jawsm Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 3 godziny temu, szafir51 napisał: jawsm możesz podać źródło? Chociażby w broszurze Renault o nowym Renault Kadjar, który ma silniki 1.3 140KM i 1.3 160KM "The engine line-up is all new, comprising two petrol and two diesel Euro 6d-Temp compliant power units developed with Daimler." Broszura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insaimz Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) Ja myślę, że proceed wcale może nie mieć i pewnie na 98% nie będzie miał analogicznych tematów z problemami jak megane iv. Miałem kilka nowych busów i osobówkę od hyundaia, którą mam do dziś od 2016 i najechalem nią 290 tys. Megane iv jest wyjątkowa pod względem usterek. W busach Boxer, Ducato nie działo się nic, każdym z 200 tys zrobiłem. W jumperze przy około 180 tys wymieniłem sprzęgło i dwumasę. W Hyundaiu tylko sonda lambda była zmieniana przy okazji wizyty w serwisie (dwa razy). W Megane usterek cała lista i część nie rozwiązana do dziś ale chyba i tak bym drugi raz wybral megane. W 2017 nie było ciekawej alternatywy kombi w podobnej cenię po rabacie, kosztach itd. I30 wewnątrz po bezpośrednim wejsciu z Megane Intense wiał tanim plastikiem i brakiem klasy. Do tego drogie finansowanie, cena auta i serwis. Opel taki jakiś dziadkowy, focus stary, 308 stary, golf stary i drogi oraz slaby design, octavia bez komentarza, auris plastik. Ceed byl stary ale znajomy ma od kilku lat i poza przeglądami nie miał potrzeby wizyt w serwisie. Innych właścicieli Kii też znam i nie narzekają. Stąd moje przeczucie co do proceeda, że pewnie nie będzie irytował usterkami i niedoróbkami ale cene ma o 40-50% wyższą niż przyzwoite Megane. Pytanie czy za zaoszczędzone jakieś 40 tys kilka wizyt w serwisie jest wielkim problemem... Edytowane 5 Lipca 2019 przez insaimz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Proceed ma wyższą cenę niż Megane p 40%? Proceed jest od razu w wersji GTLine i kosztuje 96 000, Megane kombi lub Grandcoupe kosztuje w wersji intens/GT line pod 90 000. Różnica jest kilku tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insaimz Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Za 90 tys intense już z dodatkami by był i ja na takiego grandtoura dosrałem 10 tys rabatu i 2 tys dołożenia na ubezpieczenie. Do tego finansowanie około 102,5% Serwis mam tańszy niż Hyundaia i20, gdzie mniej niż 800 zł brutto po rabatach nie wychodzi. Nie wiem, jakie koszty serwisu w Kii, domyślam się, że drożej niż w Renault. Ten gt line za 96 tys ma już w standardzie coś ciekawego na pokładzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Moje Grandcoupe cennikowo z gwarancją wychodziło 104 900. Proceed za 110 000 jest z identycznym wyposażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Witajcie, dziś na świeżo emocje z salonu Toyoty, Przymierzałem się do Corolli w HB w środku ładnie ale jednak za cenę 128 tyś zł gdzie taki model stał nie było efektu WOW, sam za sobą usiadłem ale na dłuższą trasę to słabo by było, w mojej MIII wydawało mi się że mam więcej miejsca i jest wygodniej niż w Corolli, w Megane III wygodniejsze siedzenia z przodu jak i z Tyłu, mam większy bagażnik. Jeżeli chodzi o Corolle w kombi jest różnica tylko i wyłącznie w 2 punktach, 1- miejsce z tyłu za sobą (186 cm wzrostu) 2- oczywista oczywistość bagażnik, jak to w kombi zawsze będzie większy niż w HB heheheeh, tutaj ameryki nie odkryłem. Jakoś się specjalnie nie zafascynowałem środkiem. Za taką cenę około 120 tyś musiał bym zobaczyć jeszcze Kia Proceeda ale jeszcze czekam na cenę i samochód dostępny w salonie Kia Xceed. Jeszcze do tego ma wyjść nowy Captur na sterydach, i za rok albo za 2 ma być w hybrydzie, ale jak to Renault wyjdzie hybryda, wątpię żeby był szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Ciekawa propozycja Mazda CX30 nawet z Skyactiv G- 2,0 122KM, ale nie z Skyactiv X 2,0 około 180KM dość droga w dobrym wyposażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 I nowy Konkurent dla Renault Panowie Kia Xceed ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikSk Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Co się podziało z cenami RSa?! Z tego co patrzyłem 2 lata temu, można było go dostać za 130k? Teraz nic poniżej 170k się nie znajdzie. Masakra jakaś. Myślę nad zmianą auta, obecnie mam Meg III 110. Podstawowy cel to 200KM. I chyba jedyne sensowne to kia Xceed, albo proceed. Proceed wydaje się ładniejsza, ale Xceed bardziej praktyczny. Zastanawiałem się jeszcze nad Mazdą CX-30, 180KM. Ale to do setki ma tyle... co moje obecne auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 RS strasznie podrożał ze względu na normy emisji spalin. Po prostu reno nie chce do nich dopłacać. jaki budżet masz na samochód - w granicach 200 koni już można wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 5 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Podrożały RS , fakt. Ale prawdziwy kwiatek to nowa RS line . Przedstawiana jako następcą GT..... Diesel 115KM i benzyna 1.33 . Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikSk Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Chciałbym wydać tak do 140k. Chyba jedynie kijanka ma taki w miarę silnik do tej kwoty(200KM). Podoba mi się bardzo CLA Shooting Brake, ale w tej kwocie to raczej wyrwę z silnikiem 1.3 163KM i to raczej golasa. Jeździć kijaną czy na wypasie, czy golasem mercedesem? To jest dylemat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikSk Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Ale chyba tylko diesle są od reno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Meganka powyżej 200 KM to już tylko RS RS Line będzie benzyna Max 160 KM z 1.33 i diesel 115KM z 1.5 dci. Nie wiem jak w tej chwili u Forda , Alfy i Hondy. Celowałbym jednak w coś z lepszym tylnim zawieszeniem niż belka RS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Reno w tej cenie to pomyłka, (Oprócz rs - ale to nie jest samochód do jazdy na codzień). opcja rozsądna https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-passat-variant-business-2-0-tsi-190-km-dsg-7-dostepny-od-reki-ID6CSoHJ.html Opcja bandzior - jezdzilem. Świetne auto ale to lekko używane. https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-i30-n-wersja-n-performance-2-0-t-gdi-275km-rok-2020-ID6D3DL8.html Opcja chce się wyróżnić i ma się podobać żonie https://www.otomoto.pl/oferta/volkswagen-arteon-essence-2-0-tsi-190-km-dsg-ID6CQCeZ.html Opcja ma być ładnie i mam w dupie utratę wartości. https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-giulia-business-200km-my2020-nowa-ID6D3ecY.html niedawno stałem przed podobnym dylematem. Zwyciężył passat kawał dobrego wozu. Talisman był tańszy i ładniejszy ale skrzypiał w środku jak mój Kadjar Jakbyś dorzucił 30 tys to kup aklase merca a250e. Nowość pług in. Na prądzie 80 km zasięgu 220 koni i 450 niuton No i to mercedes. Trzyma zajebiscie wartość, brak problemów z odsprzedażą, jakiś tam prestiż. Jakość wykonania premium. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Sarna1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi