pepe31 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 2 godziny temu, lubowitz78 napisał: Znając życie pewnie wymienią tylko jeden. U mnie wymienili jeden a po 500 km zaczął stukać drugi, możesz spróbować ich uczulić żeby sprawdzili, ale czy to coś da to niestety wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doesnt Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Mi powiedziano, że jak ktoś zgłasza stukanie z przodu samochodu to mają zalecenie wymieniać profilaktycznie oba łączniki. U mnie nie były jeszcze zużyte po 10tys km, ale je wymieniono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Ciekawe tylko,czy poszli po rozum do głowy i wymieniają na te metalowe, a nie aluminiowe.Zapytam jak będę jakie mi mają zamiar założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Ile czasu zabiera magikom z ASO wymiana łącznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karle2 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 2 godziny temu, rafa85 napisał: Ile czasu zabiera magikom z ASO wymiana łącznika? U mnie pół godziny dwa wymienili . Na początku stwierdził ,że prawy i wymienią jeden .Ja nie zgodziłem się , powiedziałem zalecenie centrali Renault, które brzmi .Jeśli są jakieś stuki wymienić dwa łączniki .Jak nie wymienicie dwóch to zgłoszę do centrali .I poskutkowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 No to mam zagadkę. Zaczęło mi stukać w lewym przodzie, umówiłem wizytę na przyszły tydzień, ale chcąc mieć pewność, że to łącznik, pojechałem na SKP i jakież było moje zdziwienie, gdy diagnosta stwierdził, że całe zawieszenie jest sztywne, łączniki, wahacze, amortyzatory jak nowe, luzów na łożyskach kolumn brak. Diagnosta męczył go z 15 minut i nic nie znalazł. Myślicie, że mimo to jest to łącznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2019 (edytowane) No i jestem po wymianie.Uszkodzony był jeden łącznik po stronie kierowcy.Wymienili oba U Pietrzaka w Katowicach wymieniają na nowe metalowe-nie montują już aluminiowych-i całe szczęście Całość trwała 35 minut. Edytowane 21 Czerwca 2019 przez lubowitz78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro74 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Jestem po drugiej wymianie łączników stabilizatora (przebieg 36 tys. km). Okazało się, że poprzednio (przy przebiegu 28 tys. km) miałem wymienione "złe na złe" (nr chyba 546182227R). Teraz mam wymienione na inny typ, tak jak koledzy pisali, stalowe (nr chyba 546188897R). Niestety, nie zrobiłem zdjęć. Numerów nie jestem pewien, pochodzą z porównania zdjęć łączników dostępnych w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Mam wrażenie, że i mnie dopadł problem łączników. Przebieg 27 tys. Czy jest jakiś "domowy sposób" ich sprawdzenia, bez podnoszenia samochodu? Jak wygląda ten oryginalnie montowany aluminiowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Nie musisz sprawdzać ich od spodu, ciężko się pomylić jeśli chodzi o wybite łączniki. Objawem jest typowo głuche stukanie na nierównej nawierzchni jak samochód się "ugina" na boki. Nie chodzi o dziury, a po prostu nierówną drogę. Jeśli masz łączniki od nowości to musisz mieć aluminiowe, bo takie montowali na początku produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 dobrze to słychać na kostce brukowej, nawet równej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 U mnie jednak był łącznik. Godzina roboty i temat załatwiony pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
terribad Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Odejdę trochę od tematu: ASO tak grzecznie wymienia to nieodpłatnie w ramach obowiązującej gwarancji? Na mój rozum łącznik to część która się zużywa, podobnie do tarcz/klocków hamulcowych... za które już płacić należy. Pytam, bo sam jestem przed wymianą, jedna szt., przy przebiegu 55 tys., i mam nadzieję na pozytywne zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Jak masz auto na gwarancji, to wymieniają w ramach gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro74 Opublikowano 1 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Wymiany miałem wykonane bezpłatnie. Pierwsza miała miejsce na niespełna 2 m-ce przed końcem gwarancji. Drugą, po upływie ok. 8 m-cy od pierwszej wymiany, wykonali w ramach "przedłużonej" gwarancji na wymienioną wcześniej cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi