ROBRAT Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Właśnie o to pytam może ktoś był i widzał jak to się odbywa w naszych meganach?!Jeśli wystarczy taki wynalazek to przez fale radiowe to pójdzie nie igerując w komputer.Pojawił się taki sprzęcik na all...o 230PLN lepiej dać raz niż za programowanie w ASO 200PLN.Niby uwzględnione jest tam Renault i sprzedawca pewnie to potwierdzi no ale jest zawsze ryzyko czy zadziała.Dobrze mieć potwierdzenie od kogoś kto widział jak to się odbywa i czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Cześć W Megane III Scenic III czy Laguna III procedura wygląda tak: Trzeba najpierw aktywować czujniki w UCH i Liczniku później za pomocą Clip'a włączyć w UCH procedurę dodawania czujników i wtedy potrzeby jest sprzęt do wzbudzania każde koło po kolei po zakończonej procedurze robimy odczyt czujników też procedura jest w UCH i wzbudzamy jeszcze raz i od tej pory mamy czujniki widoczne na liczniku. Ja mam taki działa jak należy zasilany jest baterią 9V https://www.olx.pl/oferta/aktywator-tpms-wzbudzacz-programator-czujnikow-cisnienia-kol-polski-CID5-IDegQ3h.html#a8d6bfee91 Pozdrawiam Edytowane 27 Czerwca 2018 przez tomakur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Czyli-jeśli dobrze rozumie to samo to urządzenie nie wystarczy?potrzebna jest pomoc clipa ingerując w komputer i uch?Nawet jak już te koła zimowe miałem dopisywane i aktywowane przez ASO?ale jak wiadomo,że nie mając HF same nie wczytają się.Czy może gdzieś w kompie są te czujki wpisane i trzeba tylko je wzbudzić tym urządzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 28 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Cześć Żeby przyuczyć czujniki to trzeba CLip'a i wzbudzacz Chyba że masz kogoś z innym urządzeniem jak ten z filmu i włączone są funkcję TPMS w aucie to też to zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pole Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Cześć, czyli jak rozumiem jeżeli dokupię drugi komplet felg i nie bede miał tych specjalnych wentyli to jedyne co mnie negatywnego czeka to komunikat wyswietlony na ekranie i nic wiecej? Nie bedzie piszczec? Megane III 2016 Limited REGULAMIN 5.6 literki PL. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Piszczeć nie będzie w trakcie jazdy, ale chyba po odpaleniu usłyszysz dźwięk ostrzegawczy, no i zobaczysz komunikat na liczniku, do tego pomarańczowa kontrolka, która będzie się palić przez cały czas. Mnie by to wkurzało Poza tym, przyzwyczaiłem się do wiedzy 'jak tam koła' i w aucie bez czujników czułem się nieswojo (np. po wjechaniu w dziurę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Wyrzuci ikonkę z błędem ciśnienia (takie U z wykrzyknikiem) i będzie palił się kluczyk... denerwujące, ale da się żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Żyć się da, to pewne. Ale fajnie jest również żyć korzystając z udogodnień technologii, gdzie informacja o stanie powietrza w kołach jest >>małym Miki<<, a może się przydać w trakcie podróży. Zachęcam do nierezygnowania z tego pomiaru, jeśli się nie musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Eee da się żyć z tym kluczem na desce. Jeździłem dwa tygodnie na zapasie i jakoś mi to nie przeszkadzało. Nawet nie zauważałem, że coś się tam świeci. Podobnie z info o przeglądzie, można się przyzwyczaić do komunikatu i jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Akurat informację o przeglądzie można skasować w 5 sekund To nie chodzi o to, żeby się przyzwyczajać czy nie - bo np. bez klimy też się da - tylko, żeby zacząć korzystać z dostępnych możliwości. Ja również byłem sceptycznie nastawiony do czujników, traktując to jako dodatkowy, niepotrzebny bajer. Zmieniłem zdanie: jw., fajnie jest wiedzieć co się dzieje z kołami, względnie wcześnie otrzymać powiadomienie o potencjalnym problemie i ogólnie obserwować stan ciśnienia z poziomu fotela kierowcy. Zachęcam do korzystania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 3 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2018 Przebrnąłem przez temat i jeśli dobrze zrozumiałem to jak mam HF to system sam wykryje czujniki i nie trzeba nic programować? Zastanawiam się nad tymi czujnikami: https://www.skleprenaultwarszawa.pl/pl/p/Czujnik-cisnienia-powietrza-w-oponie-Laguna-III%2C-Scenic-III%2C-Megane-III/596 tylko pisze, że muszą być programowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koveras Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Panowie, czy każda Megane III phII ma czujniki ciśnienia w kołach? Miałem założone fabryczne 17" ale zmieniłem na zimowe stalówki 15" i nie dość że skoczyło spalanie, to jeszcze wskaźnik zmiany biegu doradza zmianę biegu dużo wcześniej (np przy 90km/h pokazuje żeby wrzucić 6 bieg, a na 17 dopiero przy ok 110km/h). Mam zegary od Renault Sport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Musisz w clipie ustawić wymiary koła bo będą przekłamanie przy innym rozmiarze kół niż fabrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Powinno się wpisać nowy rozmiar opon w ABS. Wówczas nie będzie przekłamań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koveras Opublikowano 6 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Jest gdzieś to opisane na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi