Coupe2009 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Cześć, Przeczytałem cały temat ale moje pytanie nieco odbiega od schematu. Mam system Audio 3D Arkamys z małym wyświetlaczem i bez nawigacji w swojej Meganie III coupe. Chciałbym wymienić sam wyświetlacz na kolorowy plus do tego założyć kamerę cofania. Kompletnie nie zależy mi na nawigacji. Chcę wymienić sam wyświetlacz i dorzucić kamerę cofania. Na allegro widziałem zestawy: wyświetlacz + daszek za około 150zł. Kamera to koszt około 50zł. 1.Jak będzie współpracować moje radio z innym ( w tym przypadku kolorowym) wyświetlaczem? 2.Czy coś takiego ma prawo zadziałać? 3.Czy dużo jest z tym zabawy i czy trzeba będzie coś aktywować clipem? 4.Wiązka pozostaje ta sama czy będzie czegoś brakować/będzie inna? 5. cinas - jakie Ty masz zdanie w przypadku mojego pomysłu? Edytowane 11 Listopada 2017 przez Coupe2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Potrzebujesz BIC , wiązkę moduł, kamery , ekran nawigacji skonfigurowany pod twoje radio Możesz pominąć antenę GPS i Joy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Poszukuję kamerki do megane 3 kombi, ktoś coś prócz jednej sztuki na allegro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 sam szukałem kiedyś i nie znalazłem. Proście kup moduł od Cinasa i jakąkolwiek kamerę i może będzie taniej i prościej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Może ktoś podpowiedzieć gdzie w Megane 3 HB jest zamontowana kamera ? Kupiłem takie coś i nie mam pomysłu gdzie to ma być. Podpowie ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Wygląda tak jakby miało zastąpić jedną z lampek oświetlenia rejestracji. Pewności nie mam, to moje domysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 W Hb kamera w oryginale jest między lampkami podświetlenia tablicy rejestracyjne czyli zdjęcie II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Tyle, że tam żadnego otworu między nimi nie ma :/ Brzeszczot ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Musisz zdjąć najlepiej zderzak i powinien być znacznik pomiędzy lampkami na otwór kamery Ja u siebie w kombi wyciąłem otwór w oryginalnym miejscu i przykręciłem kamerę i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 OK to tu mamy jasność. mam kamerę, moduł, wiązkęod kamery do modułu oraz od modułu do pomarańczowej kostki pod deskę. Tyle, że u mnie tej pomarańczowej kostki nie ma pod deską. Brakuje mi zatem tego krótkiego odcinka między pomarańczową kostką a elementem do którego ona prowadzi. Prawdopodobnie leci tylko do ekranu navi. Poratuje ktoś schematem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Jak rozumiem masz TomTom,a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Oczywiście ! Live'a Jest w trakcie montażu. Chcę wszystko spiąć za jednym brudzeniem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robgold Opublikowano 5 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Tak to wygląda w oryginale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Schemat był już na forum nieraz, łap Edytowane 5 Lutego 2018 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertso Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Witam. Bardzo ciekawy temat. Wiele dowiedziałem się z tej dyskusji. Megane III z 2011 roku, zmieniona nawigacja na edukowalną, transmisja logowana przy pomocy ELM327 i Putty, moduł kamery w planach do zrobienia. Ramki, które pojawiają się w sieci CAN to: 5A801FF - jazda do przodu 5A802FFFF - jazda do tyłu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi