Geble Opublikowano 6 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 1 godzinę temu, LTar napisał: Problem polega na tym, że nie ma na co wymienić. Powiedzmy, że znam kogoś z nowym VOLVO s90, najbogatsza wersja, najmocniejszy silnik. Ogólnie podobne problemy... Miałem OPLA - jeszcze większe problemy niz w RENO. Taką mamy produkcję. Ja łącznik lewy miałem wymieniany po coś około 8000 km, a prawy po 11 000km + osłony obudowy amortyzatora (obie strony) bo coś skrzypiało, pękało przy kręceniu kierownicą. Jak to nie ma na co wymienić, bez problemu zamieniłbym teraz moje Reno na... Porsche Panamerę Turbo Każdy jeden egzemplarz, który wyjeżdża z fabryki jest dokładnie testowany przez kilka godzin. Kiedyś czytałem o produkcji i całym systemie testowania jakości w fabrykach Porsche. Miałem dwa Ople i z każdego byłem niezwykle zadowolony. Astrą 3 zrobiłem prawie 100k i oprócz elementów eksploatacyjnych miałem jedynie problem z sondą lambda, którą wymieniałem dwa razy. Drugi raz z winy mechanika, bo za pierwszym razem włożył nie tę co trzeba. Najbardziej zadowolony byłem z Insigni, którą też zrobiłem prawie 100k km i tam nie działo się nic poza wymianą oleju itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) tia;) ja też miałem opla astre 3 nawet nową z salonu. Też się z nią nic nie działo, ale to konstrukcja z 2004 roku. Insignia 1 generacji z 2009 roku, więc jeszcze na pograniczu. Mówimy o autach obecnych, Mokka, grandland, astra - z aluminiowym blokiem silnika itd itd Przesiadłem się na RENO bo Opla miałem już dosyć, ciągle skrzypiał pedał sprzęgła i nikt przez 2 lata nic z tym nie zrobił, a auto było rozebrane. Ten typ tak ma. I chyba w ciągu 4 lat z 10 napraw gwaranycjnych. A przy astrze 3, była przez 4 lata 1 wymiana oprzyrządowania turbo za 250 zł. P.S. polecam wejść na mokkaforum i poczytać, albo na forum astry Edytowane 6 Września 2018 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal39 Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 5 godzin temu, Geble napisał: Pan serwisant stwierdził, że mają pełno łączników stabilizatora na stanie, bo co chwile ktoś wymienia w Talismanach, Megankach i Espace'ach. mhm, czyli nic od Laguny II sie nie zmieniło, tez to ciągle wymieniam. Ostatnio jakieś wzmocnione, co mają wytrzymać na dłużej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegla11 Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Mi robili przy 30 tys z prawej strony, ale patrząc na coraz niższe profile opon nie ma się co dziwić że zawieszenie szybciej siada bo opona już tak dobrze nie amortyzuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal39 Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 a jakie to są koszta po gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 7 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Szczerze mówiąc może nie być kosztów, gdyż każda nowa część wymieniona w aucie ma 2 lata gwarancji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Witam mam pytanie czy u was podczas ruszania na śliskiej drodze takiego gwałtownego podskakuje koło i tak stuka w środku. Chodzi mi o sam moment ruszenia z miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) @slawlik2 nie opisujesz czasami działania sytemu przeciw boksowaniu kół ASR? Edytowane 15 Września 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 15 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Nie bo ewidentnie koło podskakuje. Pewnie to jest przypadłość przedniego napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
insaimz Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Witajcie, mam wymienione oba łączniki. Niestety nie były wymieniane za jednym razem i musiałem jeździć do nich dwa razy. Czy te nowe też tak szybko Wam siadają? Mam się nastawić na regularną wymianę łączników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro74 Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Jestem po wymianie obu łączników (przebieg ok. 28 tys. km). Stuki było słychać głównie przy wolnej jeździe, nawet na niewielkich nierównościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal39 Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 ciekawe jak to jest w niemieckich.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 liczne poprzeczne nierówności na drogach + duże ciśnienie w kołach, ewentualnie niski profil opony i nieważne czy japońskie, niemieckie, szwedzkie czy francuskie wcześniej czy później musi coś się zużyć i stukać, do tego dochodzi styl jazdy, np.gdy pewna pani za kółkiem przeskoczyła przednimi kołami krawężnik przy wjeżdżaniu na parking i podobnie jeździ na co dzień, ktoś później powinien się dziwić, że japońska fura a puka... ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokon4 Opublikowano 12 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Cześć, jestem po pierwszym przeglądzie gwarancyjnym po roku użytkowania. Serwisant zapytał czy zauważyłem coś co może mnie niepokoić. Powiedziałem, że w ostatnim czasie coś zaczyna stukać w przednim zawieszeniu. Diagnoza: łączniki do wymiany! W ramach gwarancji wymienili na nowe - zobaczymy ile posłużą. Dodam, że te oryginalne siadły przy przebiegu ok.10.000 km. Oszczędzę sobie komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 13 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 tokon4 - na jakich kołach jeździsz ? Jakiej firmy łączniki idą teraz na pierwszy montaż w m4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi