Lelupi Opublikowano 29 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2020 Takie jakie dopuszcza homologacja w danym kraju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2020 Osram dostał homologację, cały czas rozszerzają listę homologowanych pojazdów. https://www.osram.de/am/night-breaker-led/night_breaker_led_kompatibilitaetsliste.jsp?mkt=/ledcheck/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Może trochę odgrzeję kotleta ale czy ktoś może polecić dobre ledy? Te Osram kosztują 600zł, a tyle nie zamierzam wydawać na oświetlenie. Obecnie mam zamontowane led, odcięcie spoko jednak są "ciemne" nie oświetlają dostatecznie drogi. Fakt jest taki, że soczewka nie będzie miała problemu z odcięciem więc pozostaje kwestia cambusa i właśnie jasności. p.s Wszystkim uprzejmym "umoralaczom" dziękuję za kolejne posty dotyczące legalności, homologacji itp. Każdy z nas jest dorosłym człowiekiem i wie na co się pisze decydując na takie żarówki. Wpisy i odpowiedzi jakie to szkodliwe, powodują tylko to że temat ma 6 stron bezużytecznych informacji i przekonywania się na wzajem o swojej racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Masz jeszcze philipsy i całą gamę chińczyków. kupuj z Amazona to sobie potestujesz - nie pasuje to odsyłasz https://www.amazon.pl/Breaker-większa-pierwsze-dopuszczeniem-drogowego/dp/B08DNZMC11/ref=sr_1_1?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=Led+h7&qid=1615203997&sr=8-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Ło Panie, dalej za drogo.. maks to do 350 zeta mogę na to przeznaczyć. Myślałem jeszcze o takich https://www.empik.com/zarowka-led-osram-zastepujaca-h7-2-sztuki,p1250131867,motoryzacja-p?gclid=EAIaIQobChMIhPCfuuyg7wIV04bVCh2dBAk0EAQYAiABEgIBmfD_BwE&gclsrc=aw.ds ewentualnie https://allegro.pl/oferta/zarowki-philips-ultinon-6500k-led-gen2-h7-2szt-10115773634?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_chemiakcesor_pla_&ev_adgr=Wyposażenie+i+akcesoria+samochodowe+-+Żarówki&gclid=EAIaIQobChMIxM-L4-yg7wIVg4jVCh0_MQMgEAQYAyABEgJWRPD_BwE Chińczyka już mam i trochę za drogo wyjdzie takie kupowanie na próbę. Twój pomysł ze zwrotem bardzo fajny - dzięki, przemyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 Dnia 8.03.2021 o 12:47, Sarna1 napisał: Masz jeszcze philipsy i całą gamę chińczyków. kupuj z Amazona to sobie potestujesz - nie pasuje to odsyłasz https://www.amazon.pl/Breaker-większa-pierwsze-dopuszczeniem-drogowego/dp/B08DNZMC11/ref=sr_1_1?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=Led+h7&qid=1615203997&sr=8-1 Jakby ktoś testował w Megane to czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 23 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 Dnia 18.02.2019 o 15:25, Papf napisał: Ciekawie Jechał ostatnio jakiś debil za mną z takimi żarówkami. 100m przed nim nie widziałem nic bo mnie oślepiał, światło miałem centralnie w samochodzie, a on na ulicy z 10m miał oświetlonej drogi. Musiałem spieprzać na pobocze, żeby mnie wyprzedził. Myślałem, że go zatrzymam i kręgosłup połamie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawrob Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Witam! Nabyłem Narva LED H7 6500K 12V 24V 24W. Pytanie o mocowanie ich w gnieździe reflektora - oryginalne są mocowane na takie sprężyste druciane zatrzaski. Problem jest taki że wiatraczki są zbyt duże aby te zatrzaski przeszły przez nie.. Chyba ,że ja robie coś nie tak.. Jak macie takie retrofity zamontowane? Co do możliwości tych żarówek jeszcze nie sprawdzałem - jak zamontuję dam znać. Jawrob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Generalnie to w opakowaniu powinna byc instrukcja Oddkręcasz wentylatorki nie wiem czy masz odpinane przewody ale raczej tak i mozna spokojnie wrzucic w lampe sam zarnik led zapiac spinka i dokrecic wentylatory jakby aie oe pokrywa nie zamykala z racji wysunietego radiatora z wentylatorem to na portalu aukcyjnym sa glebsze kapturki powodzenia i daj znac jak poszlo. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.7 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawrob Opublikowano 7 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Ok na necie znalazłam instrukcję w paczce z żarówkami nic nie było..Świecą dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazionator Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 (edytowane) @jawrob A jak wygląda linia odcięcia? Masz soczewki w reflektorach? Edytowane 22 Maja 2021 przez Kazionator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 (edytowane) Za takie oślepiające, ledowe dziadostwo bez homologacji to nakopałbym do dupy gdybym spotkał. Edytowane 22 Maja 2021 przez sKarlosMegane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Renia08 Opublikowano 22 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 W dniu 7.05.2021 o 11:51, jawrob napisał: Ok na necie znalazłam instrukcję w paczce z żarówkami nic nie było..Świecą dobrze. Taaaaa, 200 metrów przed Tobą kierowca ma wypalony mózg i oczy. Jechałem już przed takim to musiałem spieprzac na pobocze. Do lasu możesz z takimi światłami albo w pole orać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3drula Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 o ile masz soczewki a jak tak to czyste, dobre odbłyśniki i elegancko ustawione światła, okej. dla mnie to są warunki które muszą być spełnione, inaczej będą świecić bardzo źle i jak przedmówcy napisali, będziesz oślepiał wszystkich jadących z przeciwka, plus tego przed Tobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 23 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2021 Nie ma szans na dobre ustawienie wszelakich LEDów nawet w lampie z soczewką, gdyż źródło światła nie świeci równomiernie dookoła 360* tak jak przekładkowo bańka żarnika ksenonowego czy włókno wolframowe w zwykłej żarówce halogenowej. Na rynku pokazały się wersje z trzema LEDami umieszczonymi pod kątem 3x120*, ale nie świeci to poprawnie i nadal jest dużo bocznych refleksów, które to oślepiają innych uczestników ruchu. Słusznie wspomniał jeden z kolegów nadają się do jazdy po lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi