animisiewaz Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Witam Kolegów, z racji tego, że podarła mi się "skóra" na gałce zmiany biegów, chciałbym przywrócić ten element do przyzwoitego wyglądu i funkcjonalności. Zakup używanej gałki na allegro w skórze w dobrym stanie jest dosyć trudny. Znalazłem w niezłej cenie gałkę od Megane IV/Captura. Czy taka gałka będzie pasować do mojego auta? Jeśli nie, to czy jest ktoś w stanie polecić firmę, która zajmuje się regeneracją takich drobiazgów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) Najlepiej znaleźć firmę która zajmuje się obszywaniem kierownic i zlecić jej uszycie nowego mieszka. Koszt uszycia około 50 zł. Mój właśnie czeka aż znajdę czas żeby go zamontować. Sorki teraz zauważyłem że chodzi o gałkę, ale to też pewnie dają radę ogarnąć ... Edytowane 16 Września 2018 przez Lionel2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 18 godzin temu, animisiewaz napisał: Witam Kolegów, z racji tego, że podarła mi się "skóra" na gałce zmiany biegów, chciałbym przywrócić ten element do przyzwoitego wyglądu i funkcjonalności. Zakup używanej gałki na allegro w skórze w dobrym stanie jest dosyć trudny. Znalazłem w niezłej cenie gałkę od Megane IV/Captura. Czy taka gałka będzie pasować do mojego auta? Jeśli nie, to czy jest ktoś w stanie polecić firmę, która zajmuje się regeneracją takich drobiazgów? Jakbyś jakąś znalazł to nie zapomnij wspomnieć, bo też mam w planach chyba regenerację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 Pokaż zdjęcie obecnej gałki bo były różne rodzaje w M3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 16 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2018 (edytowane) niezależnie od gałki obszycie skórą (2 lata temu) kosztowało mnie 50 zł + 100 zł kierownica. Gałkę obszyłem skórą pikowaną nie wyciera się tak jak gładka i niby skóra dłoni lepiej oddycha (what ever). Obecnie nie widać zbytnio uszkodzeń na niej. Każdy zakład który się tym zajmuje ci to zrobi. Żeby polecić firmę trzeba wiedzieć skąd jesteś ;) ale każda firma ci to zrobi jak zajmuje się obszywaniem. Edytowane 16 Września 2018 przez onomatopeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animisiewaz Opublikowano 17 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Nie chodzi mi o mieszek, tylko samą gałkę. Dogadałem się z jednym ze sprzedawców na allegro, który też obszywa gałki. Jak dostanę ją z powrotem po regeneracji, to wstawię jakieś fotki. Cena 40 zł + koszty przesyłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 17 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 Obszywalem gałkę w oplu mokce koszt 100 zl. Skóra pikowana 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animisiewaz Opublikowano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 U mnie efekt obszycia wyszedł tak, jak na zdjęciu poniżej. Skóra miękka w dotyku, jestem zadowolony Jak ktoś jest zainteresowany, to mogę podać namiary na allegrowicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Czy po takim obszyciu stosujecie jakieś kremy/inne specyfiki? Wiadomo, że nie ma co przesadzać, ale gałka jest dotykana dosyć często i pewnie specjalnie nie jest lekko traktowana. Ja w Megane II - tam mam skórę, bo w MIII Limited jest guma - musiałem nawilżyć, bo skóra zrobiła się popękana. Pomogło i wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 ja nic specjalnego nie stosowałem. Zwykłe czyszczenie szmatką do skór - zwykle raz na 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 15 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Koledzy, jak tę gałkę się zdejmuje bo i ja bym wymienił? Przetarłem to sreberko już do jakiegoś żółtego plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Ciągniesz do góry i zchodzi, jest na wcisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Dzięki, to ona nie jest inaczej zabezpieczona przed np. przekręcaniem się? No dobra będę ją ciągnął, mam nadzieję, że skrzynia górą nie wyjdzie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Ma 3 wytłoczenia, które są na "drążku" też wytłoczone - takie zabezpieczenie przed obracaniem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 2 godziny temu, omega napisał: Dzięki, to ona nie jest inaczej zabezpieczona przed np. przekręcaniem się? No dobra będę ją ciągnął, mam nadzieję, że skrzynia górą nie wyjdzie Nic nie urwiesz, zdejmowalem u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi