pbet Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 1 godzinę temu, konwil napisał: Ponoć, że w tej Toyocie on nie miał też wartości ciśnienia pokazywanej w kokpicie. Potwierdzam. 1 godzinę temu, konwil napisał: w nowym służbowym Aurisie po pół roku, podczas "zimnych" poranków baterie zaczęły nie domagać i wyskakiwał błąd, ale nie czujnika - tylko ogólny, z ciśnieniem Nie potwierdzam. Chyba, że chodzi o to, że mu ciśnienie spadło. To potwierdzam, ustawia się wartości graniczne poniżej których ma się włączyć i zapala się kontrolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Nie, nie - chodziło o to - jak widać niejasno napisałem, albo nie czytacie m/wierszami - że po 6 m-cach bateria mu zdechła i świecił się alarm na desce, ale nie że błąd czujnika, ale że właśnie gdzieś być może nie ma powietrza. O ile dobrze to zinterpretowałem, to wolę system Renault Edytowane 20 Listopada 2018 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 20 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Przed liftem są czujniki i ja je mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Dnia 20.11.2018 o 04:45, Rav84 napisał: Jaki jest nr katalogowy czujników do M IV? I czy są zamienniki? Nr fabryczny: 40 70 04C B0B, kupowałem w zeszłym roku na alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo7777 Opublikowano 21 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Kupiłem w kwietniu na all...o za 400 zł nowe oryginalne 407004CB0B. Nick sprzedawcy: opony-felgi1985. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azol Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 No dobra Panowie, I ja mam teraz pytanie może trywialne, ale jeżeli zrobię tylko przekładkę opon z letnich na zimowe ale na fabrycznych alusach to rozumiem, że wtedy błąd się nie zaświeci i również będzie pokazywał mi komputer ciśnienie na każdym kole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario111 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Teoretycznie powinno być ok a jak nie to reset komputera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubowitz78 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 29 minut temu, Azol napisał: No dobra Panowie, I ja mam teraz pytanie może trywialne, ale jeżeli zrobię tylko przekładkę opon z letnich na zimowe ale na fabrycznych alusach to rozumiem, że wtedy błąd się nie zaświeci i również będzie pokazywał mi komputer ciśnienie na każdym kole ? Nie nie będzie żadnego błędu.Czujniki pokazują wtedy tak jak powinny.Sama zmiana opon niczego nie zmienia i wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yod Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 U mnie raz po wymianie wyskoczyło "przebita opona", pomógł reset czujników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Dnia 19.11.2018 o 19:40, pit-men napisał: Tak jak jest napisane w stopce Captur 1,5. Przecież w zapasie nie ma czujników i da się jeździć ,więc podejrzewam ,że błędu na stałe nie zapisze . Jeździłem przez dwa tygodnie na zapasie i oczywiście błąd na desce był. Po wymianie na koło z czujnikiem serwis trochę się namęczył żeby czujnik "zaskoczył". Mówili, że czasem tak się dzieje. Nie wiem dlaczego tak się stało, felga była malowana i zawór z czujnikiem na te dwa tygodnie był wykręcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 23 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 (edytowane) Panowie po założeniu kół bez czujników jest taki oto efekt na desce rozdzielczej (nic nie pipczy). Czekam na czujniki do drugich felg i na razie są koła zimowe bez czujników. Dobra to teraz pytanie - czy takie czujniki będą współpracowały z Meganką czujniki Edytowane 23 Listopada 2018 przez MarcinDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Wątpię, że będą działały. Raz że to chińszczyzna, a po drugie, czujniki z Meg III nie działają w IV. Muszą byc konkretnie czujniki dedykowane do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinDe Opublikowano 26 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 No właśnie ja mam takie same obawy - co do dopasowania modelowego. Bo to że to chińczyki to nie robi dla mnie żadnej różnicy - oryginały z salonu też są w Chinach produkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Niby produkowane w Chinach, ale połowa części z aliexpress potem nie działa, komp ich nie wykrywa. Te z linku wg mnie nie zadziałają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Z allieexpres z opisu nie ma na liście Megane i Talisman. więć nie zadziała pewnie. a koszt 180 zł w przeliczeniu plus wysyłka plus cło i vat ci naliczą i wyjdzie nieopłacalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi