Komarek Opublikowano 19 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 (edytowane) Lampy z linka na allegro to lipa. Niekompletne. Brak elektroniki do led. To dopiero będzie śmiesznie wyglądało w nocy Edytowane 19 Października 2018 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 20 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 To przykład. Nie bierz tego dosłownie ale wiadomo że trezba kupić komplet. A kupisz go za maks 2000 i jest problem rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 20 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 1200 za przyzwoitą lampę full led. Oglądałem , szukałem. Większość tanich lamp ma porysowane klosze niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieksp Opublikowano 20 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Cześć, A może ktoś orientuje się jak jest z taką wyminą na gwaracji???? Może ktoś orientuje się ile taka wymiana reflektorów na led kosztuje w aso i jak aso się do tego odnosi?? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yod Opublikowano 20 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Tu bylo na ten temat https://megane.com.pl/topic/77654-full-led-megane-4/?do=findComment&comment=527657 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Dnia 19.10.2018 o 11:16, radosny napisał: Może da się minimalnie podnieść snop światła jakoś manualnie? Byłeś na diagnostyce sprawdzić czy masz dobrze ustawione światła? Manualnie da się podnieść, ale nie radzę, bo jak przesadzisz będziesz oślepiał jadących z naprzeciwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekrak Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Będę musiał przyjrzeć się temu problemowi od tej strony. Kiedyś byłem w auto gammie na polerowaniu kloszy i czyszczeniu od środka i mojemu klientowi poleciłem to miejsce, a może się okazać, że miał w swojej megance tak jak wy, źle wyregulowane światło .. Kurczę, będę musiał do niego zadzwonić. A mówicie, że lepiej samemu nie podnosić? Musiałbym sprawdzić jak to nam na warsztacie wyjdzie, ale może spróbujemy coś samodzielnie zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 25 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Ustawianie świateł w SKP kosztuje max 20 zł, a z reguły robią to za darmo, więc po co samemu to robić, tym bardziej, że bardzo łatwo przecholować i spowodować, że będzie się oślepiać innych kierowców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo7777 Opublikowano 30 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Około 2 tygodnie temu wymieniłem na osram night breaker laser i jest zdecydowanie lepiej!!! Wiem, że te żarówki szybciej padną niż seryjne (zamontowane osram najtańsze) ale świecą bardzo dobrze. Po gwarancji zamontuje ledy i będzie jeszcze lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Jeżdżę już od kilku tygodni z Osram Night Breaker Laser i różnica jest diametralna. Snop światła jest dużo szerszy i przede wszystkim dłuższy. Moja żona nie używa świateł drogowych, bo mówi, że nie widzi różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo1982 Opublikowano 5 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 W którymś z poprzednich samochodów zamontowałem Ring Xenon Ultima, cena sugerowała, że nie będzie to badziew z marketu i rzeczywiście, lampy dostały niezłego kopa To chyba byłaby najlepsza opcja, tymbardziej, że w ciągu dnia świecą ledy oszczędzając żarówki. Ja polecam, choć chyba po roku jedna padła, ale jazda codzienna na światłach w klekocie, który trząsł lampami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Wczoraj zaliczyłem pierwszą jazdę po ciemku z założonymi Osram Night Breaker Laser Next Gen i powiem że naprawdę robią robotę . Jasno, daleko, szeroko i jak dla mnie to żadnych ledów mi nie potrzeba (szczególnie że akurat te w megane to święcą dość mizernie ). Nawet jak żarówki wytrzymają jedną zimę to przy koszcie swapu na ledy mogę je sobie wymieniać przez jakieś 20 lat Edytowane 18 Listopada 2018 przez arekrsl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin33892 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Fabrycznie są Osramy ale jakieś lipne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Dnia 18.11.2018 o 10:09, Pitrek napisał: Po kilku dniach jazdy nową MIV mam wrażenie, że światła są fabrycznie zbyt nisko ustawione i za blisko "odcinają" swiatlo. Co do jasności to nie zauważam jakiejś różnicy w stosunku do innych aut. Mam żarówki fabryczne jakieś noname. Będę obserwował. Dokładnie takie samo wrażenie miałem przesiadając się ponad rok temu do MIII. Obawiałem się trochę "ulepszonych" żarówek ze względu na potencjalne straty w samej soczewce (wypalenie) i wolałbym tego na własnej skórze nie testować. Oczywiście efekt może wystąpić nie po sezonie, a dopiero po kilku, ale jeśli kupujesz auto na kilka lat, no to wiadomo... Żarówki wymieniłem na Tungsram +90%, były jeszcze +120% (może kiedyś sprawdzę) i świecą zdecydowanie lepiej. Ale mogłoby być jeszcze lepiej. Te "najtańsze, badziewne Osramy", to po prostu normalne H7-ki, które przy dobrych reflektorach - vide moje MII - świecą przyzwoicie. Tam innych nie zakładam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Gdyby ktoś chciał, to rusza akcja bezpłatnej regulacji świateł na stacjach diagnostycznych. https://kronika24.pl/kampania-twoje-swiatla-twoje-bezpieczenstwo-stan-i-jakosc-oswietlenia-w-pojazdach/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi