m_dyszk Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 po aktualizacji do 3.16 nie ma opcji AA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 No i to jest zastanawiające, a raczej martwiące. Wszem i wobec można przeczytać na zagranicznych forach, że AA/ACP pojawia się wraz z 3.16, a tu widzę, że u nas oczywiście nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebt25 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Wystarczy aktywować podobnie jak w R-Linku 1. Mnie bardziej ciekawi czy w wersji 2.2 po najnowszej aktualizacji da się aktywować. Jak ktoś będzie chętny - zapraszam sprawdzimy. Edytowane 16 Listopada 2017 przez ebt25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 ebt25 A może być w ogóle taka możliwość? Z tego co udało mi się wyczytać, w 2.2.x jest inny hardware i nie będzie możliwości uruchomienia AA. Jak chcesz to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebt25 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Wszystko zależy od softu. Siedziałem dość długo nad wersją 2.2.17.803 i mimo poprawnego aktywowania funkcji AA, nie pojawiła się ona w nawigacji, ale sam sposób aktywacji nie wyrzucił błędu. Przykładowo w R-Linku 1 przy próbie aktywacji w wersji gdzie tej funkcji jeszcze nie było aktywacja sygnalizowała błąd. Wiem, że od niedawna jest wersja 2.2.18.503 i być może w niej został już zaimplementowany Android Auto ale domyślnie jest to funkcja wyłączona. W R-Linku 1 funkcja też jest domyślnie wyłączona i trzeba ją aktywować. Przykład powyżej, po aktualizacji do wersji 3.16 nie ma AA, choć są osoby, które mają tą funkcję już w tej wersji. Wniosek jest taki, że funkcja jest zaimplementowana ale nie aktywowana i jeśli robiło to ASO to pewnie nie mają przewidzianych procedur takiej aktywacji. Edytowane 16 Listopada 2017 przez ebt25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 I niby jak to aktywować w wersji 3.16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) Podbijam temat. Dzisiaj w ASO zaktualizowali mi R-Link2 do 3.3.16 i oczywiście AA/ACP brak. Standardowa śpiewka o produkcji po 17 tyg, bla bla bla Ktoś pisał o aktywacji, jak tego dokonać? Jeszcze jedna ciekawa informacja, prosto z ASO. Po 29 grudnia Renault wypuszcza nowy soft dla stacji R-Link2. Jaki? Tego nikt nie wie. Może 4.x, a może 3.17. Obojętnie jaki, mam nadzieję, że już z AA/ACP nawet dla takich "staruszków" jak moja Megi GC. Edytowane 27 Listopada 2017 przez Geble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armagedon123 Opublikowano 27 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Przynajmniej Tobie coś zaktualizowali u mnie po 2 h czasu powiedzieli ,że auto z partii z jakąś usterką i nie można zaktualizować przez co nawet mapy mam jeszcze z 2014 i mam czekać na odp. z Renault we Francji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Ja niestety też aktualizacje map tylko rok :( z resztą to też przesada, ktoś kupił wcześniej auto to mu się nie należy.... na 3 lata - masakra jakaś) Myslę, ze po gwarancji będzie się to dało jakoś wgrać taniej.... Ja zastanawiam się nad TomTom HD Traffic ale cena zaporowa. chyba wyłączę transfer i nie będę udostępniał innym, może jakby tak wszyscy zrobili po okresie darmowym to by zmądrzeli i dali to za frico, zapłacić mogę za nową mapę, ale płacić za info o korkach skoro prawie każdy ma tą funkcje w telefonie tylko po co auto z nawigacją jak trzeba odpalać telefon.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Dostępna jest aktualizacja systemu dla aut z wariantem 2.2.xxx. Prawdopodobnie, żeby można było go zainstalować, trzeba mieć system w wersji minimum 2.2.18.590 (jeśli ktoś ma poniżej, może nie widzieć aktualizacji systemu tak jak ma to miejsce w przypadku aktualizacji map) Nowa wersja to 2.2.19.200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 U mnie wczoraj na moim koncie pojawiła się aktualizacja do 2.2.19.200 a dziś już jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja aktualizację do tej wersji zrobiłem dzisiaj rano. Natomiast nie widzę jakiejś wielkiej różnicy na pierwszy rzut oka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 To można samemu robić upgrade firmware R-linka? Myślałem, że tylko w ASO. W ASO mi powiedzieli, że to trwa 2 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Tak. Od wersji 2.2.18.590 można aktualizować samemu. Jest postęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emigrant_ Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Ja niestety mam jeszcze 2.2.17.803. Wczoraj byłem na pierwszym przeglądzie i nie chcieli mi zrobić upgrade rlinka bo im tego nie zgłosiłem wcześniej przy umawianiu się na przegląd. A, że to trwa 2 godziny to trzeba się umawiać wcześniej. Nic ważnego, więc przy okazji pewnie w lutym zrobię upgrade w ASO. Kwestia tylko się umówić. ps. Ile trwał Ci upgrade do 2.2.19.200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi