Nel Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Są dwa rodzaje grzałek -w megankach jest 1000W podzielone na 3 grzałki po 333W i w Scenikach 1800W. 1 przekaźnik włącza 333W 2 przekaźnik włącza 666W 1 i 2 przekaźnik to dopiero 1000W Ile ma być włączonych przekaźników i których decyduje UCH na podstawie mocy alternatora w danej chwili. Ja mam 1000W i alternator 110A (benzyna) jak jadę to włączają mi się oba przekaźniki(1000W) gdy stanę na światłach to po chwili przełącza się na 666W a jak stoję dużej to 333W. Kiedyś czekając na kolegę z odpalonym silnikiem po paru minutach komputer wyłączył wszystkie ,aby nie doprowadzić do rozładowania akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Są dwa rodzaje grzałek -w megankach jest 1000W podzielone na 3 grzałki po 333W i w Scenikach 1800W. czyli opcja 1800W w Megane to fikcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Tak wyczytałem w serwisówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 A ja zapytam, czy warto zamontować do megane grzałkę? i czy dużo roboty jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Ja jestem zadowolony .A jeżeli chodzi o ilość pracy to zależy jakie wybierzesz rozwiązanie (fabryczne czy indywidualne)oraz od umięjętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Tak jak pisł Mrarek, mama alternator 150A firmy Bosch ale Mrarek z tego co widzę to ma Scenica i w tym momencie potwierdza się teza która wraz za serwisówka przytoczył Nel. Co to są te RCH Nel?? Gdybym podłączył jeszcze raz clipa i włączył opcje 1800W byc może po prostu wywaliło by jakiś błąd, niestety 70 zł za wywalenie błędu to troche dużo:] Edytowane 18 Grudnia 2012 przez remuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 1000W grzałka składa się z 3 osobnych spiral grzejnych (RCH)a w 1800W z 5 osobnych grzałek .1000W sterowane dwoma przekaźnikami a 1800W trzema przekaźnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Mam scenica, alternator bosch 150 A, powinno być 1800 W i 3 przekaźniki. Zlokalizowałem dwa w jednej puszce a gdzie trzeci? Mam podłączone diodki do tych dwóch i gdy one świecą to jeszcze coś cyka. Może to ten trzeci? Może jakaś podpowiedź? Te dwa są dobrze widoczne po zdjęciu kratki nawiewu na boczną szybkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
energyypl Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 ja mam climatronica i nie mam grzałeczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Bo masz benzynkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gungosa Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) ja mam diesla i te grzałki co są to chyba nie działają jade -7 przez 4kilomentry a w srodku zamarzam ;/ Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :D :) -Prezes Edytowane 14 Marca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 A może po prostu ich nie ma w aucie. Pierwsze co sprawdź czy są, bo to, że masz diesla wcale nie oznacza, że są grzałki. Ja w swoim sceniolu ich nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gungosa Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 a podpowiesz mi jak sprawdzić czy są w którym miejscu sie ich spodziewać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 W tym temacie już wszytko opisano. Gdzie są, jak działają, co musi być spełnione żeby się załączyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Proszę - NIE BIJCIE mnie, ale jestem w robocie, mocno napalony na te grzałki, temat ma 12 stron - więc nie mogę sobie pozwolić na wertowanie go teraz, a ja bym JUŻ chciał wiedzieć czy moje napalanie się na te grzałki ma w ogóle sens. Proszę Tych bardziej doświadczonych o odpowiedź na mocno nurtujące mnie teraz pytania: 1. W mojej benzynie 2.0 mam w okolicach zaślepki pod grzałkę grubaśne kable z wtyczką do grzałek. Czy to oznacza, że łatwo ją mogę podłączyć? Tylko kupić na allegro, wyciąć otwór, wpiąć wtyczkę w grzałki i na jechać na CLIPa by włączyć - czy coś jeszcze? jakieś przekaźniki, bezpieczniki i inne zniechęcające czynności? 2. Czy grzałki włączają się TYLKO w opcji "dobra widoczność" [tak tu chyba jest pisane] - czy zawsze gdy jeszcze płyn chłodniczy za zimny? Bo ja bym chciał, by szybciej było w kabinie cieplej niż tylko dobra widoczność. 3. Czy warto? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi