gojgien Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 A obwód czujnika masz sprawny??? Może brak połączenia skoro po podmianie efekty identyczne???? No i zasadnicze pytania, grzałki i przekaźniki posiadasz??? Zdejmowałeś osłonę, by z lewej strony na zespół nawiewu popatrzeć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 grzałki są bo w tamtym roku działały. Sprawdzałem organoleptycznie. Podejrzewam, że coś nie tak jest w ustawieniach UCH. Tylko nie wiem jak to sprawdzić. Dodano: 09 gru 2012 - 19:05 Czy można tę grzałkę jakoś "pokazać" UCH, wprogramować, czy sobie odpuścić i kombinować przełącznik manualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Clipem - można te grzałki włączać i wtedy słuchaj czy tykają przekaźniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 o to chodzi, że clipem grzałki zostały włączone i sprawdzając działanie, przekaźniki cykają. Ale same z siebie już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Sprawdz czy grzałki mają mase bo bez tego nie będą grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 przy włączeniu clipem sprawdzalismy pobór prądu i grzałki grzeją , działa 1 przekaźnik i drugi też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Więc nie są dobrze skonfigurowane w UCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowaldo Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Dwa popołudnia w garażu i udało się zakończyć projekt "grzałka" w megance. Najwięcej zabawy było z przepuszczeniem kabli przez ścianę grodziową. Jako ciekawostkę dodam, że przekaźniki zamontowałem w skrzynce bezpieczników pod maską. Jest tam dużo miejsca i teraz nie mam problemu z cykaniem przekaźników :D Po włączeniu na komputerze leci miłe ciepełko, a prace grzałek sygnalizują diody led zamontowane w pustym gnieździe włącznika esp. Dziękuję kolegom, którzy wcześniej walczyli z montażem grzałek i podzielili się swoją wiedzą. Polecam wszystkim takie grzałki w 1.9 dCi, komfort temperaturowy podczas ruszania z zimnym silnikiem bezcenny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 kowaldo :D jeszcze manual z fotorelacją w downloadzie by się przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowaldo Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Zobaczymy, choć nie ukrywam, że nie miałem wtedy dostępu do aparatu. Tekst na pewno powstanie, może kilka zdjęć uda się zrobić kiedyś przy okazji jakiś prac planowych (choćby czysczenie egr) kiedy trochę bebechów z pod maski wyciągam. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez kowaldo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 teraz uważaj, byś z podniecenia nie zjarał za szybko akumulatora. w końcu najniższa moc grzałek to 1000W, więc to jest pikuś w porównaniu np. z ogrzewaniem tylnej szyby (240 W) + kpl. świateł (przyjmijmy ok. 150 W) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 U mnie też w końcu działa nagrzewnica:):D Mechanik włączył opcje 1000 W i jest git. Pierwsze pstryknięcie przekaźnika słychać prze włączeniu nadmuchu na 1 (nawet zimnego nadmuchu) obroty wtedy mam prawie na 1000, drugie pstryknięcie jest ok 1500. Dlaczego tak jest?? Jakie "spustoszenie" może zrobić taka nagrzewnica np akumulatorowi?? Kusi mnie włączenie opcji 1800W, ale nie wiem czy gra jest warta świeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Jak masz alternator Bosch 150 A to śmiało włączaj. Komputer sterujący włączaniem grzałek najpierw zabezpiecza odpowiednie ładowanie akumulatora a dopiero potem przyjemności. Ja mam altek 150 A i całą zimę jeździłem na "auto" i 22 st. C. Ani razu nie doładowywałem akumulatora a jeżdżę głównie po mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 a da sie dostać do alternatora i jakiejś tabliczki znamionowej bez rozbierania połowy samochodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 podniesiesz maskę i lookniesz w lewo, w dół i widzisz parametry altka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi