konwil Opublikowano 15 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Zdecydowanie 110, ale z dopiskiem Energy. Nie wiem od kiedy był dostępny, być może jest poza wyznaczonym przez Ciebie zasięgiem, ale wybrałbym ten, gdyż po 1. ma większy moment obrotowy, 260 miast 240 Nm, po 2. jest ulepszony pod kątem spalania względem silników 105/106 KM. Mam akurat oba (co prawda 106 KM w Megane II, ale to ostatnia seria, więc niewiele się różni od początków w Megane III) i na tej podstawie opiniuję. A generalnie im mocniejszy, tym lepiej, zwłaszcza że nie jest to demon mocy ani przyspieszenia Edytowane 15 Grudnia 2017 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 90 i 105 nie mają filtra cząstek stałych. Nie ma z nim problemów, ale jak są wersje bez to tym lepiej. Wersja Energy była dostępna od 2012 roku po liftingu, na polskim rynku rzadko spotykana, chyba dopiero po trzecim lifcie w szerszej sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 No tak, zapomniałem o filtrze cząstek - słuszna uwaga Wobec powyższego celowałbym w 105/106 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur89 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Czyli lepiej audi sobie odpuścić? Troszkę mnie kusi w stronę marki pierścieni, proszę Was o przywołanie mnie do porządku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Że powinniśmy Cię teraz przekonywać w stylu daj sobie spokój z Audi i kup Renault? Litości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Radzę koledze Artur89, aby ruszył swoje 4-litery za ciepłego biurka i spróbował empirycznie zmierzyć się z transakcją kupna w realu, obojętnie jaka to będzie marka. Po zakupie auta 8-9 letniego, należy przygotować minimum ok.2-3 tys.zł na doprowadzenie auta do stanu właściwego użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Tylko 2 - 3tys. pln ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Jak będzie rozrząd do wymiany i filtry i płyny to trochę wyjdzie czasami kupi się auto serwisowane z fakturami i wiele jest porobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Temat niepotrzebnie się przeciąga, chłopie przejedź się A4 i MIII - wybierz ten w którym lepiej się będziesz czuł i będzie cieszył oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Jeśli się nie mylę AUDI A4 ma wahacze, czy wielowahaczowe tylne. A ceny do tych zawieszeń nie są tanie i koszt od 1500 zł w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basset Opublikowano 17 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Mylisz się, mylisz. Zawiedzenie wielowahaczowe jest z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur89 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam Panowie. Po głębszej analizie rynku stwierdziłem że jednak nie warto kupować audi. Stosunek ceny do rocznika i wyposażenia mizerny,zdecydowałem się na Megane 3. Chciałem wkleić kilka linków z autami którymi się interesuje, prosiłbym o pomoc, dobre rady i spojrzenie fachowym okiem;) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Dobry wybór! Audi jest przereklamowane moim zdaniem. Niektórzy się śmieją, że jeżdżę "Renówką", ale ja się śmieję z tych co widzą ceny serwisu Audi. Dla przykładu mój znajomy szczycił się Audi A6 2.8 benzyna V6 w automacie + gaz, do czasu jak usłyszał ile musi zapłacić za naprawę skrzyni Tip Tronic W moim przypadku wygrał rozsądek, a nie podejście typowego Polaka, który wybiera markę, żeby inni mu zazdrościli. Megane III, to bardzo fajny samochód i warto trochę poczekać, żeby znaleźć dobry egzemplarz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur89 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-6-benz-16v-samochod-bezwypadkowy-z-polskiego-salonu-ID6zpFVV.html https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-4-turbo-130-km-bose-edition-6-biegow-bezwypadkowy-igla-ID6yVDbj.html https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-bezwypadkowy-ID6zoq8b.html?utm_source=refferals&utm_medium=traffic_exchange&utm_campaign=olx#xtor=SEC-8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 To drugie niby ogłoszenie prywatne, a z komisu... ciekawe jak jest naprawdę i czy sprzedający faktycznie jest właścicielem auta od 2013. Ja bym ją odpuścił z uwagi na przebieg. Faktycznie sporo nalatane. Średnio wychodzi 36kkm rocznie więc po co komu wtedy benzyna? Pierwszą bym się zainteresował chociaż popiołka może wskazywać, że było palone, a wypędzić ten zapach z auta nie jest łatwo. Szkoda, że nie ma HandsFree. Trzecią bym odpuścił bo to 8 letni diesel z przebiegiem 200 tysięcy. Nigdy nie wiadomo czym zaskoczy. Pomijając już fakt, że wiem jak to auto ma być u Ciebie użytkowanie. Do tego opis mega olewatorski, tak naprawdę nawet nie wiadomo skąd to auto pochodzi itp. "Nowy rozrząd hamulce przód i tył opłaty do 11. 2018" i sprzedaje? Dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi