Megane11289 Opublikowano 25 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Witam Szanowne Grono. Niebawem będę musiał się zabrać za wymianę tylnych klocków w Meggi, ale nie wiem jak cofnąć tłoczki w elektrycznym ręcznym ? dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbak Opublikowano 25 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Elegancko: CLIPem (albo czymś podobnym) Nieelegancko: podłączając 12V bezpośrednio na zacisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 25 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2021 Mógłbyś przybliżyć obydwa rozwiązania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 (edytowane) A to teraz Renault zmieniło tak system że trzeba kompem cofać. W LIIPhII po prostu się wyłączało ręczny przyciskiem na desce - tym co można zaciągnąć ręczny. On tez dawał radę zwolnić - i z tego co wiem to MIV też można zaciągnięty ręczny zwolnić ręcznie przyciskiem. Edytowane 27 Września 2021 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Ale tłoczek nie cofa się całkowicie tylko luzuje klocki. Do wymiany konieczne jest cofnięcie całkowite tłoka. Swoją drogą czy ktoś próbował cofnąć tłoczek wkręcając go ja to się robiło kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 W M IV chyba jest podobnie jak w M III. Tłoczek po prostu wciska się do zacisku, bez obracania. Dlatego wcześniej należy spowodować by wkręciła się całkowicie śruba od ręcznego. Robi się to clipem, maxiecu itp. lub po prostu podając na kilka sekund zasilanie bezpośrednio do silniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 28 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Ja również przymierzam się do wymiany klocków i podobno w M4 nie jest jak w M3 - potrzebny jest komputer. Z tego co sprawdzałem to jest do tego dedykowana funkcja w ddt4all która działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane11289 Opublikowano 28 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Dokładnie Kolego. Tez trochę popatrzyłem i nożna cofnąć tloczki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luxor1289 Opublikowano 29 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Z tym podawaniem 12v na zacisk można sobie narobić szkody, mówił o tym gościu na yt na kanale scenic-service. Najlepiej Clipem lub DDT4ALL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 1 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Witam Czyli mam rozumieć że chcąc wymienić klocki to potrzebny jest komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigtomi Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 A gdzie to jest dokładnie w DDT4ALL. jakaś podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Frein de parking electrique -> APB 15-40 V58 -> Konfiguracja - -> proces instalacji Najpierw na zielonym polu zwalniamy hamulec - release Booth Actuator -> żółte obok przycisk Potem idziemy do różowego pola change pads i wybieramy maintenanceopen + start routine -> start open i mamy całkowicie rozwarty zacisk Wymieniamy Wybieramy z różowego pola z prawej strony maintenanceclose + start routine - >start close Wracamy do zielonego i wybieramy apply both actuator -> zolty przyciski i gotowe U mnie poszło bez problemu nie wykonywałem żadnego przyuczenia/kalibracji Jak gdzieś się pomyliłem to niech mnie ktoś poprawi. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aaronik28 Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Panowie, wiecie jak zrobic kalibrację? na przegladzie hamulec nożny wyszedl mi prawidlowo, zas reczny lewy jest 2 razy mocniejszy od prawego - elektryczny reczny, wymienione wszystkie tarcze i klocki na nowki, tył zwalniany DDT4All. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaldci Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 W miv nie trzeba kompem cofać tłoczków. Jest kombinacja pedałami i zapłonem i można cofnąć w każdej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Naciskając zapłon, później przytrzymując pedał hamulca naciskamy przycisk zwalniania hamulca postojowego. Nie wiem na ile cofną się zaciski - czy cofają się o jakiś skok czy całkowicie do tyłu. Nie mam takiej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi