pbet Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Jeśli myślisz o Valeo First to sobie odpuść, jeśli normalne Valeo to będą ok ale pewnie droższe od OEM. Zimą szczególnie dobre wycieraczki się przydają, a to, że słyszysz obecne może wynikać z ich niskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Nie ma co kombinować, obecnie w dobrej cenie można kupić oryginalne wycieraczki do M3 na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 51 minut temu, Lelupi napisał: oryginalne wycieraczki do M3 na Allegro. https://allegro.pl/renault-megane-iii-3-wycieraczki-piora-przod-org-i7017297200.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=ZGVmOTkwZGQtMDE0Ny00ZjE5LThhYjItOGQ4ZTdlZDlmMDA4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=36688656-bec6-41d0-a44a-f6aea7f7d5e6 o takie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Dokładnie. Nawet od tego sprzedawcy kupuję i polecam go na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Zamówione. Mam nadzieję, że się sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 @maciejmacku Będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Ja też kupiłem u tego sprzedawcy, przeleżały miesiąc i w piątek zamontowałem. Ciekawostką jest to, że zdejmując stare - złamałem mocowanie w jednej, co mi się nigdy do tej pory nie zdarzyło (a wymieniałem już w MIII 2x, nie licząc takiego samego systemu w MII) - także na spokojnie W każdym razie, jeśli masz takie sobie wycieraczki, to na zimę koniecznie bym je zmienił. Śnieg + błoto spod kół + mażące wycieraczki = totalny dyskomfort kierowcy. Choć faktycznie zimą się niszczą bardziej niż latem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Chyba nie ma żadnej filozofii, trzeba zmieniać 2 razy w roku - pierwszy komplet przed deszczową jesienią, drugi po zimie, gdy się zużyją przez mróz. Nie wiedziałem jedynak, że słabe pióra mogą narobić mnóstwo drobnych rysek na szybie. Mam nadzieję, że te oryginalne będą ok. W moim mieście jest serwis, który poleruje przednie szyby, może niedługo się skuszę, żeby pozbyć się tego mankamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 @maciejmacku, skąd jesteś jeśli można spytać? Szukam od jakiegoś czasu jakiegoś sprawdzonego warsztatu, który podejmuje się polerki szyb. U mnie jazda pod słońce to istna katorga przez te zarysowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maryann Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Ten wątek miał sens, kiedy pióra kosztował ponad stówkę i sporo więcej, a wiele była szjsu,. Jak teraz na miejscu w sklepie w Krakowie kupuję komplet Valeo za 50,- to czego więcej chcieć? I na pewno dwa razy w roku ich wymieniać nie zamierzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Zauważyliście że guma twardnieje tylko wycieraczce od kierowcy i to zawsze. U mnie, oryginał i zamienniki nie wytrzyma więcej niż rok od strony kierowcy i robią się twarde. A od pasażera są ok, nawet 3 lata wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordboss Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Mnie te z linku (oryginał) po 2 miesiącach mazały, aktualnie po pół roku nadają się do wymiany. Podpytałem kolegi który jest produkt menagerem w Valeo o wycieraczki to posiedział że wycieraczki mają ksywkę Vale(t) o Więc coś w tym musi być spoko kto pracuje w firmie która to produkuje i ma takie zdanie. Szkoda że nie znam producenta tych co na 1 montaż szły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Panowie @maciejmacku i @droopy osobiście bałbym się polerowania przedniej szyby. No chyba, że faktycznie w mega profesjonalnym zakładzie, który da mi gwarancję, iż nie będzie ona po tym zabiegu zniekształcała obrazu. Takie polerowanko też nie ma zbytniego sensu wg mnie bo i tak po jakimś czasie rysy i tak się odnowią. Lepiej chyba ciułać powoli na nową szybę. Powiem Wam jako ciekawostkę, że nie wiem dlaczego ale w młodszym służbowym aucie mam mega dużo małych rysek, że pod słońce faktycznie średnio cokolwiek widać. Wycieraczek przerobiłem już 3 komplety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 @lordboss, a widzisz - ja też byłem sceptykiem, bo zużywam wycieraczki jak... w każdym razie bardzo szybko, a ostatnie (oryginały) założyłem w listopadzie 2017, więc wytrzymały blisko rok. Dlatego je polecam. A na upartego dałoby się jeszcze z nimi jeździć, ale po cóż, skoro - jak zauważył Kolega @maryann - kosztują bardzo przyzwoite pieniądze (do MII w 2013 roku oryginały kupowałem za ca. 100 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 1 godzinę temu, droopy napisał: @maciejmacku, skąd jesteś jeśli można spytać? Głogów, dolnośląskie. Serwis "MK Garage", mają profil facebook'owy. @pbet nowa szyba to duże koszta niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi