Endriu_LLE Opublikowano 30 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2019 Kupiłem czujniki tydzień temu. Zamontowane na stalowe felgi. Czujniki z ASO 90zł szt. Po założeniu kół przejechałem jakieś 3 kilometry i auto wykryło czujniki.Wcześniej trzeba było na wyświetlaczu nacisnąć resetuj.Za adaptacje w wulkanizacji chcieli 60 zł. Przeczytałem tu na forum że nic takiego nie potrzeba i faktycznie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wtweety Opublikowano 12 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 Mam pytanie dotyczące samego montażu czujników do wentyla. To jest przyklejone czy nałożone do wentyla? Czy jest potrzebny jakiś specjalny wentyl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Potrzebujesz specjalny wentyl. Możesz kupić oryginał w ASO lub zamiennik za kilkanaście pln. Czujnik montowany jest na click, wciskasz i sie zatrzaskuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 Mam do Was pytanie. Obecnie posiadam dwa komplety kół aluminiowych - 16 (na zimę) i 17 (na lato). Czyli w systemie jest zaprogramowanych 8 czujników. 16 idą na sprzedaż bo kupiłem nowe oryginalne kompletne letnie koła 18 z czujnikami zdjęte z nowego auta. Czy system rozpozna nowe czujniki, mając już w pamięci 8 innych? I drugie pytanie - czy ktoś się orientuje jakie powinno być prawidłowe ciśnienie w kołach z oponami 225/40 R18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 2 godziny temu, seimi napisał: Czy system rozpozna nowe czujniki, mając już w pamięci 8 innych? Musisz nowe zaprogramować w miejsce starych. W pamięci jest miejsce na 8 czujników. 4 na koła letnie i 4 na koła zimowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Nie wytrzymałem i dziś pojechałem założyć te koła do zakładu oponiarskiego. Zresetowałem czujniki w Rlinku i po 10-ciu minutach jazdy wskazania ciśnienia pojawiły się na ekranie Czyli system zaakceptował kolejny komplet czujników (trzeci z rzędu) bez podłączania do kompa. Powiem Wam, że spodziewałem się dużo gorszych odczuć z jazdy na 18". Wiadomo, że trzeba uważać bardziej na dziury, ale nierówności w jezdni są fajnie tłumione. Niestety hałas podczas jazdy jest większy (Continental SportContact 5). Mam nadzieję, że zimy już nie będzie. W przeciwnym razie mam jeszcze rezerwowe auto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Pewnie resetując dopisało jeden komplet a usunęło jeden z dwóch poprzednich. Ekstra się prezentuje na tych 18". Można wiedzieć ile Cię to kosztowało? Może być na priw. Sam poluję właśnie na taki komplecik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Komplet kosztował 3450 zł. Nowe felgi+opony+czujniki. Poprzedni właściciel niestety nie nacieszył się tymi kołami bo rozbił nowe auto na zimówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Pieknie wyglada. Koło w nowym aucie jest najważniejsze Conti głośny ale zobaczysz latem co ta opona potrafi . Przyczepność jest znakomita. Podobnie zachowanie na wodzie deszcz może lać się wiadrami z nieba a ty jedziesz jak po suchym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzyk91 Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Ja za swoje felgi (nówki) zapłaciłem 2850 zl plus czujniki, kołpaczki i oczywiście opony. Uważam, że bylo warto. Już niedługo też będę zmieniał na letnie bo aktualnie jeżdżę na zimowych 16:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 (edytowane) No piknie Semi, świeci się jak psu jajca. Teraz tylko w nim spać i pilnować a już broń Boże do stolicy, bo kradną 200/mies. Ja tak na początku lat 90 miałem tak odstawionego Poloneza Caro. Założyłem na niego włoski oryginalny zestaw spojlerów, który dodatkowo polakierowałem (starsi użytkownicy pewnie takowe widywali) Cały samochód pokryłem lakierem bezbarwnym. Trzy razy próbowali go ukraść i się złodziejom nie udało. Najwięcej pomogła blokada założona na skrzynie biegów, chociaż prawie ją sforsowali. Później sprzedałem koledze a że miałem też piękne felgi, to zaraz zostawili mu go na cegłach a w jakiś czas później zginął już na dobre. Edytowane 24 Lutego 2020 przez omega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Znajomemu podwędzili w stolicy prawie nowego Avensisa, ale żeby francuzy kradli?, nie żartujmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 33 minuty temu, omega napisał: Teraz tylko w nim spać i pilnować a już broń Boże do stolicy, bo kradną 200/mies ;) autocasco lepsze, płacisz i masz wszystko w poważaniu, pamiętać trzeba tylko o nie pozostawiania cennych, osobistych rzeczy. Bo jak złodziej weźmie to będzie żal. Mi od 14 lat w stolicy jeszcze nic nie ukradli o dziwo, za to na rodzinnym Pomorzu zdjęli oryginalny m-pakiet z beemki w nocy. Fachowcy. (PZU zapłaciło :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jery01 Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Dnia 23.02.2020 o 21:53, seimi napisał: Mam do Was pytanie. Obecnie posiadam dwa komplety kół aluminiowych - 16 (na zimę) i 17 (na lato). Czyli w systemie jest zaprogramowanych 8 czujników. 16 idą na sprzedaż bo kupiłem nowe oryginalne kompletne letnie koła 18 z czujnikami zdjęte z nowego auta. Czy system rozpozna nowe czujniki, mając już w pamięci 8 innych? I drugie pytanie - czy ktoś się orientuje jakie powinno być prawidłowe ciśnienie w kołach z oponami 225/40 R18? <160 km/h 2.4 2.1 >160 km/h 2.6 2.3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seimi Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 jery01, dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi