bacablue Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Witam. Jakiś czas temu wymieniłem płyn hamulcowy. Przed wymianą pedał hamulca nawet podczas jazdy był strasznie twardy. Teraz po wymianie zmiękł do tego stopnia, że wciskając go mam wrażenie, że wpada do końca. Łapie teraz tak od połowy położenia. Jak go podpompuję parę razy to znowu robi się twardy, a po chwili jazdy znowu trochę miękknie. Płynu hamulcowego nie ubywa, a przy okazji wymieniałem klocki z tyłu - ale to chyba nie tu szukać problemu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Może masz zapowietrzony układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Witam. Dopiero po pewnym czasie od wymiany pedał hamulca zmiękł. Jeszcze przez pewien czas był jak przed wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Ja bym zaczął od ponownego odpowietrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempter Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Witam. Mam podobie. wymienilem tarcze klocki i płyn we wrzesniu. było wszystko ok. tydz. temu jechalem do NIemiec do pracy i na autostradzie wcisłem hamulec zeby zwolnic i opadł do prawie samego konca .łapie tylko na samym dole. po 2 3 krotnym szybkim wcisnieciu (małym ruchu pedałem) znowu łapie u gory jak wczesniej ale po chwili znowu na sam dol. płyn wlałem nowy. odpowietrzyłem na nowo. ale niestety nic lepiej. ma ktos pomysl jeszcze co to moze byc?? dodam ze płyn nie ubywa.. wszystko szczelne REGULAMIN pkt. 5.6 literki PL. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 22 godziny temu, pbet napisał: Ja bym zaczął od ponownego odpowietrzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempter Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 2 razy juy to robilem.. po wlanmiu nowego plynu... wiec chyba nie to Ludzie czytajcie co piszecie!! REGULAMIN pkt. 5.6 literki PL i literówki - mireczek01 EDIT: Mój problem rozwiązany. Pompa hamulcowa zepsuta. Wymieniona i po sprawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam Kupowałeś nową? Jaka cena za robotę? Dużo z tym babrania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sempter Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Tak kupiłem nową. ale nie oryginał. kupiłem zamiennik. orginał 1000zł a zamiennik 240 zł. Tak mi mechanik doradził. Wraz z moim kolega który jest mechanikiem z zamiłowania wyszło nam to z wymiana płynu i odpowietrzaniem 4 godzinki. a cena za robotę nie wiem jaka by wyszła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Witam. Dzięki za odpowiedź. Oby moja chociaż chwilę jeszcze pochodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemmerc Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 witam, mógłbyś napisać jaki zamiennik - jakiej firmy. Obawiam sie będe też tak miał. Po odpowietrzeniu jakieś 2000 km przejechałem i pedał znów zaczął być miękki i łapie prawie w podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 27 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2019 Myślę, że TRW PMK272 będzie pasować, cena 140-180 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Witam. No i lipa. Pedał hamulca wpada w podłogę, po podpompowaniu po chwili jazdy znowu jest przy podłodze. Płynu nie ubywa, w przyszłym tygodniu umawiam majstra - przygotuję go na wymianę pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 8 minut temu, bacablue napisał: przygotuję go na wymianę pompy. Czy jesteś pewien, że zaciski tylne działają prawidłowo po tym zabiegu - " a przy okazji wymieniałem klocki z tyłu ". Bardzo prawdopodobne, że któryś tłok się nie wykręca przy spuszczeniu z hamulca ręcznego i skok tłoka hamulca zasadniczego jest za duży. Łatwo to sprawdzić po śladzie hamowania na piasku. Przy zmianie klocków, po wkręceniu tłoka należy, wrócić o ok 5 stopni od skrajnej pozycji, bo może się zablokować wykręcanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam. Tak, tylko, że to stało się po pewnym czasie po wymianie. Ale i majster sugerował przegląd okolic zacisków hamulcowych, generalnie przejrzy wszystkie cztery koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi