szwagier24a Opublikowano 13 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Lewe powietrze powodowało by, wg. mnie spadek podciśnienia (odma, serwo, pochłaniacz). Spróbuj pojeździć z wypięta wtyczką od altka to zobaczysz czy ładuje. Zdejmij rurę z tą ślepą kiszką z przepustnicy i sprawdź jakie wtedy jest podciśnienie - uwaga: czynność bardzo ryzykowna, coby nic nie wpadło do przepustnicy. Dowiesz się czy dolot jest drożny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor1996 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Panowie chyba się nie rozumiemy - ja już znalazłem nieszczelność i to ona jest na 90% powodem całego zamieszania. Chcę tylko uzyskać informacje czy mając pomiar ciśnienia absolutnego na wolnych obrotach moje ciśnienie powinno wynosić około 340 mbar, a gdybym miał pomiar podciśnienia wartość ta powinna wynosić około 980-340=640 mbar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udało się zakończyć temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor1996 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Uszczelki zamówione, mam nadzieję że wymienię je w najbliższy weekend. Niestety mam aktualnie sesję i mój czas wolny jest mocno ograniczony. Jeśli ogarnę samochód z pewnością się podzielę efektami mojej pracy. Kolektor uszczelniony, po przejechaniu 50 km jest bardzo mocna poprawa kultury pracy silnika na wolnych obrotach. Jak przejadę koło 100 km postaram się nagrać parametry pracy silnika po uszczelnieniu kolektora. Edytowane 28 Czerwca 2020 przez Razor1996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor1996 Opublikowano 3 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 Kolektor plastikowy uszczelniony lecz nadal mam problem, wstępnie wyszukałem lewe powietrze dodatkowo w okolicy wtrysków gazu, muszę się przyjrzeć tej sprawie dokładniej, natomiast powoli już tracę cierpliwość do tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2020 Kompresja sprawdzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor1996 Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Kupiłem tester kompresji, wiecie może za pomocą jakiej aplikacji da się włączyć tryb sprawdzania kompresji? W clipie mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 6 minut temu, Razor1996 napisał: Kupiłem tester kompresji, wiecie może za pomocą jakiej aplikacji da się włączyć tryb sprawdzania kompresji? Kompresje sprawdza się na manometrze a nie w aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor1996 Opublikowano 20 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Tylko w jakiś sposób trzeba otworzyć maksymalnie przepustnice, w tym celu w samochodach które mają przepustnice sterowaną elektronicznie są specjalne tryby. m. in tryb do sprawdzania kompresji w cylindrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 21 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 W ph2 można odłączyć programowo wtryski. Przepustnice można odkręcić lub zluzować, ale nie sądzę aby znacznie wpływało na wynik. Można poprostu wcisnąć pedał gazu. Chodzi o to aby wyszło równo na wszystkich garach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor1996 Opublikowano 24 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2020 Podpowiedz mi proszę jak mogę wyłączyć wtryski bo jestem mega ciekawy wyniki pomiaru kompresji. Co do przepustnicy to spróbuje z pedałem wciśniętym w podłogę może się otworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Najprościej: po prawej stronie silnika przy kolektorze ssącym, nad termostatem jest kostka z zasilaniem wtryskiwaczy. Wystarczy rozpiąć i nie będzie podawać benzyny. Druga opcja to odpiąć wtyczkę od czujnika położenia wału. Może w obu przypadkach wyświetlić błąd. Przepustnica jest i tak delikatnie uchylona. Zresztą nie ma to znaczenia do tego pomiaru bo nawet gdyby to zafałszuje odczyt na wszystkich cylindrach równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 I jak pomiary? Wyjaśniło się coś? Ja jestem po wymianie rozrządu - zestaw z INA - polecam - silnik po nagrzaniu nie mam charakterystycznego dźwięku jak by coś tarło metal o metal. Ciszej pracuje niż przed wymianą - wymienione koło, zawór ChrL. Wyprzedzenie zapłonu w zakresie -0,5 - 3. Obroty też "falują" 680-720, natomiast odgłos ok, nie ma utykania, przydławiania, nie drga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek2010 Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 @Razor1996 udało się rozwiązać problem z tematu wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razor1996 Opublikowano 11 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 (edytowane) Odpuściłem sobie temat do dziś, dzisiaj wymieniłem kolektor ssący i jest to samo... Powoli tracę już siły do walki z tym samochodem, korci mnie jeszcze sprawdzenie poprawności założenia rozrządu. Edytowane 11 Września 2020 przez Razor1996 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi