emigrant_ Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Ta kosiarka jedzie 200km/h? hmm nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro74 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Hehehe, podobnie mówię (silnik od kosiarki), gdy mnie pytają "a jaki tam jest silnik?" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosto21 Opublikowano 23 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) spalanie z ostatniej trasy.4 osoby klima przez ok 60% trasy. Teren górzysty. Edytowane 23 Maja 2017 przez Prosto21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENDIPOK55 Opublikowano 26 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 U mnie miasto+ obwodnica wychodzi średnio 7,7 jeżdżę na Neutral i eco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vivera1977 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 1.2 TCE EDC 130KM Wyjazd z Trójmiasta do Warszawy i powrót - 999 km i spalone 81 litrów. Obwodnicą 130 km/h, Autostradą 160 km/h, w Warszawie z godnie z korkami (masakra) ;) , była też próba na 5 minut 203km/h. Myślę że spalanie 8,1l/100km przy takiej jeździe to jest spoko. Normalna jazda miejska z domu do pracy Rumia-Gdynia, weekendy jakiś wypad krótki poza miasto. spalanie 7,5. Próba jazdy super EKO za tunelem aerodynamicznym tira na tempomacie z prędkością 96km/h spalanie wyszło mi 2,7l/100km , wytrzymałem tylko odległość 60km nuda straszna, to nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiatr84 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witam To i ja od siebie coś dodam Przejechane od nowości 8500 km, auto mam 4 miesiące. Średnie spalanie wg komputera (nie kasowałem jeszcze) - 6,7 l/100 km Średnie spalanie wg kalkulatora - 6,85 l/100 km Spalanie generalnie idzie delikatnie w dół, kasuję co tankowanie. Najmniej wyszło 6,22 l/100 km Jeżdżę raczej trasy (jakieś 70-80 % przebiegu). W trasie najczęściej tempomat 110 - 120 km/h (przy tej prędkości spalanie na poziomie 6,5 l/100 km Powyżej 120 spalanie bardzo rośnie i robi się głośno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Update z mojej strony: - silnik 1.2 130KM, manual, felgi 17'', tryb pracy normal - dystans: 2992km - średnie spalanie: 7,6l/100km - warunki: 26% z dystansu to Warszawa, reszta trasy krajowe i ekspresówki Międzytankowania: - 100% miasto (Warszawa, głównie godziny szczytu, krótkie trasy w śródmieściu i okolicach - do 10km, tryb pracy normal): 9,5l/100km - 100% trasa (Warszawa-opolszczyzna, większość 130-140km/h, 3 os. i pełen bagażnik): 7,3l/100km Powyższe spalanie mierzone "z dystrybutora", ale na tą chwilę komputer raczej nie przekłamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 (edytowane) Uaktualnienie u mnie Po ostatnim resecie wskazań przy jeździe praktycznie po samym mieście wychodzi (no 1 raz do Kozienic) wskazuje 8,8l/100. W sumie mniej, ale jak dla mnie przy takiej "kosiarce" za dużo. Edytowane 7 Lipca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 No niestety silniki Reno z turbiną są ciche, mają w miarę udaną konstrukcję (nie dotyka ich "feature" TSI z początkowych lat), są na swój sposób elastyczne, ale też najbardziej paliwożerne z całej stawki turbodoładowanych kosiarek. Nie pomaga nawet jeżdżenie jak emeryt, bo po prostu musi doić i już. Gdybym jeździł głównie w trasie to bym brał diesla, ale że 90% mojej drogi to miasto to niestety ale obecne diesle odpadają ze względu na nieszczęsny filtr, który nigdy by się nie dopalił przy takiej jeździe i potem bulenie w ASO. Szczerze powiedziawszy spodziewałem się wyższego spalania niż w moim poprzednim samochodzie, ale nie aż takiego :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 U mnie ostatnio utrzymuje się na poziomie 4,8-5,0 średnie. 1.6 dci 130KM. Obecny przebieg ok 12 tys. km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Witam czy jest jakaś różnica w spalaniu między 95 a 98. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Z tego co mi wiadomo to różnica jest tak mała że chyba nie warto tracić dodatkowych pieniędzy na laniu niby tej lepszej... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Tylko jaka bo wybieram się nad morze i przede mną prawie 800 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 (edytowane) Różnica żadna, polepsza się jedynie samopoczucie właściciela. A, że stan ten jest przyjemny, warto czasami rozważyć zakup 98 :) A skąd w ogóle pomysł, że auto może spalić mniej benzyny 98, że paliwo 98 jest lepsze? Edytowane 9 Lipca 2017 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 8 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 Różnice będziesz miał w portfelu. Po próbie na 98 (pełny bak i wyjeżdżenie do rezerwy) - różnica według kompa żadna. A najlepsze jest to że pod nogą też żadnej różnicy nie czuć. A tak poza tym testowałem takie triki na kilku autach i nie ma żadnej różnicy. Może jest różnica jak zalejesz jakieś V-Power Racing to może czuć coś pod nogą - chociaż na próbę kiedyś w Lancii zalałem i różnicy w jeżdżeniu nie było żadnej czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi