clodiszon Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Nowy oryginalny ogranicznik nie jest taki drogi a teraz poprawili jego konstrukcję i ma metalowe tulejki a nie plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopek00 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Dnia 24.12.2017 o 12:30, ziolo napisał: Nie papuguj. ile kosztuje oryginał? Może warto kupić zamiennik - http://allegro.pl/ogranicznik-drzwi-przod-renault-megane-iii-fluence-i6745333737.html? REGULAMIN 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Oryginał ok. 80 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 http://allegro.pl/ogranicznik-drzwi-przod-renault-megane-iii-fluence-i6745333737.html Nie polecam tego zamiennika, niby 40 zł, na początku działa ok, drzwi się otwierają i zamykają cichutko jak w nowym oryginale, gdy na dworze wilgotniej to zaczyna się go słyszeć, mam go jakieś 4 miesiące i jak otwieram drzwi to sie wk... co tak do (cenzura) strzela, jakby drzwi miały jakiś luz, NIE POLECAM stracona kasa, lepiej wydać 80 zł na porządny ori i wiesz, że będzie Ci służył, nie zrób tego błędu co ja, na lato wymieniam na ori. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Nie mam pojęcia czemu sobie tak komplikujecie sprawę z ogranicznikiem. Czy to wymiana całego za 40-80 zł czy tylko tulejek za 8 zł to tyle samo roboty. Oprócz tulejek to tam nic więcej się nie zużywa. W maju kupiłem tulejki z tworzywa od użytkownika @samuel_83 i z czystym sumienie mogę je polecić. Drzwi naprawdę chodzą bardzo cicho i czuć charakterystyczne punkty ogranicznika. Jedyne co musiałem poprawić to rozwiercenie otworów o 0,5 mm bo były za ciasne. Wynikło to z tego, że ktoś tak podał wcześniej takie wymiary. Edytowane 12 Stycznia 2018 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Wymiana samego ogranicznika, a wymiana tulejek to nie jest raczej to samo - przy samych tulejkach trzeba dodatkowo wyonaczyć te elementy, a później to zonaczyć do kupy. Zatem potrzebny jest dodatkowy zestaw narzędzi Sam tak robiłem ponad rok temu i póki co jest OK. Natomiast kolega @gRRuby pisał, że ograniczniki do SCIII staniały i można kupić za 60 PLN (przedni) i sam się chyba skuszę, bo drugie przednie drzwi się odzywają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 A to "wyonaczenie" i "zaonaczenie" to nie jest jakaś skomplikowana czynność i nie potrzeba żadnych specjalnych umiejętności i narzędzi. A ile satysfakcji i dodatkowych browarów z zaoszczędzonych pieniędzy. W każdym bądź razie ja osobiście polecam wymianę samych tulejek dla tych co mają ciut smykałki w robótkach ręcznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Prawda - co samemu zrobione to cieszy. Potrzebne (o ile dobrze pamiętam) młotek, jakieś cążki i kawałek imadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek1 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Ja regenerowałem ostatnio pod blokiem. Teraz jest cichutko. Wystarczyły kombinerki i zwykłe klucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Witam. Ale do wymiany ogranicznika trzeba cały bok drzwi odtegować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszekf Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Trzeba odtegować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek1 Opublikowano 10 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Tak, musisz odtegować cały boczek drzwi. Musisz odkręcić śrubki: pod klamką, pod osłoną lusterka, dwie na dole drzwi, jedna od strony zamka. Podważasz boczek od spodu i ciągniesz do góry (na forum kilka osób pisało, że połamało zaczepy - mi się nic nie urwało). Musisz odkleić trochę osłony w dolnym otworze poniżej głośnika. Wykręcasz ogranicznik i robisz regenerację. Ja dostałem instrukcję nawet od sprzedawcy z allegro użytkownik marianSQ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 11 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Dzięki za profesjonalne wyjaśnienie tematu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelek1 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Dla zainteresowanych umieściłem krótki manual jak zregenerować ogranicznik drzwi w Megane III. Do innych pewnie będzie to analogiczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi