psi2338 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 (edytowane) Dzisiaj wymieniłem świece zapłonowe plus filtr powietrza. Na następną sobotę czekają tarcze + klocki z przodu i z tyłu + odgrzybienie klimy i nowy filtr kabinowy. dzisiaj wjechały nowe tarcze i klocki na przód TRW GDB1789DTE + TRW DF6072 Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez psi2338 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lendis Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Rok temu wymieniłem silnik, teraz był czas na wymianę oleju, filtrów, jednego lusterka (nie grzało) itp. Do tego poszły tarcze, klocki i łożyska, dziś kompletne sprzątanie wnętrza, a jak pogoda pozwoli to jutro pucowanie karoserii. No i zamówienie gadżetów : -) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Gadżety dzisiaj powinny dotrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 2 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Dzisiaj zrobiłem coś bardzo złego dla mojego samochodu. Dałem się przejechać żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 3 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 @CzechuXX Mocne wejście! Ja wczoraj zamówiłem duży podnośnik (żabę), będzie czym targać samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 8 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2021 Dzisiaj wymieniłem w córci Meganie II poduszki silnika: kość oraz mocowanie skrzyni. O ile ta na skrzyni była w zasadzie w porządku, to kość prosiła się o wymianę już dawno, guma pęknięta już była prawie na całym przekroju... Prawdopodobnie zamontowana fabrycznie, przebieg 175000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3drula Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 no i w końcu zagościła ? pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 W tym tygodniu. Olej w silniku i skrzyni. Radio bt arkamys + wyświetlacz. Już czekają gwizdki z laguny III do montażu. Przyszły tydzień Montaż kabli, wzmacniacza i skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 15 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2021 9 godzin temu, J3drula napisał: no i w końcu zagościła ? pozdro! Pięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Po miesiącu czekania, wreszcie megi ma nowy rozrząd, zregenerowaną turbinę, wycięty filtr fap, wymienione wszystkie filtry, olej i zrobiony program na 160 kucy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz243243 Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Ja dzisiaj zrobiłem płukankę, wymieniłem olej i filtr a także wrzuciłem nowe świece. Za namową @szwagier24azdecydowem się na irydowe Denso. Pytanie poboczne, czy stan świec ze zdjęcia wskazują na odpowiednią pracę silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Super, dobra decyzja. Kolor, wg. mnie jak najbardziej ok, zero tłustych śladów, jedynie pierwsza od lewej trochę inaczej wygląda. Czy tylko ja to widzę czy Wy też, że każda świecą ma inną długość elektrody środkowej? Jak się widziało świece Denso to te wydają się ciosane siekierką. Płukanka napewno wyjdzie na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzechuXX Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Kolor ok. Moim zdaniem długości również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Swiece kolor ok, długość ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_s1ash_ Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 U mnie w 3 wymiana rozrządu plus oleje i filtry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi