pbet Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Mnie by odstraszało "niszczenie" boczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Dlatego napisałem @deku, że kable kablami, wrażenia słuchowe wrażeniami, ale trzeba wycinać otwór. No i zrobić to tak, żeby trzymał się głośniczek. Ja raczej nie będę tego robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 @konwil - od wewnętrznej strony tapicerki jest szablon jak i gdzie wyciać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 A widzisz. A ciekawe jak wówczas z trzymaniem się ich w boczku. Ale dobrze wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Kupiłem te od Laguny III (281480004R) Pytania odnośnie montażu, bo chciałem to wieczorkiem na szybko zrobić, ale się nie dało: 1) po co te... nie wiem nawet jak to nazwać (oznaczone żółtą strzałką), nie można przez to wyjąć maskownicy głośnika. Można/trzeba to wyrwać? Do czegoś to służy? 2) czy żeby zamontować te twitery trzeba usunąć tę część zaznaczoną czerwoną strzałką (w której jest wtyczka)? Mam wrażenie, że na głębokość nie wejdą, jak się tego nie usunie Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 51 minut temu, deku napisał: 1) po co te... nie wiem nawet jak to nazwać (oznaczone żółtą strzałką), nie można przez to wyjąć maskownicy głośnika. Można/trzeba to wyrwać? Do czegoś to służy? Przytrzymaj i odetnij albo oderwij / wyrwij je ze środka. One trzymają maskownicę. 52 minuty temu, deku napisał: 2) czy żeby zamontować te twitery trzeba usunąć tę część zaznaczoną czerwoną strzałką (w której jest wtyczka)? Mam wrażenie, że na głębokość nie wejdą, jak się tego nie usunie Tu także cienkie nożyczki i do dzieła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Nożyczki do paznokci i jazda A te "wąsy" - ja musiałem obciąć, bo nie mogłem wyjąć maskownicy. Wpadły do środka, ale: patyk z taśmą dwustronną, latarka i da się wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Ja je chyba wyrwałem. Jak dobrze pamiętam są zakończone mniej więcej w ten sposób: Z tym, że najpierw wyciąłem wtyczkę, a później bawiłem się z "wąsami" żeby móc włożyć palec w ten otwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 No to ja w odwrotnej kolejności i pewnie dlatego nie mogłem ich wyciągnąć, i pewnie dlatego pękła mi delikatnie jedna maskownica W ogóle to robiłem to w ciemnym garażu podziemnym - nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Dzięki za info, moje przypuszczenia się sprawdziły, ale spokojniejszy jestem jak spytałem. Wolałbym nie połamać czegoś, co jest praktycznie ciągle przed oczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 U mnie na szczęście nic nie widać, ale maskownice są delikatne. Chyba sposób @pbet jest lepszy niż mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukavip Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Czytam temat. Chce założyć cykacze pod podszybie i mój pierwszy problem to brak wiązki. Z lewej strony jest bardzo łatwy dostęp do głośnika i pociągnięcia wiązki. Nie wiem jak to zrobić od strony pasażera. Bo i przeszkadza schowek i nawiewy. A skąd podłączyć przewody? Idą od jakieś kostki? Czy wyciągnąć radio i podpiąć się pod przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 22 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Cześć. Jak wyjmiesz schowek to powinieneś dostać się do położenia wiązki głośnik wysoko tonowe podłącz pod instalację przy radiu prawy do prawego lewy do lewego Schematy są na forum w dziale z plikami to będziesz wiedział które piny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukavip Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 A jak wymontować schowek? Jest 1 śruba torx w środku. Na czym jeszcze się trzyma? Jak chciałem zdjąć osłonę po prawej stronie od drzwi, gdzie znajduje się wyłącznik poduszki powietrznej pasażera to wyłamałem zawias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Znajdź sobie instrukcję wymiany filtra kabinowego i będziesz wiedział. Jest gdzieś na forum w temacie o filtrze albo na stronie jakiegoś producenta filtrów np. Purflux lub Filtron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi