kacper69 Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Majonezu możesz się pozbyć , jak masz nagrzany silnik i odkręcisz korek wlewu oleju na kilka minut. wtedy wilgoć wyjdzie z układu olejowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Dziękuje odpowiedzi. Przy okazji. W zbiorniczku jest żółty płyn, zakładam że dalej oryginalny glaceol rx. Czym polecacie go uzupełnić? Edytowane 21 Lutego 2018 przez qban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 16 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Płyn możesz uzupełnić jakimkolwiek mieszalnym, o parametrach zgodnych z zaleceniami producenta. Pozdrawiam i życzę przyjemnego użytkowania wozidełka . Edytowane 21 Lutego 2018 przez Laros 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Zajrzałem wczoraj endoskopem do naszej Meganki 1.4TCe~158 z LPG 2011r. (przebieg całkowity 86kkm z czego 48kkm na LPG ) i wszystkie tłoki wyglądają jednakowo, świece wszystkie jednakowe również bez nagarów czy okopceń i świece przepracowały jakieś 20kkm. Sprawdziłem też clipem ilość zarejestrowanych spalań stukowych w okresie ostaniach 6,8kkm i suma z 4 cylindrów wynosi zaledwie 147, co jest bardzo dobrym wynikiem. Auto jeździło głównie po mieście i obrzeżach miasta, miesiąc temu dłuższa trasa 900km. Proszę nie brać tych zdjęć i informacji za wyrocznię czy wzorzec, gdyż auto jeździ na LPG i obie mapy były precyzyjnie dopieszczane na hamowni, ponadto świece wymieniane są co 30kkm, a olej co 10kkm, paliwa tankowane na przetestowanych i pewnych stacjach. Fotki są oryginalne bez modyfikacji jakimkolwiek programem. Edytowane 4 Marca 2018 przez witman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Czyściutko jak na sali operacyjnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 (edytowane) Dokładnie jak na sali, a przecież gaz niszczy silnik Edytowane 20 Lutego 2018 przez witman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Podobne tłoki widziałem jakieś 15 lat temu jak kolega ściągnął głowicę w fiacie punto jeżdżonym na LPG, nie ukrywam że trochę nas zatkało . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisu84 Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Dnia 15.02.2018 o 22:45, qban napisał: Czołem koledzy. Niecałe dwa tygodnie temu zakupiłem Scenica 3 1,4 TCE. Produkcja auta 2010. Przebieg 111tyś wydaje się że potwierdzony. Auto od handlarza więc wiele się o historii nie dowiem. Na bagnecie jest mała kropelka można by rzec tak jak to piszecie majonezu. Co o tym myślicie? Pozdrawiam Znalazłeś przyczynę ubytków płynu? Ja jestem umówiony na 8 marca na wizytę w serwisie. Mają prześwietlić auto chociaż ja się upieram przy tej turbinie bo na rozgrzanym silniku wyraźnie widać zielone plamy jak z płynu. Mam nawet gdzieś nagrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Tester wykrył spaliny z zbiorniczku płyn chłodniczego. W tym tyg. silnik będzie rozbierany. Zobaczymy co znajdziemy w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Jeśli jest chłodnica spalin to sprawdź ją pod ciśnieniem zanim głowice zrzucisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Czy możesz to rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Objawy w przypadku rozszczelnienia podobne, trzeba podać powietrze z kompresora tam gdzie spaliny ,słyszałem już o niepotrzebnie zrzuconej głowicy właśnie z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisu84 Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Dnia 28.02.2018 o 08:43, qban napisał: Tester wykrył spaliny z zbiorniczku płyn chłodniczego. W tym tyg. silnik będzie rozbierany. Zobaczymy co znajdziemy w środku I jak? Naprawione autko? Moje było w serwisie. Właściciel wcześniej pracował w ASO. Nie znaleźli wycieków ale są pewni, że to blok. Jak mogą być pewni bez zdjęcia głowicy? Wymieniłem świece bo dwie miały pęknięte porcelanki. Świece wszystkie jednakowe z rudawym nalotem. Później zrobię zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) Niestety dalej czekam Edytowane 11 Marca 2018 przez qban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makog Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Upss a ile przebiegu ma Twoj Scenik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi