shine Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Cześć, Tak jak pisałem wymieniłem cały rozrząd, pompe oleju + cały osprzęt z tym związany (łańcuch pompy oleju, koło zębate, uszczelniacz koła pasowego), dodatkowo wszystkie filtry i olej w silniku. Wszystkie części oem Renault, całość wyszła mnie (same części, bez robocizny) 1950 zł. Cisza była przez jakieś 2000 kilometrów, a teraz jest znów terkotanie, wściekły jestem i mam dość tego auta, myślę już o sprzedaży. Auto ma cztery lata i 65tys przebiegu. Jak żyć :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Cześć ja mam przejechanie 76 tyś km w 3 lata i 3 miesiące, jedyne co się stało to uszczelka pod termostatem poszła i ubywa płynu chłodniczego w zawrotnym tępie, auto dalej na gwarancji już robią po 80 tyś km robię chipa może autko będzie lepiej jeździło. Może jak byś zrobił chipa to autko by się lepiej sprawowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jwax Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 10 godzin temu, shine napisał: Cisza była przez jakieś 2000 kilometrów, a teraz jest znów terkotanie, wściekły jestem i mam dość tego auta, myślę już o sprzedaży. Auto ma cztery lata i 65tys przebiegu. Jak żyć :( Czekaj, czekaj ale przecież powinieneś mieć dwa lata gwarancji na tę wymianę i same części? Nie zmienia to faktu, że frustrujacja na maksa :-( Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Teraz to Hyiundai albo Kia, ja już chyba nie wrócę do Renault, ale się okaże jak moja Megi będzie jeździła, będę użytkował jak najdłużej jak będzie mnie zawodzić to do żyda pójdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Też już w nich kładą malutkie silniki i jak z nimi będzie to się dopiero okaże, ale 1.6 czy w benzynie czy diezlu są bezproblemowe, ogólnie jakość Hyundai/Kia poszła w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Trzeba było kupić megi 1.6 w benzynie. Muł, głośny, niedopracowany ale bezproblemowy nie licząc kzfr. Też zastanawiałem się nad Tce ale zrezygnowałem z bardzo pragmatycznego powodu - nie współpracuje z lpg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek1231 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 1.6 testowałem na jeździe próbnej. To był mega dramat!!! Głośny i zero przyśpieszenia. Odrzuciłem go na starcie. Dokupiłem dodatkowe 3 lata gwarancji do Tce i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Dokładnie tak jak piszesz ale są też dobre strony tego silnika Zauważyłem, że z cennika toyoty auris zniknął uturbiony silnik 1.2. Ciekawe dlaczego? Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez mich64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shine Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Jwax , nie robiłem naprawy w aso. Koszt naprawy w aso dwukrotnie wyższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek1231 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 3 minuty temu, mich64 napisał: Zauważyłem, że z cennika toyoty auris zniknął uturbiony silnik 1.2. Ciekawe dlaczego? Bo był chyba droższy i słabszy od bardzo dobrego silnika 132KM bez turbo... Za wysoka cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Hyundai ma interesujący silnik 1,4 140 KM w turbinie spalanie jak przy 1,2 Tce przy czym obroty dużo niższe przy prędkościach autostradowych ale Hyundai w automacie 7 biegów. Widać że Korea już dogoniła EU w szczególności kiedy mówią ze Hyundai i30N pokonał w testach VW Golfa GTI hehehe. Pan wykupiony przez Koreańczyków ( Niemiec) który w BMW robił M-ki narobił zamieszania (np. Stinger) i chyba się na tym nie skończy. Szkoda tylko że ceny podobne jak u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Wydaje mi się że coś źle poskłdane albo beznadziejna pompa która to jest w tym wszystkim winna.Jest na to wszystko przecież gwarancja,robotę chyba zlecałeś gdzieś w warsztacie nie z pierwszej łapanki?no i części najlepiej to też niech warsztat kupuje,bo później będzie przepychanka.Sprawdź jakie ciśnienie oleju jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnrambo Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 No i problem wrócił u mnie. Przy 40000 na gwarancji miałem wymieniony rozrząd i pompę. Teraz mam przebieg 70000 i znowu terkocze. ASO się wypięło i mówi żeby obserwować problem Auto nie ma 4 lat ale ze względu na przebieg nie ma gwarancji. Wymiana rozrządu była w październiku 2016 - czy w związku z tym mam szanse ugrać coś z tytułu rękojmi po ostatniej naprawie? Może jest jakiś ogarnięty serwis, który umie coś zaradzić oprócz bezsensownej wymiany części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iksigrek Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Też poszukuję jakiegoś rozwiązania , może wymienić silnik, może okazać się to zdecydowanie tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Dnia 06.06.2018 o 00:08, johnrambo napisał: No i problem wrócił u mnie. Przy 40000 na gwarancji miałem wymieniony rozrząd i pompę. Teraz mam przebieg 70000 i znowu terkocze. ASO się wypięło i mówi żeby obserwować problem Auto nie ma 4 lat ale ze względu na przebieg nie ma gwarancji. Wymiana rozrządu była w październiku 2016 - czy w związku z tym mam szanse ugrać coś z tytułu rękojmi po ostatniej naprawie? Może jest jakiś ogarnięty serwis, który umie coś zaradzić oprócz bezsensownej wymiany części? Oczywiście że masz szanse na ugranie, jeżeli dzwięki wydaje znowu rozrząd lub pompa to korzystaj z prawa do 24msc gwarancji lub rękojmi - wybór należy do Ciebie. Chyba że po naprawie ASO dało jakieś kwity do podpisania w których była informacja o 12msc gwarancji - wtedy zostaje ci tylko rękojmia. A przede wszystkim to pisz od razu do Renault Polska. Niech się wypowiedzą. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi