lol19pl Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 @Andon spoko, ja mam ustawione tak, że przy dodatniej temperaturze na postoju psikają mi lekko po dachu, ale i tak przy 100kmh ledwo psika za wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian__ Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 (edytowane) Hej! u mnie niestety prawy spryskiwacz nagle przestał w ogóle pryskać... Miał ktoś taki przypadek? Niestety akurat wtedy gdy jestem dość daleko od Polski i jeszcze chwilę tak będzie... Edytowane 12 Października 2018 przez Krystian__ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 12 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 A spróbuj podjechać do lokalnego ASO = jeżeli samochód jest na terenie UE to pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek337 Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Ja mam problem że spryskiwacze notorycznie czymś się zapychają. Jakby przy produkcji papier gdzieś został i jest gdzieś w zbiorniku. Zapycha się jeden (losowo) spryskiwacz muszę go wyjąć przeczyścić i zakładam. Po około miesiącu zależy jak często używam spryskiwaczy problem wraca na szybie zostają białe ślady jakby rozmoczony papier i już wiem ze za chwile zapcha się znowu dysza spryskiwacza. Jestem pewien że nie wpadł mi tam żaden papier ani nic innego. Jestem ciekaw co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Może jakiś płyn bylejaki. Ja stosuje tylko Bp i nie ma tego problemu. Ale np ten sam płyn w niebieskim focusie zjadł mi lakier w okolicach. Spryskiwaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Też mam wrażenie że to wina płynu. Zalej zimowym kilka razy i obserwuj czy problem występuje nadal. W tanich letnich płynach potrafią wytrącać się różne "ciekawe" osady, zwłaszcza w wyższych temperaturach. W zimowych składnikiem jest alkohol, więc problem nie powinien występować. Ewentualnie czeka Cię jeszcze przeczyszczenie zbiorniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek337 Opublikowano 13 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Używam już długo tego samego płyny w 2 innych autach i tam nic takiego się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekrsl Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 też tak miałem od nowości, psikało jakbym popiołu nasypał, aso przedmuchało wszystko i się skończyło, jakieś paprochy zostają po produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian__ Opublikowano 14 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 W sumie to ciekawe, zawsze wlewałem ten sam płyn i wszystko grało... Tym razem przed podróżą przy wymianie opon kupiłem jakiś z "lepszym zapachem" może faktycznie to to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo1982 Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Kurcze, piszą wszyscy o trzypunktowych albo mgłowych, ja mam MIV z 2017 r, kupione jako demo 2 mieschy temu, na 99% mam dwupunktowe. Co ciekawe raz leją prawie nad szybę, a czasem na wprost i nie mówię o różnych prędkościach ale nawet na postoju Muszę zgłębić temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 milo1982, też takie miałem ale mi wymienili. A temat zgłębiaj. Jest bardzo interesujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Powodem słabej mgielki jest za słabą pompka i brak zaworów p.zwrotnego. w sc2 dodałem zawór i było znacznie lepiej - tzn,nie bylo opóźnienia od nacisniecia spryskiwacza do pojawienia sie płynu. Natomiast móc pompki można podnieść poprzez taką przetwornice http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7479331422 Zwiększając napięcie do np.15V . Rozbieralem pompke z sc2 . tam dawało to dobry efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 11 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Dzisiaj u siebie podczas dłuższej podróży również zauważyłem że tak przy 100 km ten płyn ledwo dolatuje do szyby. Spryskiwacze na moje oko są mgłowe. Ale ich działanie to rzeczywiście jakaś porażka. Wymieniają to bez problemu a jak tak to na jakie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa85 Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Ja mam 3 punktowe i powyżej 90 km/h w zasadzie przestają działać, więc wymiana moim zdaniem niewiele zmieni, bo problem raczej leży w pompce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PCet Opublikowano 12 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 U mnie wymienili bez problemu. Z mgiełkowych (bardzo fajne na postoju, ) na takie 3-strumieniowe (sika jak z pistolecika w śmigus dyngus) . Też bez rewelacji przy większych prędkościach, ale da się żyć. Przy 100/120 leci mi z 25 cm nad wycieraczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi