lukwisz Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Zauważyłem pierwszą wadę tych "mgłowych". Przy dużych mrozach znacznie szybciej się poddają w trakcie jazdy i sikają ledwo dosięgając połowy szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Ja nie mam tego problemu ale jedną dyszę muszę przy okazji wymienić bo psika trochę po skosie przez próbę regulacji w poziomie. Po 2 dniach postoju gdy płyn był mocno zmrożony i chyba coś przymarzło w dyszach, jedna z nich dawała pojedynczy strumień z mniejszym ciśnieniem ale po kilku ruchach wycieraczek ciśnienie wróciło i mgiełka również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 U mnie to samo co u @lukwisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Panowie o jakich prędkościach mówimy? Bo rozumiem, że nie na postoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 40-50 km/h. Mam tak wyregulowane, że latem normalnie sięgają do góry szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Muszę poobserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Orientował się ktoś może czy ori pompkę mozna zastąpić jakąś mocniejszą ? generalnie to ori spryski to dramat... 130km/h i strumień leci lekko powyżej wycieraczek. planuję wymianę na mgiełkowe i czytałem że przy nich jeszcze gorzej jest przy prędkościach autostradowych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 17 minut temu, lordboss napisał: planuję wymianę na mgiełkowe i czytałem że przy nich jeszcze gorzej jest przy prędkościach autostradowych. Ja na autostradzie nie narzekałem. Mam co prawda dość wysoko ustawione (na postoju trochę leci na dach) ale w czasie jazdy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Zamówię w takim razie w ASO nowe dysze, wycieraczki przód też pasuje wymienić razem z tylną, równo się zużyły. Równe 3 lata, ciekawe czy nowe oryginalne równie długo będą służyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Te z Megane 4 wyglądają ciekawie http://www.skleprenaultwarszawa.pl/pl/p/Spryskiwacz-szyby-przedniej-dysza-RENAULT-MEGANE-IV-nowy%2C-oryginalny/1604 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Raczej nie będą pasować Plug&Play. A czytałeś temat o spryskach w MIV? Tam jest gorzej niż u nas Edytowane 26 Lutego 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 26 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Przy dzisiejszej temperaturze - ale próbowałem dopiero po rozgrzaniu auta - to i te niemgłowe lały ledwo co na szybę. To chyba nie są miarodajne warunki do testów Choć nie powiem, żeby -10 st. C było stanem klęski żywiołowej Może te zaworki zwrotne w mgłowych przeszkadzają (ja mam również zamontowane 'przed' swoimi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Wydaje mi się ,że pies jest pogrzebany w wydajności samej pompki . Gdyby dała większe ciśnienie nie było by problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2018 Jest to bardzo możliwe. Pompka jest mało wydajna i przy niskich temperaturach na tylną szybę przy zamontowanym zaworku daje tak małe ciśnienie, że do połowy wycieraczki płyn w ogóle nie dochodzi i efekt jest taki, że dolne pół obszaru nie jest oczyszczone. Prawda @konwil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Potwierdzam. Mówimy o tym: szkic własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi