brudijr Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Dnia 12.09.2019 o 11:23, sebcio76 napisał: Papuga Kurde, fajinie wiedzieć, że jeszcze żyjesz i jeździsz Megi Trzeba powtórzyć spota po Biedronką, ja już Laguna Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karads Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 To i ja niestety się pochwalę , panu się śpieszyło do pracy i postanowił mnie zepchnąć z pasa. Jechałem środkowym pasem ruszając spod świateł a na prawym dalej 3 L były a pan prawym postanowił wszystkich wyprzedzić i się wcisnąć aby zdążyć wyprzedzić L , tylko jakoś mnie nie zauważył a na trąbienie tak jakby nie chciał zareagować. Ja niestety nie miałem gdzie uciec gdyż na lewym auta za mną auta więc hamowanie na maksa nie wchodziło w grę. A pan po wszystkim jak pokazałem aby jechał za mną kawałek dalej aby nie stać na ulicy postanowił mi zajechać ponownie drogę bo jak powiedział myślał że to ja go uderzyłem i chciałem uciec. Wyskoczył z agresją z auta z każdej strony już skasowanego , zobaczył że ma cały tył więc stwierdził że nic się nie stało i chciał jechać dalej ale gdy pokazałem bok to zaczął oglądać swoje auto po czym wypatrzył u siebie uszkodzenia a wtedy zmienił zdanie twierdząc że nie chciał i to on jest winny. Na całą sytuację zatrzymali się jako świadkowie Państwo jadący z tyłu którym podobno też wcześniej wymusił. Pan jak się okazało jest kolekcjonerem takich wymuszeń i szkód , czekaliśmy na policję godzinkę po czym Pan przyznał się do winy i otrzymał 450 zł. Teraz czekam tylko na sygnał z salonu kiedy podjechać zostawić auto tak aby mieli części i auto zastępcze. Z rzeczoznawcą planuję się umówić już w salonie. Uszkodzony błotnik , zderzak , lekko drzwi które też się nie otwierają , kołpak a czy coś jeszcze to będzie wiadomo po oględzinach. @Sarna1 auto trafi do salonu Renault w Łodzi już załatwiłem formalności , salon wysłał zdjęcia i czeka czy zrobią wycenę ze zdjęć czy jednak musi przyjechać na oględziny do mnie rzeczoznawca . Niestety nie mieli auta zastępczego wczoraj a że mieszkam kawałek drogi poza miastem i autem mogłem jechać to wróciłem do domu. Dostałem info że części zamówione i jak wszystko będzie ok to jakoś w przyszłym tygodniu oddam auto do serwisu w salonie. Co do malowania to raczej idealnie będzie ciężko ukryć odcięcie zapewne ale pomijając to auto ma kilka punkcików gdzie powinno się też prysnąć nawet punktowo , najważniejsze aby jeździło bezawaryjnie reszta przynajmniej w tym wypadku jest na drugim miejscu aczkolwiek lubię dbać o auto @Silverek mi te trytki nie przeszkadzają a wcześniej nie przy Megi ale też innych Reniach i nie tylko gubiłem kołpaki więc to tylko asekuracja przed zgubieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 @karads do Jaszpola oddawałeś auto na Brukową czy Przybyszewskiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karads Opublikowano 23 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2020 przepraszam ze dopiero teraz ,oddawałem na Przybyszewskiego gdyż tutaj miałem blizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 30 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 Witam o ja się pochwalę dlaczego moja Meganka zniknęła z ogłoszenia o sprzedaży. Wstawiam zdjęcia Megi - wydawało mi się że lżej oberwała (jednak nerwy i stres robią swoje). Meganka nadaje się tylko na żylety, ale znając życie na aukcji TU jakiś magik ją kupi i będzie za pół roku na otomoto - "ładna Megane, mały przebieg, jeden właściciel, bezwypadkowa". Dla ostrzeżenia wstawię VIN - żeby ktoś się nie naciął. - VF1RFB00356275690 Tak wygląda Megane po spotkaniu z BMW. A tak wygląda sam sprawca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 15 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 Tak jak ja 10 lat temu wjechałam w Forda tak po 10 latach ford wjechał w mój autobus i zrobili ze mnie kanapkę :( Było to z miesiąc temu na trasie S8 pod stolicą. Auto poszło na szkodę całkowitą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 15 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 @Megi98 ale urwał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 16 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 @Krzychu tak urwało, że scenic się złamał ale... jodła w zapasie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 17 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2020 Kuźwa ale mieliście szczęście - dobrze że nic się nikomu nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 8 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2021 Dokładnie tydzień temu pożegnałem scenica. Więcej szczegółów tutaj: https://www.jaslo4u.pl/stluczka-na-skrzyzowaniu-ulic-kraszewskiego-i-szopena-newsy-jaslo-26901 Ubezpieczyciel orzekł szkodę całkowitą, w tym tygodniu odbierają wrak i wypłacają kasę. Mi nic się nie stało, nawet zadrapania. Ale autko zniosło to gorzej. Podaję VIN: VF1JZM6B352923080, bo obawiam się, że auto wróci na drogi, a bałbym się nim jeździć nawet po fachowej naprawie. Naprawę oryginalnymi częściami wyceniono na 61 tys. zł, ale przypuszczam, że jakiś magik to ogarnie za pomocą części ze szrotu. Wyrwany był przegub wewnętrzny po lewej stronie, wygięte mocowanie mcpersona, a przód widać na zdjęciach w artykule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Grubo. Wycena naprawy też gruba. Liczne komentarze pod artykułem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 9 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Niestety, to skrzyżowanie jest feralne. Kierowcy ignorują znaki stop i co tydzień jest tam dzwon. Tym razem trafiło na mnie. Władze miejskie i powiatowe nie mogą się już od kilku lat dogadać w temacie zmiany organizacji ruchu, poprawienia widoczności, itp., a jadący prawidłowo kierowcy obrywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papf Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 No to może zrobić rondo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Może część osób czytających się skrzywi ale mandaty powinny być znacznie wyższe (niestety). Dużo osób po prostu z premedytacją olewa znaki, nakazy itd. Jakby za zignorowanie STOPu był mandat rzędu 3 tys. zł to by się pilnowali. U mnie jest to samo, a jak ktoś stanie prawidłowo na STOPie przy pustej drodze to podjeżdżanie i strach czy mi tył nie wjedzie. Jadąc przepisowo jest się często terroryzowanym przez innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 a może nie wysokość mandatu a nieuchronność kary? ja uważam ze ten drugi czynnik bardziej dyscyplinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi