n1gdy Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Sprawdzałem wszędzie sucho. Zaryzykuję i kupię oryginalny filtr paliwa i zobaczę. Jeżeli to nie pomoże to będę przerabiał końcówki przewodów aczkolwiek nie chciałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoY Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Mam ten sam problem, powietrze w paliwie. Zamienię filtr dla oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 19 godzin temu, n1gdy napisał: Dlatego że co jakiś czas te pęcherzyki powietrza idące z filtra paliwa do pompy dochodzą do niej i słychać taki dźwięk jakby pompa pracowała bez paliwa w tym momencie jak wlecą te pęcherzyki powietrza. Wydaje się to cokolwiek dziwne, bo bezpośrednio przed pompą jest odpowietrznik i pomimo pęcherzy pompa cały czas otrzymuje paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Widziałem przy zakupie nowego przewodu i przy montażu jego że ten odpowietrznik był luźny ( w sensie można było go podnieść do góry i do dołu) i po zamocowaniu tego przewodu wcisnąłem go do środka a później pompowałem gruszką paliwo po czym odpaliłem normalnie samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoY Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Wymiana oryginalnego filtra MAHLE nie pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) Spróbuj zapewnić szczelność przewodów za pomocą opasek zaciskowych; - przewód od filtra do gruszki, - przewód od filtra do pompy wtryskowej. Edytowane 6 Lutego 2020 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 6 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 W sobotę jestem umówiony do serwisu Renault na wymianę mojego filtra na oryginalny. Zobaczymy co wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) 5 godzin temu, JaRoY napisał: Wymiana oryginalnego filtra MAHLE nie pomogła. Trzy wymieniłem i nie pomogło do filtra mam wąż gumowy na opaskach z filtra w orginalne i nowe oringi Edytowane 6 Lutego 2020 przez mariuszekf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Nie wiem czemu pokutuje przekonanie i niektórzy to ciągle sugerują , że tylko oryginał zapewnia prawidłową pracę układu paliwowego. Trochę już jeżdżę 1,5 dci i nigdy nie przykładałem wagi do marki filtra. Teraz mam w swoim dci 110 KM jakiś chiński niby oryginał i żadnych problemów ze szczelnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 13 minut temu, aniewa napisał: Nie wiem czemu pokutuje przekonanie i niektórzy to ciągle sugerują , że tylko oryginał zapewnia prawidłową pracę układu paliwowego. Taki problem był w Lagunie II z silnikiem 2,0 dci. Dotyczyło to wysokości wkładu i uszczelnień. Na początku Filtron nie spełniał wymagań, ale z czasem to poprawiono i może dla Tego. Teraz można kupić Mana wyprodukowanego w Filtronie o wartości ponad dwukrotnie większej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) 16 godzin temu, JaRoY napisał: Wymiana oryginalnego filtra MAHLE nie pomogła. Już pisałem kilka razy - przy zakładaniu złączki oring może się lekko podwinąć. Posmaruj lekko oringi tawotem. Nic to im nie zaszkodzi, a zabezpieczy pred podwinięciem. Edytowane 7 Lutego 2020 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Aniewa, to ja Ci powiem, że nie włożyłbym takiego filtra. Ja znowu dbam o to, żeby części były tylko markowe, jedynie filtr powietrza stosuję marki FILTRON, aby trochę i nasze firmy wspierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 7 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Omega dziwię się dlaczego mówisz że Filtron to be a inne marki cacy. Też teraz używam purfluksów knechtów itp ale tak naprawdę przez kilkanaście lat używałem filtrona i nigdy nic mi się z tego powodu nie stało. Kiedyś kumpel chciał bym przywoził mu z Hiszpanii krem do łysiny marki Dove bo tamten lepszy, mówię ok kilka razy mu przywiozłem a kłaki i tak nie urosły. Dziwię się tym stereotypom że to co za granicą zawsze lepsze, przecież czasy komuny dawno minęły a my jako kraj jesteśmy w ścisłej czołówce jeśli chodzi o podzespoły do aut (produkcja). Mój ojciec pracował 20 lat w u niemca i kiedyś rozmawiali o autach. Niemiec powiedział że nie kupiłby nigdy innej marki niż niemieckie chodziło o auta używane. Ojciec pyta dlaczego przecież mógłbyś mieć nowe auto a nie używanego Mercedesa. On odpowiada : Zawsze kupuję tylko to co niemieckie bo chronię w ten sposób rynek pracy. A my Polacy, zawsze lepsze z zachodu. Dlatego jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle nim zmieni się nasza mentalność Edytowane 7 Lutego 2020 przez jackowskipatryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Dzisiaj w salonie renault rano wymieniono mi filtr paliwa na oryginalny. Jeżdżę cały dzień dzisiaj i nie słyszę wogóle objaw pęcherzyków powietrza idących wcześniej do pompy także potwierdzam usunięcie usterki. W tym przypadku wymiana na oryginalny filtr paliwa załatwiła wszystko. W końcu mam spokój z męczącym od dawna mnie tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 6 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 (edytowane) Witajcie. A jakie są wymiary oringów w szybko złączkach przy filtrze paliwa? Do Manna dokładali oringi, teraz w Mahle nie ma akurat tych a zawsze szły do kosza bo nie wiedziałem do czego służą ? Pozdrawiam Edytowane 19 Czerwca 2021 przez bacablue Aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi