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bebek Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Witam. Zakupiłem niedawno Megane III 1.4 TCe i zamierzam wymienić olej. W tej chwili z karteczki wynika że zalany jest Shell Helix ECT HX8 5W30. Pytanie brzmi czy zalać taki sam czy zmienić na 5W40 jak zaleca producent ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 8 godzin temu, bebek napisał: czy zmienić na 5W40 jak zaleca producent ? Zmień na Valvoline Syn Power 5W40, oraz markowy filtr oleju; mann, knecht, purflux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi