Andrzej-2010 Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 26 minut temu, aniewa napisał: Są firmy co wymieniają 1,4 tce na 1,6 16 V. Są firmy co wymieniają na 1,4TCe, Warto zrobić kosztorys naprawy aby wiedzieć na czym się stoi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosska622 Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 (edytowane) Dziękuję za odpowiedzi A możecie polecić firmy które to robią? Edytowane 24 Maja 2022 przez bosska622 Znalazłam na allegro firme co to robi. Oferują też wymianę na 2.0 140 KM za te pieniądze. Myślicie że to też spoko opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 16 minut temu, bosska622 napisał: Oferują też wymianę na 2.0 140 KM za te pieniądze. Myślicie że to też spoko opcja? Bardzo dobra opcja; - silnik wolnossący, nie wysilony, - hydro-zawory - b.dobry do LPG, - kzfr - b; trwały, - bezawaryjność - b. duża - koszty serwisu - niskie - dostępność części - b. dobre, jak również bardzo dobre osiągi , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Słyszałem bardzo pochlebne opinie o firmie z miejscowości Pradło niedaleko Myszkowa. Jeżeli firma o której wspomniałaś jest stamtąd to warto z nimi porozmawiać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 1 godzinę temu, omega napisał: pierwszy raz o tym słyszę Na 1.5 dci też wymieniają: https://archiwum.allegro.pl/oferta/megane-iii-1-4tce-wymiana-silnik-na-1-5dci-montaz-i7144832946.html Jak również na 2.0. Tylko to jest konkurencją dla wielkiego znawcy, wielbiciela i pochlebcy niezawodności 1.4tce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 @bosska622, wiesz co, ja to po raz pierwszy na oczy widzę. Powiem tak, osobiście bym jednak zezłomował samochód. Zapłacisz kasę, powstanie już niesprzedawalny Frankenstein... Ty będąc kobietą, nie będziesz pewnie stała i patrzyła na ręce mechanikom przy takiej przekładce. Trzeba odpiąć mnóstwo kostek itp. Połamią przy tym masę rzeczy, ileś tam nie podokręcają. Nie wiem, mnie to kompletnie nie przekonuje, ale jak pani dziej uzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max_gallek Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Ja bym reanimował. Dzwoń do Wrocławia ! Jak będzie trzeba, przyjadą lawetą, a na stronie mają silniki po 9000 + wymiana 1500 https://franceexpert.pl/silniki-tce/ (chyba że z twojego jeszcze coś będzie) Ja ze śląska mam tyle samo co ty z Poznania. Gdybym był w twojej sytuacji, tak bym zrobił ! I nie bawił się w jakieś swapy itp. No, chyba że sprzedasz tak jak stoi za 10 tys. ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2022 Sprzedaj uszkodzony. Tak jak stoi. To co miałabyś wydać na ewentualne zmiany silnika czy naprawy - czyli pewnie 10 koła wzwyż, dorzuć do tego co dostaniesz za swój egzemplarz i kup coś z lepszą opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yEti1.4 Opublikowano 25 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 8 godzin temu, max_gallek napisał: Ja bym reanimował. Dzwoń do Wrocławia ! Jak będzie trzeba, przyjadą lawetą, a na stronie mają silniki po 9000 + wymiana 1500 https://franceexpert.pl/silniki-tce/ (chyba że z twojego jeszcze coś będzie) Ja ze śląska mam tyle samo co ty z Poznania. Gdybym był w twojej sytuacji, tak bym zrobił ! I nie bawił się w jakieś swapy itp. No, chyba że sprzedasz tak jak stoi za 10 tys. ? Zrobiłbym dokładnie tak samo. Chyba że planujesz zostać z tym samochodem do końca, bo po swapie na inny silnik wóz będzie niesprzedawalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 To tak napiszcie kobiecie, jak to prawnie wygląda, by miała jasność. To jednak dość znaczny przeszczep jest i czy Urząd Komunikacji takie coś przerejestruje a jak nie to diagności prędzej czy później się tego dopatrzą. Ktoś z was przechodził takie coś osobiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosska622 Opublikowano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Dziękuję wszystkim za opinie i odpowiedzi. Ostatecznie sprzedałam auto tak jak stoi za 8000 i jestem mega zadowolona. Wolę dołożyć te 10 k które miałabym wsadzić w naprawę i kupić coś innego, już może trochę wiekszego? kupił je ktoś kto się zajmuje takimi swapami silnikow i będzie przekładał na 1.6,zmienial dokumenty itd itd uff po problemie. Jesteście mega? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 6 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2022 Mądra decyzja. Wszyscy wygraliśmy. Ty masz problem z głowy a za jakiś czas na forum przybędzie nowy, zatroskany użytkownik silnika Tce I tak właśnie ten świat się kręci, oparty na brutalnym prawie przyrody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meganecoupesw Opublikowano 26 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2022 Ile wyszła cię ta przyjemność? Bo prawdopodobnie mam to samo do roboty tyle ze dopiero robiłem test czy płyn chłodniczy jest w układzie spalin i niestety jest .. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 10 godzin temu, Meganecoupesw napisał: Ile wyszła cię ta przyjemność? Przecież napisała, że sprzedała, tak jak stoi za 8k zł. Cena naprawy zależy od weryfikacji, czy tylko uszczelka, czy już już tuleja powiedziała: "dość", al ok. 10k zł trzeba liczyć. https://megane.com.pl/topic/87194-warsztat-do-remontu-silnika-14-tce/#comment-617392 Napisz coś więcej - a najlepiej wklej zdjęcia - bo zaraz będziesz posądzony o fake konto, bo wg niektórych przecież to bezproblemowe silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosska622 Opublikowano 27 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2022 Ogolnie silnika nie opłacało się naprawiac, tam była taka masakra (tłoki, pierscienie, głowica itd) że w grę wchodziła tylko wymiana na inny silnik, najlepiej o innej pojemności bo te są wadliwe i za chwilę mogło by być to samo-nie mówiąc o tym że prawie nigdzie nie idzie 1.4 dostać. Naprawa lub wymiana każdego elementu byłaby jeszcze drozdza, nie licząc roboty mechanika który za 500 zł nie będzie się z tym bawił pewnie z miesiąc. ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi