izidev Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Cześć, mam mocno porysowane te miękkie/gumowane plastiki w Megance, na desce, wokoło wyświetlacza, na rączkach. Podobny problem miałem w Golfie4, tam tą gumę jedynie dało się zdrapać i malować wszystko, tak też zrobiłem. Czy tutaj też jedyna opcja to drapanie tego badziewia? Bo jednak jest to troche inny materiał, i może jest na jakiś mniej inwazyjny sposób :)? Obstawiam że przy tak miękkim materiale, polerowanie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Tu też Ci mogę coś podpowiedzieć ;P Ja u siebie te rączki wewnętrzne drzwi oczyściłem ze starego, gumopodobnego materiału i pomalowałem gumą w sprayu. Łatwo się to nakłada i w razie czego można ściągnąć bez problemu. 2 lata i trzyma się, tyle mogę powiedzieć. Tą gumą, czarnym matem, pomalowałem też ten daszek nad zegarami. Ten połysk oryginału niesamowicie odbija się na szybie w słoneczny dzień i irytuje. W macie odbicie jest już nieco słabsze. Jakbyś się zdecydował, to musisz zebrać starą gumę. Ja na początku tego nie zrobiłem i rozpuszczalnik z tej natryskowej gumy wchodzi w reakcję ze starą powłoką, robią się paskudne pajączki i wszystko złazi. Jak masz smykałkę, można też folią oklejać, ale mnie to się nigdy nie udało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Jak miałem MII to rączki przemalowałem na czarny połysk. Do zmycia gumy użyłem zmywacza do paznokci. Daszek nad radiem, ramki nawiewu itp wymieniłem na używane w lepszym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Ale daszek nad zegarami w Megane 2 w oryginale jest matowy, chyba, że ktoś wysmarował jakimś specyfikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jdmis Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Ja do zmywania gumowanego tworzywa użyłem ostatnio czegoś takiego jak poniżej (rozpuszczalniki, smary, zmywacze przemysłowe i inne nie pomagały). 10 minut i plastik przycisku podnoszenia szyb z tyłu czyściutki. Drugą stronę wcześniej szorowałem przez ponad godzinę. Teraz poszło błyskawicznie, tylko trzeba używać gumowych rękawiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 @Lelupi niby jest matowy, ale ma taki dziwny połysk. Pokryty gumą natryskową zgubił trochę z tego odbicia albo sobie wmawiam, bo też tak może być :/ A ja do zmycia gumy też zacząłem od zmywacza do paznokci to zrobił mi brzydkie białe plamy, które nie chciały zejść, także nie wiem czy można to polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 28 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 (edytowane) Ja Kolegów mogę uspokoić. W M3 niewiele się zmieniło, więc należy się powoli przyzwyczajać do jakości Renault. Po prosu, ta marka tak ma. Załączam przykład jak wygląda radio w M3 , to podobny materiał , co był w M2 na rączkach drzwi. Edytowane 28 Marca 2019 przez kacper69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 @droopy no u mnie z lakierem do paznokci problemów nie było, wszystko elegancko zeszło. @kacper69 tylko w ph1 był taki problem z radiem, później to poprawili :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
izidev Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Czyli to samo co w moim poprzednim Golfie 4 - jedynie drapanie tego badziewia :P No nic, moze kiedyś się za to zabiorę. W Golfie pozbylem sie tego za pomocą wody z pianką do golenia i karty kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Dnia 28.03.2019 o 22:09, kacper69 napisał: Ja Kolegów mogę uspokoić. W M3 niewiele się zmieniło, więc należy się powoli przyzwyczajać do jakości Renault. Po prosu, ta marka tak ma. Załączam przykład jak wygląda radio w M3 , to podobny materiał , co był w M2 na rączkach drzwi. Co do tych przycisków "ta marka tak nie ma" tylko "jak dbasz tak masz" znam kilka osób gdzie powyższy obrazek nie istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Dnia 28.03.2019 o 22:09, kacper69 napisał: Ja Kolegów mogę uspokoić. W M3 niewiele się zmieniło, więc należy się powoli przyzwyczajać do jakości Renault. Po prosu, ta marka tak ma. Załączam przykład jak wygląda radio w M3 , to podobny materiał , co był w M2 na rączkach drzwi. guzik prawda. Wszystkie megane 3 jakie widziałem, to plastiki na kokpicie są ok (i tyle te, bo reszta to tandeta straszna). Idę o dobrą flaszkę, że autem jeździła kobieta. U nas w fimie tylko u kobiet się wymienia klawiatury w laptopach - bo co 1,5 roku nie widać niektórych liter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Pierdzielenie. Kupiłem Meganke III z radiem w dobrym stanie A po 6 miesiącach zdrapał się plus i prawie przycisk włączania. Pominę fakt, że ramka radia i klimatroniku to jakiś żart. Spadł mi zapach z lusterka I moja deska wygląda jak oblana kwasem. Wszystkie Meganki mają gumę na tym wszystkim i siła rzeczy zejdzie to każdemu chyba, że klikacie z siłą nowodorka samym opuszkiem. Też muszę to ściągnąć i pomalować bo masakra. Plastidip jest spoko do tej roboty albo szary lakier w sprayu marki Boll. Bardzo fajny lakier w sprayul typowo do plastików a nawet zderzaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 1 godzinę temu, Renia08 napisał: Spadł mi zapach z lusterka I moja deska wygląda jak oblana kwasem No to co się dziwisz. Każdy plastik rozpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Plastik nie rozpuści, tylko to czym plastik jest pokryty czyli w rym przypadku ta fabryczna "guma" ktoś wygląda fajnie do pierwszego starcia z paznokciem albo zapachem samochodowym. Chciałem na początku to okleić folią ale to już wyższa szkoła jazdy. Plastidip szary mat jest prawie jak oryginał. Zostaje jeszcze szary spaey Boll. Mam czarny ale za bardzo się będzie odznaczać. Plastidip genialny sposób na odnowienie wnętrza samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Skrót myślowy. Jakbyś zachlapał plastik niepowleczony albo tkaninę to też ślad pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi