DaanyWaay Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Witam. Auto:Megane III GT 220 Mam takiego ELM'a https://allegro.pl/oferta/elm327-bt-pic18f25k80-bluetooth-mini-obd2-torque-8866002504 i jestem w stanie odczytać wszystkie parametry z USM takie jak STOPSTARTInhibit, Dist, VehSpeed itp., jednak podczas próby zapisu SS na "Stop Start inhibited" dostaję błąd (w wolnej chwili spiszę jaki dokładnie). Testowałem USM 2010_SW6 oraz USM 2010_SW7 i jest ten sam błąd (Megane/Scenic III Ph2, robiłem to z włożoną kartą). Tym samym ELM'em byłem w stanie np. aktywować otwieranie klapy bagażnika z pilota bez problemów. Dziwne, że parametry odczytuje poprawnie ale nie chce nadpisać. Ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 6 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Czy ktoś może powiedzieć w jaki sposób mogę zmienić język w menu Renault Traffic 2016r ? auto od dwóch lat w posiadaniu, ściągnięte z DK ale niestety cały komputer pokładowy jest w języku angielskim. Dla mnie żaden problem, ale autko użytkują sobie rodzice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2023 Spróbuj według screnu, nie wiem czy akurat dobry licznik zaznaczyłem, lupa wykryje prawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaza2 Opublikowano 7 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 W dniu 10.01.2021 o 21:26, aniewa napisał: 6-czas przerwy między wahnięciami tylnej wycieraczki w zależności od prędkości Witajcie Powiedzcie mi jak to ustawić. Natomiast powiedzcie mi czy da się wyłączyć ten podpowiadacz biegów bo mnie denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ociepka93 Opublikowano 7 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2023 W dniu 6.05.2023 o 16:23, czik3n napisał: Czy ktoś może powiedzieć w jaki sposób mogę zmienić język w menu Renault Traffic 2016r ? auto od dwóch lat w posiadaniu, ściągnięte z DK ale niestety cały komputer pokładowy jest w języku angielskim. Dla mnie żaden problem, ale autko użytkują sobie rodzice. Jeżeli nie ma opcji w menu to pewnie trzeba wgrać wersję językową. Nie wiem skąd jesteś, ale jest magik w Bytomiu. https://www.facebook.com/RenoTechBytom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 16 godzin temu, kaza2 napisał: Natomiast powiedzcie mi czy da się wyłączyć ten podpowiadacz biegów bo mnie denerwuje W tym temacie masz już podaną odpowiedź: Co można zmienić w M III/SC III programem Ddt4all - Ecutweker - strona 5 - Interfejsy diagnostyczne i oprogramowanie - FORUM Renault Megane, Scenic, Fluence 16 godzin temu, kaza2 napisał: W dniu 10.01.2021 o 21:26, aniewa napisał: 6-czas przerwy między wahnięciami tylnej wycieraczki w zależności od prędkości Witajcie Powiedzcie mi jak to ustawić. Spróbuj pobawić się zaznaczonymi elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 11 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Gdzie w ecutwecer mogę sprawdzić ciśnienie paliwa na listwie, wtryski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Mam pytanie do @aniewa i innych grzebiących trochę w elektronice. Czy da się przepisać czujniki ciśnienia kół z jednego zestawu ( oryginalnego) do drugiego ( z alliexpress dedykowane do modelu). Auto pokazuje wartości ciśnienia w każdym kole, ale błąd się świeci. Temat o tyle trudny, że auto to Mazda, niestety nikt na forum mazdy nie ogarnia tematu programów itd. Nawet nikt nie wie jaki program ogarnia mazdę, wszyscy polecają jechać do ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 "Gumiarze" nie oferują usługi przypisania czujników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Kręcą nosem i wymyślają, podejrzewam że nie wiedzą jak się za temat zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1111 Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Dokładnie potwierdzam. A jak już maja zrobić jakieś kodowania czy generowanie kodu pod markę to już kosmos . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 8 godzin temu, czik3n napisał: Mam pytanie do @aniewa i innych grzebiących trochę w elektronice. Czy da się przepisać czujniki ciśnienia kół z jednego zestawu ( oryginalnego) do drugiego ( z alliexpress dedykowane do modelu). Auto pokazuje wartości ciśnienia w każdym kole, ale błąd się świeci. A tego próbowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 W maździe 3 IV generacji nie ma tego przycisku. Drażnią mnie komunikaty po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carsik Opublikowano 30 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2023 Nie pracuję w Mazdzie więc nie wiem czy to zadziała ale taki myk podaje amerykański kolega: Samodzielna wymiana opon Jeśli Ty lub ktoś inny zmienia opony, Ty lub inna osoba możecie również podjąć kroki, aby system TPMS dokończył rejestrację kodu sygnału identyfikacyjnego. 1. Po zmianie opon włącz zapłon, a następnie z powrotem w położenie ACC lub OFF. 2. Odczekaj około 15 minut. 3. Po około 15 minutach prowadź pojazd z prędkością co najmniej 25 km/h (16 mph) przez 10 minut, a kod sygnału identyfikacyjnego czujnika ciśnienia w oponach zostanie zarejestrowany automatycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 18 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2023 Podłączyłem dzisiaj ELMa żeby sprawdzić ewentualne błędy oraz zmienić interwał wymiany oleju ale, po pierwsze, interfejs mam po francusku, pomimo ustawionego języka na polski, w samochodzie oraz w ddt4all, po drugie, chyba mi nie czyta tej funkcji, zrzut ekranu poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi