mayn Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Jeśli pozwalają Ci środki finansowe to bierz 1.2 TCe. Wolnossący 1.6 16V to już przeszłość, hałas przy wyższych prędkościach, w zasadzie niezauważalna różnica między nowym Meganem III 1.6 16V a Meganem II 1.6 16V z 2003 roku. Oba podobnie buczą pry 120 km/h. Natomiast w 1.2 TCe jest zupełnie inaczej. Z ciekawości czym obecnie jeździsz skoro 1.2 TCe zrobił na Tobie wrażenie... ? Którą wersję TCe tesowałeś 115 czy 130 ? Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funyboy Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) jeżdziłem tce 130- moje auto ma 90KM, różnica kolosalna....nniestety 1.2 tce to inna kasa tylko 1.6 mieści się w moim przedziale cenowym i tylko na niego jest tak duży upust. Jestem ciekaw jak duża różnica jest między 1.6 a 1.2tce bardzo duża, duża, czy mała. dodam że jeżdze delkatnie 100-120 km/h max. Elastyczność 130 tce to szok dla mnie :D Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez funyboy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Jaśniej napisz w czym masz te 90 KM i jaki silnik. Również poluje na 1.2 TCe w Meganie IV, chcę mieć obiektywne porównanie. Mam dużą nadzieję że zgodnie z zapowiedziami Megane IV zostanie odchudzone o 100 kg lub więcej od obecnej generacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funyboy Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 z14xep benzyna opel. Jeżdziłem tce 130 nie wiem jak idzie tce 115 - pewnie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 z14xep benzyna opel. Jeżdziłem tce 130 nie wiem jak idzie tce 115 - pewnie podobnie. Raczej ciut gorzej. TCe 130 ma nieco krótszą skrzynie biegów, natomiast TCe 115 ma nieco dłuższą - przy 150 km/h ma ~3100 tyś obr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funyboy Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 a jaką skrzynie ma 1.6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Z tego co mi wiadomo 1.6 16V w 6 biegowej skrzyni ma między 2700-2800 obrotów pry 100 km/h. Ostatecznie niech potwierdzą ich użytkownicy...1.6 16V nie tylko jest głośniejszy, oraz nie posiada wygłuszenia jak 1.2 TCe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja jeździłem skodą octavia 1.4 TSI 140 KM i różnicy nie czułem a nawet gorzej był niż u mnie. Tylko ma leprze klimatyzację niż renault... Jak włączony silnik i wyjdę z auta to prawie nie słychać że pracuje, a w środku to słychać... Edytowane 6 Sierpnia 2015 przez airbites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funyboy Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 nie posiada wygluszenia?jakiego? nie może być <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Papuga Pod maską. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funyboy Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 napewno? nawet w wersji limited? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Też potwierdzę, że klima w M3 to taka za mocna nie jest , ale ....jest :) Zaletą jej jest , że nie za bardzo obciąża silnik, a co za tym idzie nie robi się auto mułowate i spalanie też mocno nie wzrasta , jak się klimę włączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 napewno? nawet w wersji limited? Musisz osobiście sprawdzić w salonie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Przejedź się jeszcze z silnikiem dci. Możesz nie zauważyć , że to diesel jest ;P To prawda, o kulturze pracy juz nie wpominając. Ja wprawdzie nie jechałem takim autkiem ale parę razy pzrechodziłem obok i byłem zaskoczony jak równo i w miarę cicho pracuje bez tego klekotania, które maja pozostałe wysokoprężne starszej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funyboy Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 tylko benzyna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi