Janek11 Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Witam Serdecznie, niestety nie znalazłem na forum, czy ktoś orientuje się jakie są wymiary tych nieszczęsnych tulejek do ogranicznika do Megane 3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Słabo szukałeś bo w tym wątku w poście z 5 kwietnia @mariuszekf podał wymiary. https://megane.com.pl/topic/47295-strzelający-ogranicznik-w-drzwiach/page/9/#comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek11 Opublikowano 25 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2021 Mea Culpa - nie dopatrzyłem. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochal Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 szukam sruby ogranicznika dzwi na torx l40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 6 czy 8 potrzebujesz? czy do tylnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krogoth Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Nie mieliście problemu z tą śrubą od strony słupka? Próbowałem dzisiaj porządnymi kluczami Torx 40, 2 różnymi i już mi się nieco obrobiła. Udało się zrobić może jeden obrót. Idzie BARDZO ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Spróbuj śrubokrętem udarowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krogoth Opublikowano 28 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2021 Dzięki. Nawet nie wiedziałem, że jest takie cudo. Poszukam jakiegoś. Szkoda by było rozwalić śrubę do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 29 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Nie wiem czym to próbowałeś odkręcać , ale używając markowej nasadki z kluczem 1/2 cala taka śróbka nie sprawia najmniejszego problemu.Najgorzej gdy kluczem z plasteliny nie trzyającym wymiaru lub z zabrudzonym otworem w śróbie próbujesz i niszczysz klucz i śróbe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 7 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2023 Czy strzelanie ogranicznika drzwi czymś grozi oprócz efektu głosowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Teoretycznie nic się nie powinno stać. Ale wymiana tego nie jest jakoś mocno skomplikowana. Tylko czasem nie zakładaj z teflonu, bo to zbyt miękki materiał jest. Z doświadczenia kilku znajomych wiem, że teflon daje radę ale szybko się znowu zużywa. Znajomy mi kiedyś na warsztacie dorobił ale nie pamiętam już nazwy tego tworzywa. Kilka latek minęło od wymiany i dalej cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 W R19 strzelało. W L2 strzelało. I w Megane też strzela tylko ostatnio częściej:D. A dopiero wymieniałem podnośnik szyby i nie pomyślałem żeby to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 8 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Mam MIV i już zaczynało strzelać w drzwiach kierowcy, ale zastosowałem suchy smar z teflonem aby nie lepił się brud i na razie cisza. Wygląda na to, że należy smarować zanim zacznie. Jedynie w MII mi nie strzelały drzwi i w Clio II - choć ogranicznik tak sam jak w tych nowszych autach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 To nie jest tylko przypadłość Renówek. Niestety z czasem wyrabia się ta tulejka i trzeba zmienić i mieć znowu ciszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 14 godzin temu, szwagier24a napisał: Jedynie w MII mi nie strzelały drzwi Potwierdzam, ponad 10 lat jeździłem SC II i w żadnych drzwiach ogranicznik nie strzelał. W obecnym SC III co pięć lat wymiana tulejek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi