bziku123 Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 No to szybko, a skąd jesteś, Śląsk - Gliwice- Rybnik brak , oczekiwanie 2-6mies ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 1 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 A czy łączniki z Meg III nie będą pasować? Różnica jest 0.5mm jedynie w długości, są dostępne od ręki, dobre marki i cena sporo niższa niż do Meg IV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Przecież łącznik kosztuje 60-70 zł, jaki jest sens czekać miesiącami, aż pojawią się w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 (edytowane) Problem jest taki że jak masz auto na gwarancji to mogą się przypierniczyć potem że sam grzebałeś. Po drugie każdy chciałby skorzystać z tej gwarancji producenta, a nie na własną rękę wymieniać graty (które podlegają gwarancji) Z jednej strony rozumiem takie podejście (sam ma na gwarancji auto), ale z drugiej jakbym miał czekać 6 m-cy na części to bym kupił swoje i kazał zmienić (bo by mnie szlag trafił na to stukanie). Z tym że ludzie są różni. Edytowane 2 Września 2019 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karle2 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 W jakim okresie gwarancji muszą usunąć stuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Teoretycznie na podjęcie decyzji "co dalej" mają 14 dni - a na dokonanie naprawy nie wiem (trzeba by się jakiegoś prawnika poradzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karle2 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 Dnia 3.09.2019 o 12:27, MarcinDe napisał: papuga ok Proponuje zapoznać się z regulaminem forum odnośnie cytowania. Aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielta82 Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 w odpowiedzi dla pana bziku123 jestem z dolnoslaskiego a łączniki wymieniałem w salonie głogów,można powiedzieć że mi sie udało z tymi łącznikami z tego co piszecie to naprawde trzeba na niego długo czekać,ale na tym moje szczeście sie kończy,wczoraj jadąc samochodem dostałem kamieniem w szybe i do wymiany aaaa,nowy samochód a już takie przygody Regulamin forum się kłania odnośnie zasad pisania. Przeczytaj przed wysłaniem co palce nastukały, popraw błędy, wstaw odpowiednie znaki przestankowe. Trochę szacunku dla czytających - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) na śląsk przyjechały łączniki , we wtorek jadę na wymianę Edytowane 27 Września 2019 przez arekrsl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bziku123 Opublikowano 27 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 6 minut temu, arekrsl napisał: na śląsk przyjechały łączniki , we wtorek jadę na wymianę Ciekawe kiedy okolice Rybnika- Gliwic będą dzwonić już parę miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrl_lp Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Pytanie - przy jakim przebiegu zaczęły wam stukać te łączniki stabilizatora? Jak ASO się na to zapatruje ? Czy nie traktuje tego jako element eksploatacyjny, który nie podlega wymianie w ramach gwarancji? Czy może jest jakaś akcja serwisowa na te elementy. Mam przejechane ~ 33 tys i właśnie zaczął stukać ten z lewej strony. Czy ktoś się orientuje jaki koszt tych zmodernizowanych łączników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bziku123 Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Piotrl_lp napisał: Pytanie - przy jakim przebiegu zaczęły wam stukać te łączniki stabilizatora? Jak ASO się na to zapatruje ? Czy nie traktuje tego jako element eksploatacyjny, który nie podlega wymianie w ramach gwarancji? Czy może jest jakaś akcja serwisowa na te elementy. Mam przejechane ~ 33 tys i właśnie zaczął stukać ten z lewej strony. Czy ktoś się orientuje jaki koszt tych zmodernizowanych łączników? 19tys km , na gwarancji robi ,bo akcja jest serwisową ( ale która reno nie ogłosila oficjalnie) ja czekam już 4 miesiąc i cisza , a truje im pupy co 2 tygodnie Edytowane 22 Października 2019 przez bziku123 A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrh1975 Opublikowano 22 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Przy 8 tyś wymieniony jeden łącznik, a przy 12 tyś obydwa. Zobaczymy za ile km znowu będą stukać... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonymous999 Opublikowano 2 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Witam, ja wymieniałem łączniki stabilizatora w lipcu tego roku. Pojechałem na gwarancji, przy przebiegu ok.21000km. Serwis ku mojemu zaskoczeniu zgodził się na naprawę za darmo. Nic mi nie mówili o tym, że jest jakaś akcja serwisowa i że wymieniają aluminiowe łączniki na stalowe. Ja nie dopytywałem, bo i tak byłem zadowolony, że taki element wymienili mi na gwarancji Dopiero w tym tygodniu, jak robiłem przegląd to pogadałem z pracownikiem ASO i mi o tym wspomniał. Wspomniał że moje i tak długo wytrzymały, bo przeciętnie padały po 10000km. Powiedział, że te stalowe powinny już wytrzymać dużo dłużej... Oby. A w temacie tylnej belki...w tej chwili mam przebieg ok 27000km/2lata i z tylna belka nie mam żadnych problemów. Jak to pisał klasyk, nic stuka, nic nie puka (i nie skrzypi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azathermenian Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Witam, przymierzam się do wymiany łączników jednak nie do końca jestem pewny ich zużycia. Odczuwam dosyć głośną pracę przede wszystkim na kostce brukowej bądź po przejeżdżaniu np. po studzienkach, natomiast na stacji jak i u mechanika nie stwierdzili żadnych luzów. Czy jest możliwość aby pomimo tego to One były problemem ? Amortyzatory i poduchy posprawdzane i jest ok. Ogólnie nie są to jakieś nieprzyjemne stuki. Po prostu głośno wali na kostce i głębokich dziurach, jakbym jechał na samej feldze. Przede wszystkim i głównie z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi