cinas Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Tak jest temat na forum , problem z kostkami do radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Tak, zakładałem, działa, jest OK. Kostki tylko używki (32 piny), 12 pin - można dobrać z Daci, przeważnie obie do kupienia z całą wiązką ( <_< ). Schemat kompletny zamieściłem na forum. Kupując radio zwróć uwagę czy nie jest to wersja "z navi" - brak możliwości ustawienia zegarka...co swoją drogą zmotywowało mnie do założenia navi (w trakcie ). A dla posiadaczy fluence - jak ktos chce dołożyć navi - co wiąże się z obsługa jej z pilota (jak od telewizora), to polecam wymienić tunel środkowy i zrobić wersję jak w megane. Sumarycznie wychodzi to wszystko po tych samych pieniądzach, a jest praktyczniejsze. Wymiana tunelu ma też jeszcze jedną zaletę: ten od wersji pod navi sprawia wrażenie lepiej wykonanego jakościowo. Nie ma również problemu z przeszczepieniem kanału powietrznego dla tylnych siedzeń z wersji oryginalnej (2 zaczepy prowadzące kanał do zrobienia). Edytowane 23 Maja 2015 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magacz Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 mam do Was jeszcze jedno pytanie, jak pewnie zauważyliście mam wersje megane iii z tomtom'em, i takie pytanie, czy nawigacja musi się wyświetlać cały czas z przerwami np na zmianę na radio czy CD itp, czy jest możliwość żeby cały czas wyświetlały sie stacje radiowe lub utwory jakie mam na CD i nie wracała co chwile do pokazywanie pozycji gdzie jestem ?? wiem że można ją całkowicie wyłączyć i będzie pokazywać godzinę i temperaturę ale nie o to chodzi, z góry dzięki za pomoc,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Przytrzymaj przez chwilę przycisk do przyciemniania (DARK), mapa zostanie wygaszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magacz Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Tak, zakładałem, działa, jest OK. Kostki tylko używki (32 piny), 12 pin - można dobrać z Daci, przeważnie obie do kupienia z całą wiązką ( <_< ). Schemat kompletny zamieściłem na forum. Kupując radio zwróć uwagę czy nie jest to wersja "z navi" - brak możliwości ustawienia zegarka...co swoją drogą zmotywowało mnie do założenia navi (w trakcie ). A dla posiadaczy fluence - jak ktos chce dołożyć navi - co wiąże się z obsługa jej z pilota (jak od telewizora), to polecam wymienić tunel środkowy i zrobić wersję jak w megane. Sumarycznie wychodzi to wszystko po tych samych pieniądzach, a jest praktyczniejsze. Wymiana tunelu ma też jeszcze jedną zaletę: ten od wersji pod navi sprawia wrażenie lepiej wykonanego jakościowo. Nie ma również problemu z przeszczepieniem kanału powietrznego dla tylnych siedzeń z wersji oryginalnej (2 zaczepy prowadzące kanał do zrobienia). Jeżeli kupię ten adapter to bedzię OK ?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 witam, czy w wersji carminat tomtom jest możliwość ustawienia aby cały czas wyświetlała max dopuszcz.prędkość? to tak apropos nowych przepisów drogowych. Czasem daje mi znać że przekraczam prędkość ale w większości trasy tego nie robi. Być może jest opcja wgrania jakiejś nakładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Jeżeli dobrze pamiętam, wyświetla dozwoloną prędkość w lewym dolnym narożniku wyświetlacza nawigacji, przechodząc w czerwony kolor po przekroczeniu dozwolonej. Z tym, że bardzo często wyświetlana dozwolona prędkość mija się z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Jeżeli kupię ten adapter to bedzię OK ?? Nie. Masz w tej chwili Fakra (qudlock), a masz mieć dwie wtyczki : jedna 32 piny (biała) i druga 12 pinów (też biała). Poszukaj na forum, są zdjęcia tyłów radia co masz i chcesz mieć, zobaczysz o co chodzi. http://megane.com.pl/topic/56528-zlacza-radia-wtyczki/page__p__397964__fromsearch__1#entry397964 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magacz Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) cięcie A czy ten adapterek może być ?? bo jeśli trzeba będzie ciąć wiązkę i lutować to sobie odpuszczę chyba... Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 25 Maja 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 (edytowane) Nie. To jest do Dacii, nie ma tam 32 pinów. Poza tym to jest gniazdo a nie wtyk. Jak już kupisz kostki to zlutować pare kabli to nie problem. Zawsze można dać na "skrętke" Dodano: 25 maj 2015 - 15:17 Mam pytanie odnośnie pilota (joystick) navigacji - chodzi mi o wtyczkę. Czy w wiązce z megane jest użyta taka wtyczka jeszcze w jakimś innym miejscu? Edytowane 25 Maja 2015 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 ta biała wtyczka jest tylko w joystiku nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mpepe Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Jeżeli dobrze pamiętam, wyświetla dozwoloną prędkość w lewym dolnym narożniku wyświetlacza nawigacji, przechodząc w czerwony kolor po przekroczeniu dozwolonej. Z tym, że bardzo często wyświetlana dozwolona prędkość mija się z rzeczywistością. Właśnie dlatego szukam może da się coś dograć do istaniejącej mapy coś w stylu jak fotoradary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 ta biała wtyczka jest tylko w joystiku nawigacji. Wydaje mi się ze zlokalizowane taka kostkę w wiązce w kolorze czarnym. Wiązka środka auta, nie deski. Sprawdzę czy pasuje i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 a w którym mniej więcej miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi