konwil Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Idę odebrać samochód - nic więcej nie wyszło, to dobrze Przy okazji: auto jest z 2016.04 - zużycie klocków: 65%/60% (przód/tył), więc chyba nieźle; w styczniu 2018 było 55/50. Oczywiście są oryginalne. Może to efekt "hamowania" tempomatem w trasach... @Silverek, czy jakbym napisał, że pada, to byś doradził wykonanie parasola z liścia łopianu? Zdałem przed-raport, a zaraz idę po auto i mogę go jedynie potwierdzić. Jak nie odkurzony, to nic, bo odkurzany był 1,5 tygodnia temu, dodatkowo jeździmy w foliach na buty, a modrzew już opadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karads Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Czyli wczoraj zrobiony po przejechaniu 70k km kpl rozrząd + kzfr , świece , nowy płyn chłodniczy jak się okazało klocki przód które chciałem wymienić są jeszcze w takim stanie że przejadę spokojnie na oko mechanika z 10-15k km co mnie zaskoczyło gdyż mają zrobione już 70k km Natomiast dzisiaj wyważone i założone koła zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 No to ja dopiszę - ...i odkurzyłem Jednak ASO czasem potrafi zaskoczyć. Pozostały mi do wymiany opony w obu samochodach, ale to już napiszę jak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antracyt Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Wymienione koła na zimowe, Felgi oddane do piaskowania i malowania, naprawiona wiązka tylnej klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 15 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Dziś założyłem matę do bagażnika firmy REZAW-PLAST. Pasuje idealnie i ładnie pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BestChi Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 No ja w końcu byłem wymienić koła na zimówki, myślę, że już na to pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Opony wymienione na zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Żeby nie być gorszym od innych to również się pochwalę, że w zeszłą sobotę zmieniłem opony na zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Ja wymieniam opony jutro w obu autach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 U mnie zimóweczki wpadły w sobotę, zamontwałem oryginalne felgi na dystansach 20mm który mam do kół letnich wygląda trochę lepiej niż seria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) Założony nowy komplet kół zimowych: stalówki 15 + czujniki + Michelin Alpin 6 + kołpaki Edytowane 16 Listopada 2018 przez kede86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr35is Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 8 godzin temu, kr35is napisał: Sprzedałem Czyli gdzieś będzie mu lepiej jak u Ciebie? W końcu zrobiłeś to dziś dla swojego autka... w sumie już nie Twojego :) 5 godzin temu, Pitrek napisał: Człowiek cieszy się z auta dwa razy Ja sie z tym nie zgadzam :) Jakoś zawsze po sprzedaży miałem (do dziś mam) lekki sentyment. Żona również. Do dziś się czasami zastanawiam czy auta, które mi sprawiały radość, były częścią mojego życia, towarzyszyły w różnych momentach i wiążą się z nimi różne wspomnienia, jeżdżą i nie sprawiają problemów obecnym właścicielom tak jak mi nie sprawiały. Zawsze z autem się żegnałem, życzyłem nowemu właścicielowi by służyło tak dobrze jak mi i to samo mowiłem do samochodu. Później trochę tęskno było, a później radość z zakupu następnego samochodu. I tak w kółko ale do dziś poprzednie auta dobrze wspominam :) Najlepiej właśnie Meganki (MI coupe i MII kombi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudy646 Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Oddałem auto do detailingu, znajomy zrobił kawał dobrej roboty, jeśli ktoś jest z okolic Krakowa/Myślenic to polecam ! Więcej zdjęć na facebooku pod nazwą: Auto Perfekt Detailing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 @Chudy646 rozumiem, że to głównie polerka była. Jaka jest aktualna grubość lakieru? Pytam, gdyż u mnie (mam taki sam kolor) po miejscowym polerowaniu drzwi (usuwanie obcierki parkingowej) zostało ca. 70 mikronów i lepiej już w tym miejscu nie polerować. Też mam takie "koła" na aucie i wnioskuję, że do ich usunięcia trzeba jednak trochę zedrzeć warstwy wierzchniej. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi