radosny Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Czy macie też tak w swoich megane, że jak otwieracie auto hands free z karty (na przycisku ) to otwiera się wam i odskakuje wlew paliwa? I za każdym razem trzeba go docisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 To w końcu otwierasz przy pomocy hands free, czy z przycisku na karcie? Swoją drogą w ani jednym przypadku nie powinna otwierać się klapka wlewu paliwa. Ona otwiera się jedynie przez wciśnięcie przycisku obok kierownicy. Jaki by to niby miało sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 U mnie w HB tak to nie działa. Żeby otworzyć klapkę, zawsze muszę ją wcisnąć (nie mam przycisku przy kierownicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosny Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Nie mam przycisku przy kierownicy. Normalnie otwieram ją przez wciśniecie jej samej. Nie mam kluczyka, tylko kartę (o to mi chodzi z hands free ) jeśli zamek odblokowuje się po zbliżeniu do samochodu jest wszystko ok, ale wczoraj musiałem użyć przycisku na karcie i to było moje zdziwienie, kiedy stojąc obok wlewu paliwa patrzę, a tu się klapka odchyliła... kilka dni temu też musiałem ją domykać, choć byłem pewien że na stacji ją domknąłem... muszę to jeszcze przyuważyć, a jak nie to chyba jakaś wizyta w serwisie, eh :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsxxx Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Mógł ci ją ktoś wcisnąć jak auto było zamknięte, wtedy gdy otworzysz centralny będzie tak jak mówisz, klapka odskoczy w momencie odryglowania zamków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosny Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Chyba to najbardziej prawdopodobne, bo przez weekend "próbowałem" i nie otwarła się ani raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek337 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 A sprawdzaliście działanie kluczyka? U mnie jest tak że kluczyk otwiera się tylko drzwi kierowcy oraz jak zamykam to zamknie tylko drzwi kierowcy pozostałe drzwi są otwarte. Trochę dziwne działanie jest w jaki sposób mam zamknąć drzwi bez pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 No przecież to nie może tak działać Guzikiem otwierania/zamykania na karcie otwierasz/zamykasz wszystkie drzwi w aucie, a nie jedynie kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Pietrek337 napisał: X Tak powinno być, bo to jest otwieranie i zamykanie awaryjne. Kluczykiem przekręcamy, lub zwalniamy blokadę. Do pozostałych drzwi mamy przycisk w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Dokładnie; idea jest znana od Megane II, przez III, dobrze wiedzieć, że w IV jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 9 godzin temu, Pietrek337 napisał: Trochę dziwne działanie jest w jaki sposób mam zamknąć drzwi bez pilota? Awaryjnie jak coś się podzieje można spróbować mojego patentu na zamknięcie wszystkich drzwi i bagażnika z MII czyli: - wsiadamy na tylną kanapę - przyciskamy od środka przycisk zamknięcia drzwi (musi być napięcie z aku) - wysiadamy tylnymi drzwiami - drzwi którymi wysiedliśmy zamykamy zabezpieczeniem przeciwko otwarciu przez dzieci Swoją drogą muszę sprawdzić czy w MIII ten sposób zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) A nie łatwiej zrobić to zgodnie z instrukcją? Trzymamy otwarte drzwi kierowcy, blokujemy wszystko przyciskiem i wychodzimy jak człowiek Jeżeli otworzyliśmy tylko drzwi kierowcy kluczem, możemy je zamknąć przekręcając śrubę. W Megane III jest tak samo. Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez gwro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 14 godzin temu, pbet napisał: - drzwi którymi wysiedliśmy zamykamy zabezpieczeniem przeciwko otwarciu przez dzieci To nie to zamknięcie to od dzieci blokuje drzwi od środka, a dodatkowo jest zamknięcie awaryjne, w razie awarii - fizyczne, bezprądowe. A swoją drogą, pewnie auta, które mają automatyczną blokadę drzwi "dla dzieci", nie mają tego dzyndzla (tak mam w Megane II). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 @gwro nie wiedziałem, że doszli do tego by rozwiązać taką informację :) Ja w MII musiałem kombinować po nocy :) @konwil pomyliłem w nazewnictwie ale chodziło mi o tą śrubę pokazaną na pierwszym zdjęciu dwa posty wyżej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi