fourier Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Jeżeli chodzi Wam o kartę(kluczyk) to w MIII zapisany jest tylko przebieg i stan paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Jest taki temat i znając życie jest podobnie i nic oprócz tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 2 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 W laguna 2 po włożeniu karty w czytnik w ASO wyskakiwala pełna historia serwisów auta. Wszystkie części wymieniane na gwarancji zostały mi pokazane w komputerze. Podobnie w obecnej megane. Wszystko jest zapisane w bazach Reno. Widać jak na dłoni i nie ma problemu żeby Ci to wydrukowali ale po co zbierac w obcych czasach makulaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 W bazie tak, na karcie raczej nie. Pewnie karta służy za klucz autoryzacyjny do bazy Reno ale raczej na pewno nie są to dane umieszczone na karcie i nie da się ich odczytać poza ASO np. clipem. To samo uzyskasz prezentując w ASO dowód rejestracyjny. Ja tam wolę mieć wszystko w segregatorze i na papierze wg stanu na dzień wykonania czynności. Zawsze mogę do tego wrócić, a nie specjalnie fatygować się do ASO szczególnie, że przyjmują gdy ja też pracuję, a branie wolnego dla takiej pierdoły to dla mnie strata czasu i pieniędzy. Do tego wątpię żeby Reno przy przeglądzie robiło pomiar amortyzatorów i hamulców jak na załączonym obrazku z Toyoty. W moim ASO nie mają do tego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam, wiecie co mi powiedzieli w serwisie po zgłoszeniu że mi płynu chłodzącego ubywa... po 2,5 roku z max spadło do min. Powiedzieli że to normalne to ja się pytam czy płyn nie powinienem być cały czas, w końcu to układ zamknięty, ale serwis twierdzi że dolewają we wszystkich modelach bo płyn chłodzący odparowuje... Co wy na to jaka jest wasza opinie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Jeżeli brak wycieków, auto nowe, mały przebieg , to mechanik opowiada głupoty . Wg. mnie mikropęknięcia uszczelki pod głowicą , konieczność jej wymiany . Zobacz ; Problem z ubywającym płynem chłodniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 W 1.6 po 33 miesiącach nic mi nie ubyło, więc chyba raczej to nie jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Auto od nowości, mam przejechane 67 tyś/km, od stycznia 2015 do dziś mieliśmy upały w Polsce, ale tak jak mówicie jak może wyparować płyn chłodniczy no raczej przez korek nie wyleci, auto nie katuje i raczej jeżdżę spokojnie. Ale serwis cały czas odsyła mnie z kwitkiem uporczywie zostają przy swoim. Jak zmusić ich tego żeby sprawdzili układ? może pojechać do innego serwisu? zadzwonię do innych serwisów i się dowiem jak coś to napiszę co inni mówili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Radziłbym nie jeździć, bo można sobie narobić bigosu. Ciecz to medium nie ściśliwe . Jeżeli jesteś niezadowolony z jakości obsługi w tej stacji , to trzeba ją jak najszybciej zmienić , napisać o niej na forum. Trzeba rozmawiać z właścicielem , kierownikiem, mistrzem a nie mechanikiem. Zażądaj wymiany uszczelki pod głowicą i dogadaj szczegóły Edytowane 14 Września 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Informacje z Renault w trójmieście z dwuch serwisów że jest to normalne ze płyn odparowuje, warszawa mówi to samo, niezależny warsztat który się specjalizuje we francuzach tez mówi że przy takim przebiegu i takim czasie to jest normalne czyli głowa spokojna. Jak na razie samochód jeszcze na gwarancji pojeżdżę i zobaczymy do końca gwarancji zostało mi 13 tyś/km Edytowane 14 Września 2017 przez darekgt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Proszę dokładnie poczytać zalecany temat. Tam również pracownicy ASO Reno zalecali dolewanie płynu, a jak skończyło się dla wielu użytkowników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiagra4700 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Ja bym obserwował przez jakieś 500km, czy nadal ubywa, jeśli nie to moim zdaniem wszystko w porządku. W każdym aucie jakie miałem poziom po jakimś czasie na zimnym silniku (rano) zawsze był trochę poniżej Minimum i tak się utrzymywał. Z autami nie było problemu, uszczelki nie strzeliły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Będę obserwował, jak na razie nic się złego w aucie nie dzieje, po za tym nieszczęsnym kangurem z rana na zimnym silniku, i mam wrażenie że przy ruszeniu zaraz po odpaleniu na zimnym silniku autko jest słabe na 1 biegu, oczywiście jak codziennie nie piłuje auta żeby się szybko rozgrzał, zawsze jadę na spokojnie i biegi zmieniam max na zimnym silniku około 2300 obr/min, po rozgrzaniu silnika biegi zmieniam przy koło 2500 obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Biegi zmieniasz trochę za wcześnie - szkoda panewek i sprzęgła. Jak silnik się rozgrzeje to kręć go pod 3000 tys. obrotów i zmieniaj bieg. Nie patrz na to co wskazuje ekoterrorysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiagra4700 Opublikowano 14 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dlaczego za nisko? 2500 przy turbinie? To raczej dobra wartość, co innego przy benzynie bez turbo, wtedy 3k są optymalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi